התקנת VISUAL STUDIO 6

sandbird4

New member
התקנת VISUAL STUDIO 6

בשביל להתקין את Visual Studio 6 צריך את המוצר עצמו ואת העידכונים הבאים: SP5 - עידכון שאותו מתקינים על ה-VISUAL STUDIO 6. מורידים אותו בחינם ממיקרוסופט (לחץ על המילה SP5 בהודעה זו כדי להוריד את העידכון). Processor Pack - חייבים להתקין אותו רק לאחר התקנת העידכון SP5 (לחץ על המילה Processor Pack בהודעה זו כדי להוריד את ה-Processor Pack). עוד משהו חשוב שצריך זה את ה-MSDN October 2001 (שלושה סידים). ההתקנה: 1. בחר setup.exe. 2. אני לא זוכר כל כך את ההתקנה אבל אני בוחר התקנה מלאה. 3. איפה שהוא בתהליך ההתקנה הוא שואל אותך עם לשמור את ההגדרות ב-environment או משהו כזה ואז אומרים לו כן. 4. באיזה שהוא שלה הוא שואל אם להתקין את Install Shield. אם רוצים אז מסמנים את האפשרות Install Shield ולוחצים על NEXT. אם לא רוצים אז סתם לוחצים על NEXT. 5. במסך של ה-MSDN כן אנחנו רוצים להתקין אותו ולכן נסמן אותו וכשהוא יבקש את הדיסק של ה-MSDN אז נכניס את דיסק 1 של MSDN בגירסאת OCTOBER 2001. שוב מומלץ להתקין FULL. זהירות! הוא דורש 1.3 גיגה פנויים על הדיסק. 6. אחרי התקנת ה-MSDN מומלץ לא להתקין את מה שהוא נותן לך אחר כך ופשוט ללחוץ NEXT בלי לסמן אף אפשרות. 7. אחרי ההתקנה של ה-VISUAL STUDIO 6 חייבים להפעיל אותו פעם אחת! למי שלא יודע כדי להפעיל אותו בוחרים את האפשרות VISUAL C++ 6 בתפריט ה-START של המחשב. אחרי שנפעיל אותו פשוט נכבה אותו! נשמע דבילי אבל חייבים לעשות את זה לפני התקנת ה-SP5. 8. ההתקנה של ה-SP5 נקראת vssp5.exe עד כמה שאני זוכר. פשוט לוחצים כל הזמן NEXT וזהו. 9. עכשיו נתקין את ה-Processor Pack, שוב NEXT וזהו. 10. עכשיו אפשר להתחיל לעבוד. ראה מדריך מספר 1 שלי.

sandbird4

New member
אופס.... עוד משהו חשוב ששכחתי

זה נקרא PlatformSDK. רק זהירות - כי יש שם איזה באג רציני. מומלץ למתקדמים בלבד רק בגלל הבאג וההתקנה הלא פשוטה. אפשר להסתדר גם בלי זה. ועוד משהו קטן: אפשר להתקין את ה-VISUAL STUDIO 6 על כל מחשב שיש כיום, כולל אפילו 486

N0br0s

New member
יש בעיה בבקשה תעזרו

הורדתי את הקובץ אני ניכנס ואז הוא שואל אותי לאן להתקין.... 1) האם זה משנה לאן להתקין??? אחרי שבחרתי לאן להתקין זה מכניס לשם מלא תיקיות אבל לא שואל אותי כלום.... 2) לאן אני צריך להיכנס???? 3) איך אני בוחר בהתקנה מלא... תודה מראש....

N0br0s

New member
האאא ואני חייב לאוסיף משהו...

ראיתי את ההודעה שלך שכתבתה שאתה חדש כאן.... ובאמת כל הכבוד לך אם כל המדריכים שלך אתה באמת ילד גבר.... ואין הרבה אנשים כמוך שעוזרים כל-כך הרבה..... כל הכבוד אחי....

sandbird4

New member
ילד גבר....

