התקנת מזגן

נש22

New member
התקנת מזגן

שלום אנחנו מעוניינים לקנות מזגן לסלון+מטבח. מדובר בדירה די מיניאטורית כך שכל השטח המדובר הוא בעצם חדר וחצי קטן , להערכתי מדובר במשהו כמו גג 20 מטר. למעשה יש 2 שאלות: א. מה עצמת המזגן שאנחנו צריכים , האם למדוד עצמה ע"פ כ"ס או BTU ( המוכר בחנות אמר ש10000 BTU זה כמו 1 כ"ס וזה ממש לא מדויק כי יש מזגנים חסכוניים יותר) , המוכר המצליץ על 1.5 -2 כ"ס אבל נראה לי שהוא קצת מגזים כי אני מכיר חדרים אולי קצת יותר קטנים שמסתדרים יופי עם 1 כ"ס. ב. מהו מחיר התקנה סביר למזגן כזה .

cbr1100

New member
מזגן

1. בקניית מזגן, לא רק גודל החדר קובע. יש פרמטרים נוספים כמו : גודל פתחים (חלונות), באיזה מקום גיאוגרפי, איזה קירות יש לבית (בלוקים, יציקות, עץ וכו'), מה כיוון הבית. כל אלה משפיעים על בחירת מזגן. 2. המוכר צדק. BTU 10000 =כ"ס 1 . (זה קרוב יותר ל- 12000). 3. כדאי לבדוק את דירוג המזגן בחיסכון חשמל (A הטוב ביותר). 4. ככל שהמזגן יהיה גדול יותר כך הוא יעבוד פחות קשה וכך יחסוך יותר חשמל. מזגן גדול מתגבר על חום/קור החדר בקלות רבה יותר ואינו צריך להתאמץ כדי להגיע לטמפרטורה המיועדת.

נש22

New member
?מזגן גדול = חסכון

אני הבנתי תמיד שמזגן גדול (=חזק כמובן) יהיה בזבזני יותר גם אם יופעל על טמפרטורה זהה לזו של מזגן קטן , כמו שרכב בעל מנוע גדול יותר יצרוך יותר דלק מרכב בעל מנוע קטן גם בנסיעה באותה המהירות. אתה למעשה טוען שמזגן ש"מתאמץ" פחות לוקח פחות חשמל? זה חדש לי אם ככה אז שווה להשקיע במזגן קצת יותר חזק כי ההבדלים במחירים לא משמעותיים (במיוחד אם פורשים לתשלומים ואז החסכון בחשמל מפצה על התשלום החדשי)

למעלה