התקנת מאוורר תקרה

Jazzy7

New member
התקנת מאוורר תקרה

היי,

לא בטוחה שזה המקום הנכון לשאול, אך אנסה.

רכשתי דרך חברת Star מאווררי תקרה ומתגים להתקין על הקיר (מתג לאור ומהירויות).
על מנת שאוכל לשמור על האחריות למוצר הציעו לי לפנות לחשמלאי מוסמך שעובד עם החברה.
קיבלתי הצעות שמסתכמות בסופו של דבר ב-1000 ש"ח להתקנה של 2 מאווררים....
אני מניחה שאם אפנה לחשמלאי פרטי זה יעלה לי פחות, אך אז אאבד את האחריות.

השאלה היא עד כמה קריטי שתהיה אחריות למוצר? האם יש הרבה תקלות במאווררי תקרה?

תודה מראש

ב1ל1ו1

New member
אם במעמד המכירה יידעו אותך על מחיר ההתקנה ועניין האחריות

הסכמת לתנאים.
אם לא ורק לאחר מכן התנו את זה והמחיר זכותך לבטל הרכישה. כי לא גילו לך כחוק את כל תנאי העיסקה והאחריות - ללא קנס.
אם ידעת ובכל זאת רוצה לבטל תוך שבועיים מידיעת כל התנאים ניתן ומקסימום קנס 100 או 5% מהעיסקה - הנמוך מביניהם.
אבל קבלי עצה: תנסי לקבל הצעות מחיר מחשמלאים (שניים) ותתמקחי איתם אם יש פער משמעותי תוך הצגת אפשרות לביטול עיסקה ע"פ דין. יתכן שיסכימו לתת מחיר הגיוני יותר.
באדיבות קבוצת עזרה www.facebook.com/groups/mekarerim

רשר

Well-known member
מנהל
בעלי סטאר היו יצרני מאוררים מעולים בארץ

כיום אין יצור בארץ כלל אלא יבוא מכל העולם,
היתרון של סטאר הנו הון מקצועי שמביא אותם ליבוא איכותי בכל מדד, לכך יש מחיר, התקנה בצורה מקצועית טובה יכול כל חשמלאי מנוסה לבצע,
מאחר והמוצר יקר ואיכותי והאחריות בכל מקרה קצרה יחסית לדעתי אין משמעות ל"אחריות מתקין",

Jazzy7

New member
תודה רבה.

אנסה לבדוק הצעות של חשמלאים מנוסים שלא דרך החברה.
&nbsp
&nbsp

רוני1955

Active member
אין דבר כזה.

אסור להם להתנות את האחריות, שהיא מעוגנת בחוק, בהתקנה על ידי מתקין שלהם בתשלום. כשקונים מכונת כביסה, יש תנאי לפתיחה על ידי נציג שלהם כתנאי לאחריות. אבל, זה ללא תשלום.

רוני1955

Active member
עוד משהו.

אם הם מתעקשים על זה, בקשי שיתנו לך את התנאי הזה בכתב על נייר רשמי שלהם. זו יופי של עילה לתביעה יצוגית. מעניין לכמה אנשים הם עשו את התרגיל הזה.

רשר

Well-known member
מנהל
אתה טועה בעניין הקשר בין התקנה ואחריות - הוא קיים וחשוב

לטובת הצרכן,
נכון שצריך להודיע על העניין בהצעת המחיר (או לכלול במחיר המוצר),
אבל בהרבה סוגי ציוד יש חשיבות להתקנה נכונה שהיא תנאי לפעולה נכונה שאיתה באה האחריות,
דוגמה קטנה שתצחיק גם אותך - לקוח קנה משאבת חום והתקין אותה בעצמו - כעבור זמן הבין שמשהו לא בסדר ודרש אחריות - הספק שלח טכנאי שגילה שהמשאבה הותקנה בתוך חדר סגור והיא כמובן הקפיאה את כל חלל החדר אך חום בקושי סיפקה, אחריות הוא לא קיבל כי הוא התקין, ובעצם המשאבה היתה תקינה ואף לא הספיקה להנזק,

רוני1955

Active member
אני לא טועה.

אני לא מדבר על התקנה לא טובה או התקנה על ידי מישהו לא חשמלאי. אם אני טועה ומותר להתנות, הם יכולים לדרוש סכומי כסף בלתי מוגבלים ואתה שבוי שלהם. אם המוצר מחויב בהתקנה על ידי החברה, הם חייבים לכלול את זה במחיר המוצר, וזה לא היה כך.

למעלה