חחחחחחחחחחחחח.... אני בן 35 ואני עובד בהייטק כבר הרבה שנים. הגעתי לפורום שלכם במיקרה והחלטתי לעזור לכם. זאת לא הפעם הראשונה שאני עוזר לחבר'ה כמוכם. דווקא הגיל שלכם זה הזמן הכי טוב ללמוד שפות תכנות וזה יעזור לכם הרבה בעתיד, אם תבחרו לעבוד במקצוע מאוד קשה ומאתגר כמו שלי. עוד קצת על עצמי ומה הקשר של זה לפורום: לפני 10 שנים עלה לי ולעוד חברים לעבודה רעיון לעשות משחק מסויים ואפילו בנינו כמה DEMOים. בגלל שהיינו מאוד עסוקים, וממתי יש זמן פנוי אחרי עבודה בהייטק?, הצוות התפרק. במשך השנים המשכתי לפתח לבד כל מיני קטעי קוד למשחק ובכלל לשכלל את הרעיון של המשחק. חוץ מזה היו נסיונות להקים צוותים חדשים לעבוד על המשחק - נסיונות שהסתימו בדיוק כמו עם הצוות הראשון. עכשיו אני מגבש צוות חדש ונראה מה יקרה.

N0br0s

New member
אופס...

סליחה לא ידעתי שאתה בין 35 .... ומה בקשר לשאלה???? ותודה בכל זאת...

De-Panther

New member
../images/Emo9.gif תוכל להעלות כמה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

מאותם דמואים?? ותאכלס זו אחת הבעיות עם הפורום הזה - "בגלל שהיינו מאוד עסוקים, וממתי יש זמן פנוי אחרי עבודה בהייטק?" וגם כאלה שלא עובדים והיו נכנסים לכאן קבוע אבל עכשיו הם בתקופת לימודים(*שיעול*פריק2100*שיעול*) אבל אם יבואו לכאן עוד אנשים שעוסקים בנושא ויציצו מידיי פעם ויכתבו קצת - הרמה כאן תוכל לעלות

sandbird4

New member
לגבי השאלות שלך

אני לא כל כך זוכר את תהליך ההתקנה. אומנם התכנתי אותו הרבה פעמים אבל כבר מזמן לא יצא לי להתקין אותו. אני אנסה: 1. זה לא משנה לאיכן מתקינים. 2. ראה בהמשך. 3. בשביל לבחור התקנה מלאה יש כפתור "FULL INSTALLATION" במסך שבו בוחרים את האפשרויות להתקנה. עכשיו שאני חושב על זה אז אני יודע מה הבעיה שלך: במסך הראשון הוא שואל אותך לאיזה סביבה אתה רוצה לפתח או משהו כזה. צריך לבחור את האפשרות האחרונה (CUSTOM או משהו כזה).

N0br0s

New member
זה החלון היחידי.....

כשאני מתקין זה החלון היחידי שיוצא http://img239.imageshack.us/img239/7502/untitlednj3.png

sandbird4

New member
תקרא שוב את ההוראות שלי

אתה מנסה להתקין את ה-SP5 לפני ההתקנה של ה-VISUAL STUDIO 6 עצמו. ה-SP5 הוא עידכון ולא התקנה מלאה. ודרך אגב, החלון שנפתח לך הוא לפתיחת כל הקבצים של ההתקנה של ה-SP5. במיקרה הזה אתה בוחר איזה ספריה שאתה רוצה ואז הקבצי התקנה יעותקו לשם. אתה תראה שם קובץ שנקרא vs6sp5.exe או משהו כזה, שהוא הקובץ שמתקין את העידכון. שוב, אתה צריך להשיג את הגירסה המלאה לפני התקנת העידכון. מיקרוסופט הפסיקו לתת אותה אפילו ללקוחות ששילמו על MSDN (רשיון מפתח - עולה 2500 דולר) אבל בטוח שתמצא אותה ב-eMule או משהו כזה. אתה צריך רק את הסידי הראשון של ההתקנה ואת שלושת הסידים של ה-MSDN OCTOBER 2001. אין צורך בשאר הסידים של VISUAL STUDIO 6 ככה שאם אתה מוצא רק את הראשון אז זה מספיק.

