התקפי זעם (חצי
)

Wednesday

New member
התקפי זעם (חצי ../images/Emo32.gif)

כפי שציינתי בכותרת, השאלה לא קשורה ישירות ב-ADHD. פשוט חשבתי להתייעץ פה- לאור היכרותי עם הנפשות הפועלות
מדובר בבן 3 וחצי שחווה התקפי זעם לעתים תכופות מאוד: הוא צועק ,משתולל, משתטח על הרצפה ודופק את הראש בקיר, מרביץ למי שמתקרב אליו. כל זה כמובן רק בבית, ורק כשיש נוכחות של שני ההורים. בגן הוא מבין את מערכת החוקים, וכנרהא מפחד להתנהג שלא בהתאם לכללים. אני יודעת שיכולות להיות להתקפים כאלו כל מיני סיבות: הוא פעם ראשונה נכנס לגן, ידוע שזה גיל בו הפער בין הרצון להתבטא ליכולת הביטוי גדול מאוד- והתסכול בין הרצוי למצוי מתפרץ בצורת התקפי זעם, ועוד... אבל, השאלה שלי היא פחות לגבי הגורמים להתקפים, ויותר לגבי דרכי ההתמודדות. (למרות שאני מבינה לחלוטין שאי אפשר לנתק בין הסיבה לתוצאה!) הוריו של הפעוט מוצאים עצמם הרבה פעמים חסרי יכולת מולו בעת ההתקפים. הוא מאבד כל שליטה עצמית, וכמובן סובל מאוד בעצמו תוך כדי ההתקפים... רציתי להתייעץ בכם, בנסיונכם, מה עושים עם פעוט כזה. עברתי על קישורי הפורום, ונתקלתי במספר שיטות: *בהקשר לסיבה הראשונה שהזכרתי (הפער בין הרצון בביטוי ליכולת הביטוי) - הציעו לתמלל : לומר בשבילו מה הוא מרגיש ברגעים אלה: "אני יודעת שאתה עכשיו עצוב כי ___ אבל ההשתוללות לא תגרום לי לתת לך תשומת לב". *לתת לו פסק זמן במקום שקט, *holding עליו דובר פה אתמול. האם יש עוד "שיטות", עצות, טיפים? תודה רבה מראש לכל העונים.

Wednesday

New member
תודה רבה, zivadina

השרשורים מעניינים מאוד. כמו כן חיפשתי ברשת מידע על התמודדות עם התפרצויות זעם, ומצאתי שני קישורים מעניינים באנגלית. אציין שמדובר בקישורים על התרפצויות זעם בכלל - לאו דווקא על adhd (הילד המדובר בהודעה למעלה אינו לקוי קשב, כנראה). הגעתי דרך חיפוש ב-google לפי המונח "Temper Tantrums". מאמר ראשון: דרכי התמודדות עם התפרצויות זעם אצל ילדים המאמר השני מעניין מאוד גם כן, מציע לשנות דרכי התנהלות ולהגיע לפשרות כדי למנוע התפרצויות.

zivadina

New member
תודה על תוספת המידע.

אני מקווה שיהיה לי זמן לתרגם אחד מהם. אודה לך אם תרתם למשימת התרגום, כדי שנוכל להכניס לספריית הפורום.

דליה.ד

New member
ההורים זקוקים להדרכה מסודרת

אי אפשר לרקוד על אלף חתונות, צריך לבחור דרך אחת ברורה שהילד יוכל לצפות את התגובה בעקיבות של 100%. אני סבורה שגם עיצוב התנהגות ניתן לבצע בהצלחה מרובה בגיל הזה - אבל שוב נחוצה הדרכה מובנית ומסודרת כי צריך לבחור התנהגות אחת ממוקדת וברת השגה, להתמקד בה, להפעיל את התכנית, כאשר מושגת המטרה לעבור הלאה.

Wednesday

New member
תוכלי בבבקשה לתת עוד פרטים על

עיצוב התנהגות? באילו אמצעים משתמשים, מה זה כולל - כל מה שתוכלי להעלות על הכתב. תודה רבה.

למעלה