התקנת BACKTRACK על מחיצה

lotgot

New member
התקנת BACKTRACK על מחיצה

שלום לכולם, אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפשט את העניינים..

רקע: קניתי לפטופ התקנתי וינדוס7 חילקתי לשתי מחיצות C ו D במטרה שC תכיל את וינדוס וD מיועדת להפצת BACKTRACK
אני יודע שאפשר לעבוד עם BACKTRACK LIVE מבלי להתקין אבל אני מעדיף שהיא תהיה מותקנת בD ובתצורת DUALBOOT כך שבכל הפעלה של המחשב תהיה לי אפשרות לאיזו מערכת להכנס ובגלל החלוקה, אחת לא תפריע לשניה והכל יהיה מסודר ונוח יותר

הורדתי BACKTRACK בגרסה הכי חדשה שזמינה הפכתי אותה לBOOTABLE על USB נכנסתי למערכת והפעלתי את הINSTALLER .

הבעיה: משום מה אני לא מצליח לגרום למתקין להתקין את המערכת על כונן D מבלי לשנות מחדש את גודל המחיצה, האינטרפייס שם פשוט לא ברור לי ומסיבה לא ברורה אני מסתבך עם זה
הוא משאיר מקום תמיד לכונן SWAP שאני מעדיף שלא יהיה. ויש אפשרות להזיז SCROLLING BAR שתמיד משאיר עוד שטח קטן ומעצבן לא מוגדר

מה עושים?!
תודה מראש!

BravoMan

Active member
קודם כל, אתה לא יכול להתקין הפצת לינוקס על

מחיצה בפורמט NTFS.
יהיה עליך להיפתר קודם כל מ-"כונן D", ועל השטח הריק ליצור את המחיצה המתאימה ל-Backtrack.

אישית, אני לא מכיר את ה-Installer הספציפי שלהם, אבל חפש שם אופציה להגדרה ידנית. זה אמור למנוע יצירת מחיצות לא רצויות.
(אגב, למחשב שלך באמת יש מספיק זיכרון כדי לעבוד ללא SWAP? אני מאמין שחלק מהפעולות של BT דורשות כמויות נכבדות של זיכרון).

לגבי המרווח הקטן והמעצבן: בגלל הצורה בה עובדים כוננים מגנטיים, יש מגבלות היכן מחיצה יכולה להתחיל ולהסתיים, ולכן לפעמים אין מנוס מרווח קטן של מגה או שניים.

אם תנסה להילחם בזה אולי תצליח, אבל זה עלול להאט לך את פעילות הדיסק.
בדיסקים בגדלים של היום הגדול זניח אבל מיקום המחיצה חשוב.
הנה הרחבה על מה מדובר:
http://linmagazine.co.il/hacking/2010/08/23/sml/western-digita-caviar

lotgot

New member
תו

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה ועל המידע.
מוזר שאתה אומר שאי אפשר להתקין על NTFS כי לאחר ההתקנה חזרתי לווינדוס כדי לראות בבירור איך ההתקנה חילקה מחדש את המחיצות וראיתי שהן NTFS ולא FAT ...

לגבי הSWAP יש לי 4גיגה זיכרון ב1600MHZ כך שנראה לי שזה יספיק.

אם המרווח הקטן הוא בלתי נמנע אז נתפשר..

אבל שוב השאלה היא איך אני גורם לINSTALLER להתקין בכונן D שהשטח שלו מוכן מראש בדיוק בשביל זה.. פשוט הUI שם מתוכנן בצורה לא נוחה ולא ברורה ואני לא מאמין על עצמי שאני מסתבך עם זה...

(ואם זה עוזר אז זה המחשב http://www.notebookclub.co.il/products/latitude/dell-latitude-e5530-3230m-3g.htm כמו שאתה רואה הכונן 7200RPM לכן אני לא מפחד מהאטה.. והוא 500 גיגה כך שחילקתי אותו לחצי וזו הסיבה שאני כל כך מתעקש שC יהיה וינדוס וD לינוקס)

ושוב תודה מראש על העזרה.. ואם מישהו מכיר את הINSTALLER ויודע איך לשחק איתו כדי להגיע למצב שאליו אני מכוון אני אשמח אם ישמיע קול בנושא.

BravoMan

Active member
עד שיגיע מישהו שמכיר את תוכנת ההתקנה של

ההפצה הספציפית הזו:
א) כשבדקת ב-Windows אתה באמת ראית את הקבצים של BackTrack על "כונן D"?
כי אני חושב שמה שקרה לך זה שתוכנת ההתקנה לא רצתה למחוק לך מחיצות, ולכן היא צמצמה את D ויצרה מחיצות ל-BT בצד.
Windows אגב, לא מסוגל לראות מחיצות של לינוקס כלל.

אם רצית להשאיר מקום ספציפי ל-BT, היית צריך להשאיר מקום שאינו מוקצה למחיצה. למעשה, אם תמחק את D ותשאיר את המקום שלו כ-"לא מוקצה", ייתכן שתוכנת ההתקנה תזרום איתך ותשתלט כפי שרצית.

ב) ה-RPM הם חלק זניח בגורמים שקובעים מהירות קריאת וכתיבת נתונים בכונן.
7200RPM זה סטנדרט למחשבים נייחים (כוננים 2.5 אינטש') כבר שנים, לגודל ה-Buffer של הכונן יש השפעה גדולה יותר, ובסופו של יום יש עוד מספר גורמים.

אם לא יענו לך זמן מה, אני מציע שתצרף פה צילומי מסך של תוכנת ההתקנה, אולי לפחות הם יראו הגיוניים למישהו...

lotgot

New member
טוב..

ניסיתי את הרעיון שלך להעיף את כונן D ולהשאיר את ה250גיגה שלו כשטח ריק על ההארדדיסק..

באפשרות של ההתקנה SIDE BY SIDE או DUAL BOOT בעברית פשוטה הSCROLLING BAR נתן לי רק להרחיב את כונן C על גבי השטח הפנוי, להפוך אותו לכונן אחד גדול ושBACKTRACK תהיה מותקנת יחד עם הWIN7

כשבחרתי באפשרות של לציין את מיקום ההתקנה באופן ידני הוא הציג לי כביכול שתי מחיצות, האחת כונן C והשנייה שטח ריק בגודל 250 גיגה.
בחרתי את השטח הריק וניסיתי להתקין עליו אבל עולה הודעת שגיאה של NO ROOT FILE SYSTEM

ניסיתי בעזרת הINSTALLER ליצור כונן חדש בשטח הריק ושוב להתקין עליו אך שוב אותה שגיאה NO ROOT FILE SYSTEM.
אציין גם שבזמן הפיכת השטח לכונן, הINSTALLER בחר להגדיר אותו אוטומטית כEXT4 ולאחר מכן ניסיתי גם ידנית להקים את המחיצה כFAT32

ושוב בכל אחד מהמקרים אותה הודעת שגיאה שלא נותנת להמשיך בהתקנה.. רעיונות???
ושוב תודה רבה על העזרה והשקעת הזמן

BravoMan

Active member
כנראה שלא ציינת לו כיצד להשתמש במחיצה,

או יותר נכון, לא ציינת איזו מחיצה תשמש כ-root.

אני חוזר על המלצתי לצרף צילומי מסך. זה יכול לעזור לנו לעזור לך.
Print Screen אמור לעשות את העבודה, אבל אם לא, מקסימום תשתמש במצלמה חיצונית, טלפון וכו'.

למעלה