התקפי זעם (חצי ../images/Emo32.gif)
כפי שציינתי בכותרת, השאלה לא קשורה ישירות ב-ADHD. פשוט חשבתי להתייעץ פה- לאור היכרותי עם הנפשות הפועלות
מדובר בבן 3 וחצי שחווה התקפי זעם לעתים תכופות מאוד: הוא צועק ,משתולל, משתטח על הרצפה ודופק את הראש בקיר, מרביץ למי שמתקרב אליו. כל זה כמובן רק בבית, ורק כשיש נוכחות של שני ההורים. בגן הוא מבין את מערכת החוקים, וכנרהא מפחד להתנהג שלא בהתאם לכללים. אני יודעת שיכולות להיות להתקפים כאלו כל מיני סיבות: הוא פעם ראשונה נכנס לגן, ידוע שזה גיל בו הפער בין הרצון להתבטא ליכולת הביטוי גדול מאוד- והתסכול בין הרצוי למצוי מתפרץ בצורת התקפי זעם, ועוד... אבל, השאלה שלי היא פחות לגבי הגורמים להתקפים, ויותר לגבי דרכי ההתמודדות. (למרות שאני מבינה לחלוטין שאי אפשר לנתק בין הסיבה לתוצאה!) הוריו של הפעוט מוצאים עצמם הרבה פעמים חסרי יכולת מולו בעת ההתקפים. הוא מאבד כל שליטה עצמית, וכמובן סובל מאוד בעצמו תוך כדי ההתקפים... רציתי להתייעץ בכם, בנסיונכם, מה עושים עם פעוט כזה. עברתי על קישורי הפורום, ונתקלתי במספר שיטות: *בהקשר לסיבה הראשונה שהזכרתי (הפער בין הרצון בביטוי ליכולת הביטוי) - הציעו לתמלל : לומר בשבילו מה הוא מרגיש ברגעים אלה: "אני יודעת שאתה עכשיו עצוב כי ___ אבל ההשתוללות לא תגרום לי לתת לך תשומת לב". *לתת לו פסק זמן במקום שקט, *holding עליו דובר פה אתמול. האם יש עוד "שיטות", עצות, טיפים? תודה רבה מראש לכל העונים.
כפי שציינתי בכותרת, השאלה לא קשורה ישירות ב-ADHD. פשוט חשבתי להתייעץ פה- לאור היכרותי עם הנפשות הפועלות