התקפי זעם וקצת

BonWood

New member
התקפי זעם וקצת

שלום רב. יש לי בעיה של התקפי זעם, אני בן 17 וההתקפים האלה ממש הורסים לי את החיים. אני מיתעצבן בגלל שטויות. מתחיל לצעוק ולהיתעצבן והבעיה שברגע שזה מתחיל אני לא שם לב למציאות. זאת אומרת שאחרי ההתקף אני חושב על זה ואני מבין שאני לא צודק, שטעיתי ושאני צריך להצטער. בזמן של ההתקף אני לא חושב בכלל, ואחרי ההתקף פעמים קרובות אני אפילו לא זוכר מה גרם לזה. התקפי הזעם האלה הורסים לי את מערכת היחסים עם המשפחה, וזה סיים לי קשר ארוך עם חברה. יש לי קפיצות במצב רוח, אני יכול להיות שמח ומרוצה מהכל ושניה אחרי זה אני לא רוצה לעשות כלום. וכשאני אומר כלום אני מיתכוון לזה שאני יכול לשבת במשך שעה וחצי ולהיסתכל על נקודה מסויימת על הקיר בלי לזוז. ואני מסתגר מאנשים, כלומר אני לא יכול לשטף אנשים שמכירים אותי בבעיות שמציקות לי. אני יודע שתחשבו שזה מצחיק שילד כמוני, רק בן 17, חושב על זה או משהו אבל זה מפריע לי נורא. קראתי קצת על הנושא וזה ניראה פשוט כמו גיל ההתבגרות, אבל זה פשוט מרגיש לי חמור יותר. עזרה.

בוקר טוב

לא הרבה ילדים בגילך (גיל ההתבגרות) מתייחסים ומודעים להתקפי הזעם שיש להם ויפה שאתה יודע לראות את הדברים, וגם לנסות ולתקן אותם. התקפי זעם קיימים אצל כולנו, גם אצל המבוגרים, בחלק מהמקרים בגיל ההתבגרות זה מוקצן יותר. החכמה היא ללמוד, כל אחד בדרך המתאימה לו, את הטכניקה לשליטה בכעסים. אחד מתאים לו תרגילי נשימה, מדיטציה להרגעה, אחד מתאים לו עבודה טיפולית, לדבר ולחשוב מה עושים במצב נתון, אני באופן אישי מכירה ילד בן 16 שהיו לו התקפי זעם בלתי נשלטים ועשה עבודה עם מטפל בשיטת אלבאום, שיטה המאפשרת שליטה בגוף ויחד עם זה מגיעה שליטה ברגשות. אני בטוחה, שעם המודעות שיש לך והרצון לשנות תוכל בעזרת סיוע כזה או אחר, ללמוד לשלוט בכעסים וההתפרצויות ולשמור את האנרגיות שאלה למקומות טובים ומעצימים יותר. בהצלחה.

גרא.

New member
BonWood,לעיתים טיפול בשיטה זו או אחרת עשוי

לעזור,כולל אפשרות לטיפול תרופתי.מה שבטוח יכול להרגיע אותך ולמתן את התקפי הזעם,זה עיסוק אינטנסיבי בספורט לסוגיו השונים.לפעמים,שק איגרוף שאפשר לרכוש במעט כסף,שק הזמין לך כמובן בביתך,יכול לאפשר לך לפרק די מהר התקפי זעם.לא הייתי פוסל גם את האפשרות לעבור בדיקה נוירולוגית לאבחון תקינות מערכת העצבים,ומשם להתקדם הלאה.

התקפי זעם

יכולים להופיע על רקע נוירולוגי. למשל - יש הרבה אנשים שעברו תאונות דרכים יחסית קלות, שלא נחשבות ל"בעייה רצינית" כדי ללכת איתה לחברת הביטוח, ובתאונות הללו הם עברו משהו שנקרא whip-lash - טלטול הראש והצוואר שגורר פעמים רבות שינויים בהתנהגות כמו אלה שאתה מתאר והתנהגויות אופייניות אחרות. התקפי זעם גם יכולים להיות על רקע פסיכיאטרי ולהכלל תחת ההגדרה של הפרעות איבוד שליטה ואימפולסיביות, הכוללות מעבר להתקפי הזעם שאתה מתאר גם הפרעות כמו קלפטומניה, פירומניה והימורים. להפרעה קוראים Intermittent explosive disorder ואנשים רבים הלוקים בה מדווחים גם על הפרעות בוויסות מצב הרוח לפני ההתפרצות. אם אתה באמת רוצה לטפל בעצמך, מתחילים מההתחלה. מגיעים לרופא המשפחה ומתחילים תהליך בירור כדי להגיע לאבחנה. כשיש אבחנה, קל יותר להמליץ על דרכי טיפול.

למעלה