N0br0s

New member
ההההה הבנתי

אז אין פה את ההורדה של המלא את המלא אני צריך להוריד באימיול... הבנתי נכון???

sandbird4

New member
הבנת נכון

הלינקים הם רק לעידכונים. מיקרוסופט הפסיקו לתת את VISUAL STUDIO 6 וגם את WINDOWS 2000 בגלל המשפט מול SUN. למעשה מדובר בתירוץ עלוב של MICROSOFT וניסיון לפגוע בשני המוצרים האלה שהצליחו כל כך עד שאנשים לא משדרגים מהם, וכשאין שידרוג אז מיקרוסופט לא מרויחה אגורה, וזה מעלה להם את הקריזה
עכשיו הם באותה בעיה גם בשוק הביתי עם ה-XP. פתאום אין צורך לשדרג.

De-Panther

New member
ומה לגבי החוקיות של|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הורדת התוכנות האלה?? איך אפשר להשיג רישיון עליהן?? אני מדבר כמובן על הויזואל סטודיו... לא על הווינדווז

sandbird4

New member
הלינקים שנתתי הם חוקיים

ועוד ישר מהאתר של מיקרוסופט. אלה לינקים לעידכונים בלבד. לגבי רשיונות ל-VISUAL STUDIO: אפשר לקרוא פה. ולגבי מה אפשר לעשות עם כל רשיון: ראה שאלות ותשובות. בקיצור אני אחסוך לכם את הקריאה והנסיון להבין משם מה צריך לקנות ומתי אפשר להשתמש, כי זה מאוד לא ברור: האופציה הכי משתלמת, אבל יקרה מאוד, היא לקרות MSDN PREMIUM ב-2500 דולר לשנה ואז אתה יכול להשתמש בכל המוצרים של מיקרוסופט כמעט, ועל כמה מחשבים שאתה רוצה, כולל חלונות בכל השפות, OFFICE וכל כלי הפיתוח, אבל בתנאי שרק אתה משתמש בהם וגם שעיקר השימוש שלך הוא לפיתוח. אתה לא יכול למשל להשתמש בזה על המחשב המשפחתי שלך. כעבור שנה כל מה שקיבלת - נשאר שלך ואתה יכול להמשיך להשתמש בזה כמה שאתה רוצה, או שתוסיף 2000 דולר נוספים על כל שנה ואז אתה תקבל את הזכות להשתמש גם בגירסאות חדשות יותר שיצאו בשנים הנוספות שאתה משתמש בהם. האופציה לתפרנים היא לקנות את Visual Studio 2005 Standard Edition ב-300 דולר ואז אתה מקבל רישיון שימוש רק ב-Visual Studio 2005 Standard Edition ורק על מחשב אחד שרק אתה יכול להשתמש בו חוקית, ככה שאם אח שלך מתעניין גם בפיתוח אז אסור לו להשתמש (כנ"ל גם באופציה היקרה של ה-2500 דולר). אבל הכי זול זה להשתמש ב-GNU במקום ב-VISUAL STUDIO כי זה בחינם
אבל המדריך היה הרבה יותר מסובך וארוך

De-Panther

New member
לגבי מוצרים חדשים..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

העניין הזה ברור פחות או יותר אבל מה לגבי גירסאות ישנות כמו למשל כל התוכנות של ויזואל סטודיו 6?? הרי הרישיון הוא לתוכנות חדשות...

sandbird4

New member
לא, הרשיון מאפשר להשתמש בכל גירסה

עד הגירסה הכי חדשה שהיתה בזמן שקנית את הרשיון.

N0br0s

New member
איפה אני צריך למצוא את זה

באיזה חלון אני צריך לפחור בהתקנה מלא.....

sandbird4

New member
אני לא זוכר אבל

זה בחלון שהוא בוחרים את האפשרויות להתקנה. שים לב שבחרת את האפשרות האחרונה במסך הראשון כמו שכתבתי.

למעלה