התקף אכילה-טריגר

katrina12

New member
התקף אכילה-טריגר

היה לי התקף אכילה שלשום (אחרי לא יודעת כמה זמן) ואני עד עכשיו מוועתת מעצמי.

קולדון

New member
מה יכול לעודד אותך?

הכי חשוב בעיני אחרי התקף אכילה הוא להתמודד עם הדחף החזק שיש להלקאה עצמית.
את מרגישה רע
את כועסת על עצמך ומאוכזבת מעצמך.. אני בטוחה שזה לא קל.
את צריכה לזכור שאת חולה, שלכןזה קורה ולא בלי שום סיבה.
והדרך לטפל המחלה הזו היא על ידי שבירת המעגל.
דרך אחת לשבור את המעגל היא לחזור בכל הכוח לתפריט המאוזן ולא להתפתות לצמצם בימים של אחרי. צימצום מעודד את הרגע הבא שלגוף תהיה הזדמנות לאכול והוא יתנפל על האוכל ( בידיעה שכנראה אחרי ההזדמנות הזו עוד הפעם כנראה יהיה צום)
דבר שני זה ללכת כנגד הצורך לפגוע בעצמך ובכל הכוח לעודד את עצמך, לפרגן לעצמך, להתייחס יפה.
לא כי מגיע לך פרס על הבולמוס... אלא בגלל שהנטייה הטבעית החולה היא להמשיך את ההרס העצמי ואת רוצה לעצור את המעגל הזה.
תמצאי דבר טוב להזכר בו, מוזיקה שאת אוהבת לשמוע, פגישה עם חבריפ אפילו אם לא בא לך לצאת. כמה שפחות ללכת עם הזרם של הבעסה והכעס העצמי.

katrina12

New member
אמרתי לעצמי שההתקף אכילה הזה

הוא רק פסיק קטן בכל החיים- זה קצת משנה את התפישה.
יום אחרי כבר ׳׳הענשתי׳׳ את עצמי אז אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
באופן כללי אני מנסה לאכול נכון ולהיות פעילה פיזית, ככה הכל גם מסתדר מבחינת ארוחות וגם יש תחושה שזה פחות משתלט.

זה באמת מפחיד

והדרך הנכונה להתמודד עם זה, לפחות גופנית, היא להמשיך לאכול כרגיל. אני מאמינה שגם נפשית זה משפיע, אבל מסייגת שאולי זה לא יורגש בלי עיבוד של הדברים בטיפול. עבר זמן מאז. איך את מרגישה עכשיו?
אם אני זוכרת נכון, את בטיפול פסיכולוגי ואני חושבת שנכון לדבר על הסיבות לאכילה הלא סדירה שם. זה לא אופטימלי; כדאי שתהיי גם בטיפול של דיאטנית מומחית להפרעות אכילה. עוד אופציה היא להיות מטופלת במרכז ייעודי להפרעות אכילה, אם תכתבי מאיפה את בארץ ובאיזו קופת חולים את יש סיכוי שיוכלו להמליץ לך על כזה. בכל מקרה, הקבלה היא לא מידית, ועדיף, כמו שכבר כתבתי, למצוא דיאטנית שמתעסקת בזה.
תעדכני?

katrina12

New member
זה מה שאני מנסה לעשות

אני בטיפול פסיכולוגי זמן די קצר ואני רואה קצת שינוי מחשבתי אבל יש עוד הרבה על מה לעבוד.
תצחקי עליי אבל אני פוחדת ללכת לדיאטנית כי אני פוחדת לעלות על המשקל(כשאני רק רואה משקל אני מתחילה להזיע ולהרגיש רע פיזית... אז לעלות עליו, ועוד מול בן אדם אחר?! )

קולדון

New member
אפשר לבקש להשקל עם הגב למשקל

הרבה בנות חוששות מההשקלות ובדרך כלל לפחות בהתחלה
דיאטנית לא מחייבת את ההתמודדות הזו

:)

katrina12

New member
כן יש בזה משהו קצת פחות מלחיץ(טריגר)

מוזר שהיום אנשים חשבו שאני בתת משקל ומישהי אמרה שאני ׳׳מקלון׳׳,
וכשאמרתי לה את המשקל שלי(לפי מה שבדקתי בפעם האחרונה) היא אמרה שמישהי אחרת תראה מלאה במשקל הזה.
אני לא יכולה לומר שזה לא החמיא.

למעלה