התקנת רימוני עשן

shlomo baron

New member
התקנת רימוני עשן

ברצוני להתקין רימוני עשן (האלה של פורים) על הטיסן. יש ברשותי טיסן טריינר לאקי סטאר ויש בזנב שלו חור יחסית גדול משהוא כמו ס"מ על ס"מ (דרכו עובר הפושרוד להגה גובה). התוכנית שלי זה להעביר עוד קורה של בלזה מהחור הזה (אורך של כמה סנטימטרים עד שיצא מכלל אורכו של הגה הגובה) ועליו להדביק את הרימון. גם חשבתי לצפות את אותה קורה בנייר אלומניום. החששות שלי שהטיסן לא יישרף. ועכשיו לשאלה/בקשה: מה אתם אומרים? יש לכם המלצות בשבילי? אם אתם מכירים כאלה רימונים, אז אם הפתילה שלו נמצאת כלפי מטה זה לא ישרוף את הדשא עליו אני ממריא? (במנחת שחק). תודה מראש שלמה

dodgeman

New member
כולה רימון עשן...

לא ישרוף שום דשא ושום טיסן עשה את הרעיון שלך נשמע נחמד תהנה!!

mol3

New member
תשים בפנים קצת זיקוקים

שאם זה יתפוצץ, לפחות תוכל לומר שזה היה עם סטייל
חבל לאבד כך טיסן, בלי להשאיר אפקט שידברו עליו אחר כך

A B N

New member
הוא מדבר על רישון עשן של פורים

הדבר הזה לא מתפוצץ.. כל עוד הרימון עשן יהיה מכוון עם החוט חבלה כלפי מעלה (וכך גם העשן יצא לכיוון האוויר ולא לכיוון הקורה שעליו הוא מודבק) אין שום סכנה שמשהו שמה ישרף..

E1ad

New member
יש סכנה שגם אם הפתיל הוא לכיון מעלה

אז הכדור עצמו יתחמם ואז יכול להיות סכנה למטוס... גם אני וחבר שלי רצינו לעשות את זה, לטיסן, אך צריך לדעתי לשים איזה מבודד חום בין הטיסן לרימון עצמו...

A B N

New member
../images/Emo27.gif

אז אפשר להוסיף חתיכה של דיקט תעופתי בקטע של הקורה שעליו ישב הרימון. חוץ מזה, לדעתי זה מיות רלגמרי כי רימון עשן מהסוג שאנחנו מדברים עליו לא מתחמם כמעט לגמרי, ולראיה אתה מוזמן לנסות להחזיק אותו בזמן שהוא פועל ולראות שהחום שיוצא ממנו לא רציני בכלל..

abirdh

New member
אני לא המלצתי על זה..

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1287546 תהנה.

shlomo baron

New member
תודה לכל העונים...

מישהו ניסה את הרימון עם הפינג פונג?...
מה שאתה אומר לי בעצם (ABN) זה לשים את הפתילה כלפי מעלה?

abirdh

New member
תזהר לא לנשוף!!

זה רעיל ברמות... אפילו בצה"ל לא זורקים כאלה..

abirdh

New member
עוד דבר.. לגבי רימון של פורים.

הרימונים האלה יצבעו לך את הטיסן בצבע שלהם.. מאוד לא מומלץ.. תנסה קודים ליצור רימון ואל תרכיב אותו.. שאתה רואה שהולך לך תרכיב על הטיסן.. ותבנה לו פטיל ארוך ותדאג שלא יכבה בהמראה...

shlomo baron

New member
אני לא בניתי את הרימון

אני קניתי אותו בשקל. זה רימון הרבה יותר פשוט קטן וקל (מבחינת משקל) מהרימון שבסירטון. הוא גם עושה הרבה פחות עשן.... בקשר ללא לנשוף: זה בסדר כי הטיסן באוויר... ורגע הניטרו שהמנוע פולט לא רעיל?! בקשר לצביעה: זו באמת בעיה קשה... אני מכיר ילדים שמציתים את הרימון מחזיקים אותו בתחתית ומתחילים לכתוב איתו על הארץ... ובקשר לפתיל: כמו שאמרתי כבר קודם-אני קונה, כך שאינני אחראי לאורך הפתיל. יש עוד בעיה: אם אתה בא למנחת בזמן שהדשא יחסית גבוה, אז יכול להיות שתצית את הרימון, תשים פול גז והטיסן לא יזוז, וזה קרה לי פעם רק בלי רימון עשן... אני לא חושב שהוא יכבה, זו לא פתילה של נר........ *** יש לכם המלצות לחומר מבודד חוץ מפצפצים? נ.ב פצפצים למי שלא יודע=העיגולים שבאים עם מכשירי חשמל חדשים. אלה שכיף לפוצץ אותם. לפוצץ=פצפצים.

A B N

New member
כן

פתילה=פתח יציאת העשן.. העשן יוצא מהפתח שנוצר לאחר שהחוט חבלה נשרף ומדליק את החומר שבתוך הרימון..

shlomo baron

New member
נראה לי לא לשים את הפתילה

לא כלפי מטה ולא כלפי מעלה אלה שהפתילה תהיה מקבילה לזנב (לכיוון של היציאה מהטיסן ולא ההפך...).

shlomo baron

New member
אה, וגם אני צריך להראות

לאבא שלי רימון אחד בפעולה ובאותו רגע אני אבדוק כמה זה כבר מתחמם. אבל גם אם זה מתחמם הרבה יחסית, החום הזה יימשך משהוא כמו 10 שניות ואפילו פחות.

אסף ו

New member
מנסיון, זה מתחמם יופי הרימונים הללו

השתמשתי בכמה כאלה והם מתחממים לטמפ' דיי גבוהות, במידה ותקשור את זה טוב טוב לטיסן וזה לא ימיס את החומר שאיתו תקשור לטיסן (רמז- גומיות זה לא טוב...) יש סיכוי לא רע שהטיסן יתחיל לעולת באש...

frisbeeee

New member
אני לא חושב שכדאי לך לקחת את הסיכון

למקרה שמשהו ישתבש.. כי בכל זאת לעלות טיסן לאוויר שעלה לך דיי הרבה כסף.. ולשים עליו משהו כל כך פשוט שעולה לך שקל אחד ובמקרה שמשהו ישתבש.. לא ממליץ.. מה שאני כן ממליץ זה מכונת עשן שקיימת לטיסנים.. אני חושב שעדיף לך לחסוך כסף ולקנות אחת או לבנות אחת..(אני לא הכי מתמצא בתחום הזה של העשן..) אבלאם תשאל יענו לך... ואחר כך תוכל להשתמש בזה לטיסנים הבאים.. אני באמת לא הכי מתמצא בתחום העשן אבל אני ממליץ לך לא לקחת סיכון.. אלה אם כן יש לך עוד טיסן ולא אכפת לך לרסק אותו..:) יאיר

A B N

New member
../images/Emo27.gif

אם זה הטיעון אז א"א אפשר לקחת את הסיכון.. מה יקרה אם הוא יתרסק על אנשים?

frisbeeee

New member
גם נכון התרסקות על אנשים

הרבה יותר חמורה כמובן.. פרח מהראש שלי הנושא הזה.. לרגע.. :S

למעלה