התקנת מזגן

alonp7

New member
התקנת מזגן

שלום לכולם, האם מעבה המזגן חייב לשבת על תושבת מיוחדת כשהוא מונח על גג שטוח? (לא על הקיר) כמו כן האם תושבת כזו יקרה או שהיא כלולה בעלות ההתקנה הבסיסית? תודה מראש, אלון.

רשר

Well-known member
מנהל
כלום לא כלול אלא אם נכתב בחוזה

מאוד רצוי להרים את היחידה החיצונית מעל פני הגג כי כל סתימה בניקוז עלולה לגרום נזק, מכאן גם גובה ההרמה מעל לשפה הנמוכה ביותר כך שבמקרה סתימה הגלישה מעל השפה תשאיר את המזגן תקין

alonp7

New member
תודה, ועוד שאלה אם אפשר

למזגן חד פאזי צריך חיבור פאקט\מהדקי שקע תקע או שלא חייבים? אני יודע שהפאקט נועד לניתוק ההזנה לצורך תיפול במעבה אבל במזגן חד פאזי אפשר לנתק את התקע מהשקע ואז אין הזנה מה התקן אומר?

רשר

Well-known member
מנהל
חוק החשמל דורש אמצעי ניתוק בטווח עין או נעילה

בטווח עין הכוונה שטכנאי העובד על ציוד חשמלי יהיה בקשר עין עם המפסק כדי שלא יגש משהו ויפעיל, נעילה - כשאין קשר עין צריך להיות אמצעי נעילה למניעת הפעלה לא מאושרת, אם התקע נמצא בתוך הבית ובחוץ אין כל אמצעי ניתוק בעקרון זו עברה, למזגן חד פזי ההזנה מתוך הבית והכבל המזין את היחידה החיצונית הנו כבל רב גידי יעודי למזגן כך שלא פשוט להתקין על הכבל מפסק לכן כמקרה פרטי אין חובה להתקין מפסק ומסתפקים במהדקים נשלפים בתוך היחידה החיצונית בשילוב התקע המנותק בפנים, (חוץ מזה חוק החשמל מתעסק בחיי הלקוחות והחשמלאים - לא טכנאי מז"א)

alonp7

New member
אז אם אני מבין נכון אני לא חייב פאקט

הבית שלי לפני ביקורת של חברת חשמל, אין צורך בקופסא בחוץ על הקיר בשביל המהדקים? זה מספיק שהם יהיו בתוך היחידה עצמה?

alonp7

New member
עוד שאלה קצת טכנית, סתם מסקרנות

יש שם מקום ביחידה החיצונית להכניס את המהדקים המתנתקים (אני יודע שהם קצת גדולים כי ראיתי כששמו לי אותם בחיבורים של התריסים החשמלים) או שיש נעלי כבל יעודיים לזה?

רשר

Well-known member
מנהל
אם אין מזגן הבודק לא מציץ לכיוון

אם יש מזגן הוא יבדוק את השקע בבית וזהו, קופסה בגג לא מועילה כי ההזנה מלמטה והכבל המחבר בא עם המזגן או עם ההכנה למזגן, לגבי המהדקים - הם נמצאים בתוך היחידה החיצונית

yaron5678

New member
רשר

השאלה שלך לא בוררה אני ישמח לעזור לך פרט נמק אם אתה רוצה להתייעץ לגבי תיקון מזגן עם טכנאי מזגנים מקצועי ומוסמך שיהיה לך יום נעים

רשר

Well-known member
מנהל
למה אלי שלא שאלתי כאן אף שאלה ?

זוכה לפרסום המסכן הזה שאינו אומר דבר עליך, על העסק,,, אפילו כתובת אמיתית של עסק אין באתר, יתכן מאוד שכל הסיפור מבחינת הגולש ברשת הוא טכנאי בודד המתיימר להיות עסק גדול, בכל מקרה אתה מוזמן לענות ברצינות לשואל המקורי ולפרסם עצמך בחתימה כמקובל, זה יביא לך הרבה יותר כבוד ולקוחות מהנדנוד שניסת לעשות כאן

התקנת מזגן

התקנה בסיסית (זו שעולה כ-500 ש"ח למזגן בודד - פחות אם יש יותר מזגנים) בד"כ כוללת צנרת גז 2 מ' ומתקן רגיל לתלייה על הקיר. אם המזגן לא תלוי על הקיר אלא מונח על הגג אז בהחלט מקובל לדרוש מתקן חלופי במקומו. רוב המתקינים פשוט חוסכים לעצמם את המתקן ומניחים את המעבה כשהוא מונח על לבנים אריחים או משהו כזה. אני לא הייתי מוותר ולו בגלל העובדה שבמחיר הבסיסי שילמת מחיר מלא על מתקן תלייה מתכתי. אם מקזזים לך את זה בצורה הוגנת ממחיר ההתקנה הבסיסי אז אפשר לוותר על זה ולייצב את המעבה על בצורה "מאולתרת", ואם זה על איטום יריעות אז לדאוג להגן על היריעות ולא להניח את האריחים/לבנים ישירות על היריעות בצורה שעלולה לפצוע אותן. רצוי גם שהאריחים יהיו גדולים עבים ויציבים. כלומר אריחי פורצלן למשל לא מתאימים. אגב, באופן אופטימלי יש פרטי ביצוע לתושבת מזגן על גג בצורה אקוסטית אבל זה למי שממש רוצה להשקיע, זה לא מקובל כל-כך. מה שלא יהיה, בכל מקרה לא מניחים סתם על הגג, חייבים להגביה קצת ולייצב.

yaron5678

New member
התקנת מזגן

כן התושבת כולל בהתקנת המזגן. ויותר מקצועי להניח את היחידה החיצונית על תושבת ויש אפשרות שלא כמובן שמתקינים את מזגן על הגג מרחיקים אותו מקצה הגג. מקווה שעזרתי לך... את יכול להכנס לראות כמה טיפים לפני שמתקינים מזגן http://www.soofa-ac.co.il/Dev2Go.web?id=223720&sPID=13/ יום נעים ירון -טכנאי מזגנים + מתקין http://www.soofa-ac.co.il

אני לא רואה שום ברכה בכך שיש מתקן

גם למתקן חייבים לשים אריחים מתחת לרגליו מה שחשוב הוא שיש גומיות מתחת לתושבת של המזגן

alonp7

New member
גם מתקין מזגנים אמר לי את אותו הדבר

למה הגומיות דרך אגב? בידוד מהמבנה?

רשר

Well-known member
מנהל
גומיות לבידוד רעידות

לצערי הגומיות המקובלות בענף עלובות מאוד (מחינת חסימת רעידות לאורך זמן חיי מזגן) לכן עדיף שיהיו שתי שכבות,

alonp7

New member
איך אפשר שיהיו שתי שכבות?

אלה רגליות גומי בגובה 5 או 7 ס"מ עם חיבור של בורג ושיבה

alonp7

New member
וואלה.. טוב לדעת

זה משהו דומה, קצת יותר גדול, מלבני עם בסיס רחב יותר

למעלה