התקנת phpMyAdmin

שאקל

New member
התקנת phpMyAdmin ../images/Emo4.gif

אחרי הורדת קובץ ההתקנה, מה עוד צריך להיות מותקן במחשב והיכן אני מוריד את מה שצריך בנוסף? סליחה על הבורות, אני פשוט לא יודע PHP כלל ומעונין דרך נוחה יותר לטפל בDB של MySQL.

שאקל

New member
תודה. אנסה. יש לי כרגע בעיה בMySQL:

אחרי שהגדרתי טבלאות ומילאתי אותן בנתונים, כאשר אני מפעיל שאילתא פשוטה מאוד שעושה JOIN בין שני טבלאות בהסתמך על שדה זהה שלפיו יעשה הצירוף, אני מקבל בחזרה 0 רשומות. למשל: select * from prod,print where prod.id=print.id מחזיר לי כלום. שזה לא יתכן, כי זה השדה שלפיו יש לבצע צירוף. בתיאוריה זה אמור לעבוד, בתכל'ס לא קורה כלום. לדעתי טעיתי איכנשהו בהגדרת הטבלאות ואינני יודע במה. הגדרתי את שדה id בשני הטבלאות כמפתחות. זה שדה Varchar כי השדה משולב טקסט ומספר, רק משהו מונע ביצוע נכון של הצירוף ולכן כביכול מקבלים שאין שום דבר משותף בין שתי הטבלאות. היכן הטעות שלי?

שאקל

New member
מישהו? ../images/Emo4.gif

אין לי מושג מה קרה בMySQL אצלי שאפילו שאילתת צירוף הכי פשוטה בין שתי טבלאות עם שדה משותף ביניהם לא מתבצעת. היכן יכולה להיות הטעות שלי?

שאקל

New member
מה יכולה להיות סיבה שפקודת חיסור לא מוכרת?

התגברתי על הבעיה הקודמת, רק שכעת יש לי לבצע פקודת SQL שמבצע חיסור בין שתי סכמות. UNION הוא מבצע בלי בעיה, אבל אם אני רושם EXCEPT הוא צורח, לא מכיר את הפקודה הזו. הכצעקתה?

שאקל

New member
האם MySQL לא מכיר בפקודות חיסור / חיתוך? ../images/Emo4.gif

דבר נורא מוזר. פקודת איחוד (Union) עובדת, לעומת זאת אם אני מנסה לבצע חיסור Except או חיתוך Intersect אני מקבל שגיאה בסינטקס. אין אפשרות להשתמש בפקודות הנ"ל בMySQL ?

HaRmosh

New member
...

יש ערכים זהים בשתי העמודות ? לא מספיק שהם יהיו מוגדרים במפתח ותבצע עליהם JOIN. תבדוק טוב שהערכים, במידה וקיימים, זהים לחלוטין (למחרוזות - בלי רווחים בהתחלה\סוף שיכולים לגרום לאי-שוויון, וכו')

שאקל

New member
תודה, זה בדיוק מה שהיה

הנתונים נלקחו מקובץ והרווחים גם כן נלקחו בחשבון, בסוף התגברתי על זה. תודה. כרגע אני לא מצליח להבין למה פקודות של חיסור/חיתוך לא פועלות בMySQL. עושה רושם כאילו הוא לא מכיר בהם, רק UNION הוא מכיר. זה הגיוני? לא מצאתי גם בשום מקום תחליף לשימוש בפקודות ההם.

HaRmosh

New member
מה EXCEPT אומר ?

מעולם לא שמעתי על זה - האם זה משהו ספציפי ל-MySQL ? נשמע כאילו אפשר לעשות את מה שאתה רוצה גם עם WHERE איכשהו...

שאקל

New member
חיסור בין שתי סכמות זהות

נניח יש טבלת יצרני מחשבים וטבלת יצרני מדפסות. יתכן יצרנית של גם מחשבים וגם מדפסות, למשל HP. כעת, אני רוצה בשאילתא לקבל את רשימת היצרנים שלא מייצרים מדפסות. ההגיון אומר קח את כל היצרנים בטבלת מחשבים ותחסיר ממנה את היצרנים של מדפסות, כדי להישאר רק עם יצרני מחשבים בלבד. זה שתי שאילתות עם פקודת EXCEPT ביניהם. זה מופיע בכל הספרים שאני מכיר על SQL. select * from yazran_comp except select * from yazran_printer ;

HaRmosh

New member
...

קודם כל, אני בוש בעצמי על שלא ידעתי על קיומם של הדברים האלו :( מה שכן, לפי התיעוד של MySql, הן לא נתמכות בו - http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html

למעלה