התקף זעם

• פותח הנושא zidi
  • פורסם בתאריך

zidi

New member
התקף זעם

אתמול שיחקתי עם בוגי חמוסי בן החצי שנה ופתאום הוא נתקף התקף זעם והתחיל ממש לנשוך אותי, ולא רק את הידיים. בזמן שהוא נשך אותי נתתי לו מכה על האף והוא לא הרפה ואפילו נשך יותר חזק ואחר כך הוא פשוט המשיך לנשוך ולהשתולל [כשמכות על האף או ריתוק לריצפה לא עוזרות] עד שפשוט החזרתי אותו לכלוב. האם לבוגי יש פיצול אישיות? הוא כזה חמוס חמוד רוב הזמן. ויש מצב שזה קשור לזה שהוא לא מעוקר? או לזה ששיחררתי אותו אתמול להסתובב קצת בגינה?

Sweet Fantasy

New member
לתת מכה על האף

סתם ככה, ממש לא תעזור, קראי פה
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1381&QID=15759 את צריכה לעקוב אחרי הפעולות בלי להחסיר אף שלב! כל פעם מהתחלה עד הסוף, לא יום ככה יום ככה.. לתת מכה על האף בלבד זה קיצור דרך וזה רק סעיף אחד בתוך כמה סעיפים של חינוך. הגיוני שהוא התעצבן. בקשר לסירוס בהחלט יכול להיות שיש קשר חמוס לא מסורס עלול להיות תוקפני יותר מחמוס מסורס, במיוחד בגיל הזה. אין קשר לגינה, אבל מה שכן, אם הוא לאסיים להתחסמן מסוכן להוציא אותו לגינה. בהצלחה.

zulli

New member
דווקא אני חושבת

שיותר יעיל ממכה על האף להתעלם - לא לזוז בכלל (זה כמו עם ילדים, ישתעממו ויפסיקו) או להכניס לכלוב לעונש לכמה דקות. בתנאי שזה נעשה מיד עם הנשיכה.

Sweet Fantasy

New member
כמו שאמרתי בעבר

כל אחד והשיטה שהכי עובדת בשבילו, אני נאלצתי להתמודד עם נשיכות ממש כואבות בעבד, שאם הייתי עומדת ולא עושה כלום הייתי מקבלת נשיכה ונעילה שממש אבל ממשששש לא מומלץ לאף אחד לעבור דבר כזה כואב. בכל מקרה מה שהיא עשתה בטח לא הפתרון ולזה התכוונתי, לתת מכה וזהו ממש לא יפתור שום דבר. אם כבר משתמשים בדרך הזאת אז עושים הכל, לא חצי.

zidi

New member
כלוב קטן

אחרי שקראתי יש סיכוי שזה בגלל הכלוב, כי כרגע הכלוב שלו די קטן מכיוון שהכלוב שלו נמצא בשלבי בניה, ידיד שלי שעוסק בנגרות הסכים לבנות לו כלום עצום 3x2x2 כולל מנהרות ומשחקים ממש מגניבים, והבניה תסתיים רק עוד שבוע... פשוט לתת לו לישון בחדר שלי בינתיים? כי אם זה יגרום לו נזק בתווך הארוך אני אסבול קצת קקי...

Sweet Fantasy

New member
אין בעיה בכלוב קטן

במידה והחמוס לא מבלה שם הרבה שעות סגור, כלובים קטנים מתאימים רק לשעות הלילה, לשינה ולצרכים.. החמוס יכול להיות משחורר בחדר, ובחדר תשימי ארגזי חול הוא לא אמור לחרבן בחדר אם יש ארגזי חול ככה שלא תסבלי "קצת קקי".. אם החמוס מבלה בכלוב הקטן סגור הרבה שעות יתכן מאוד שזה קשור

mostlydead

New member
כלוב קטן?

מה מוגדר בתור כלוב קטן? לא לכולם יש מקום לכלוב של 2X2X3 :)

Sweet Fantasy

New member
62*40*38

אבל שוב, זה רק לצורכי שינה, חינוך, וצרכים לא לשהות ארוכה!!!!

mostlydead

New member
לרגע דאגתי...

שלי מטר על 60 ס"מ וחצי מטר גובה עם ערסל, בית וחולצות ישנות ושירותים אדומים שהוא לא מחרבן בהם:)

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo45.gif

הכלוב בסדר, אבל לא משנה כמה הכלוב לא אמורים להשאיר חמוס הרבה זמן בכלוב, רק אם אין ברירה
נורמלי זה - כלוב גדול (כמו שלך מצויין) ו5-6 שעות ביום מחוץ לכלוב לא נורמלי זה - כלוב כמו שתיארתי ו5-6 שעות ביום, במקרה ויש כלוב כזה השהייה בו צריכה להעשות רק בשעות הלילה, ז"א הפוך מהמצב הנורמלי, ה5-6 שעות זה בתוך הכלוב. והמצב הכי טוב זה - כלוב גדול אם אפשרות בחירה מתי להכנס ולצאת ז"א חמוס משחורר בחדר ממוגן. אבל זה לא כל אחד יכול לאפשר.

למעלה