התקף פיברומיאלגי

einat1004

New member
התקף פיברומיאלגי

שלום לכולם,
אשמח לקבל עצות מה לעשות כשיש התקף פירומיאלגי חזק, מלווה בכאבים עזים בכל
מילימטר בגוף, עם חום גוף שעולה ורעידות שלא פוסקות

בינתיים הדבר היחיד ש"עובד" עלי הוא פשוט לישון.. אחרת זה לא עובר.
איך מתפקדים במצב כזה ?? אולי יש איזשהו כדור פלא למצבים האלה ?
ותודה מראש לעונים..

כן, נתת את התשובה

לנוח או לישון.
כי זה מה שהגוף צריך, ולא כדאי לרמות אותו.
זה אומר שהוא הגיע לקצה גבול היכולת.

מה שכן אפשר לעשות זה לראות איך לא מגיעים למצב כזה. ללמוד לנהל את המחלה ולא שהיא תנהל אותנו.

צר לי שכרגע אין לי כל כך יכולת להרחיב על איך לומדים לחיות עם המחלה יותר טוב.
אבל תקרא פה, בזה אנחנו מתעסקים בעיקר.

ובדיחה עבשה: כדור פלא? 22 מילימטר
פותר את רב הבעיות..

אה, והומור עוזר. ולפעמים מגיעים לשפל של בדיחות מפגרות כאלה.

--
וברצינות, אם אתה מצליח בכלל להרדם וזה באמת עוזר לעבור את ה"התקף" יש מה להגיד תודה ולברך, גם זה לא מובן מאליו בכלל.

einat1004

New member

קודם כל תודה על תגובתך..
אני מאובחנת כמעט שש שנים ורק בשנה האחרונה מתחילה להשלים
עם העובדה שכל התופעות שאני עוברת זה לא בגלל שאני מתבגרת בתאוצה מטורפת
וכן מסכימה עם הבדיחה.. בימים מסויימים גם כדור מהסוג הזה אשמח להשיג

ההשלמה עם המצב היא דבר קשה ולוקח זמן

לכל אחד לוקח את הזמן שלו.

קשה להשלים עם מחלה כרונית כלשהיא. להבין שהדבר הזה הולך ללוות אותך וכדאי אם כבר להתיידד איתו במידה מסוימת.
במחלה שלנו זה יותר מבלבל וקשה בגלל שהיא דינמית ומשתנה, ואתה לא יודע בכלל עם מה אתה אמור להשלים.

אבל חשוב לזכור שמחלות כרוניות שיש בהן ניוון והחמרה שאינה בת חזור זה דבר שקשה מאד להשלים איתו, אפילו יותר.

אז להסתכל על חצי הכוס. מבלי לזלזל בחצי כוס שלנו.

---
אני לא יודעת בת כמה את, אם מתאים לך ספרי. אבל באמת הקטע שמבלבלים תופעות עם גיל המעבר זו בעיה. גם שלנו מול הרופאים וגם שלנו מול עצמנו. כי את גיל המעבר עוברים פעם אחת, אז זה לא שיש לנו למה להשוות נגיד.

----
ואם בהומור עסקתי. אז כשלא מצליחים להרדם או לנוח כדי להעביר את הזמן עד שיככו הכאבים, אז לראות סדרות (להתמכר עדיף
) בעיקר מבדחות, זו דרך מצוינת גם כן לעבור את ההתקפים האלה. משהו שיסיח את דעתך, אבל ממש. עד שיהיה רגע שתביני שלא חשבת על כלום לאיזה פרק זמן.

את מוזמנת לשתף יותר.
כשאני אומרת "להתיידד" עם המחלה זה לא ממקום (ויש אנשים שכן מרגישים ככה ואני לא מתווכחת עם איך שהם מרגישים) שהמחלה זה הדבר הכי טוב שקרה לי או משהו כזה.
אלא להבין שאם זה כבר פה עדיף ללמוד לחיות עם זה בשלום ולא להלחם, כי המחלה נותנת לנו קונטרה ראש בראש ובדרך כלל היא מנצחת, בטווח הקצר לפחות.

יש מלא

מאז שאני חולה יש סדרות שאשכרא החזיקו אותי בחיים.
אני רואה הכל ברשת. אוהבת הרבה בריטי למרות לשזה יש פחות גישה חופשית בנט. וזה עניין של טעם וריח.
אם לזרוק משהו אז ריאליטי טוב ממש היה העונה השנייה של גולשי ספות.
דמויות שאתה ממש מתחבר אליהן וסדרה חכמה שגורמת לך להרגיש ולחשוב. וכמובן מרתק אנשים וארצות בעולם.

העונה הראשונה היתה לא סתם פח אלא ריאליטי רע ממש.
לכן הופתעתי כ"כ שהעונה השנייה היתה מצוינת. וכמובן שלא עשו אותה אותם אנשים.

אותו פורמט וגישה כל כך שונה.

---
צריכה לזכור מה יש יותר במצחיקים. וכמובן אשמח להמלצות.
זה יכול לשנות את המצב מבלתי נסבל לכמה שעות אח"כ וכמה צחוקים בקול רם אפילו והסחת דעת מוחלטת, לזה שיש כוחות ואופטימיות להמשיך הלאה.

ודיילימושן אמרתי? זה היורש הבלתי חוקי של יוטיוב.. אל תגלו לאף אחד. יש שם הכל.

למעלה