התקנת חשמל במחסן גינה.

• פותח הנושא yokei
  • פורסם בתאריך

yokei

New member
התקנת חשמל במחסן גינה.

שבת שלום. אני מעוניין להתקין חשמל (תאורה+שקעים) במחסן גינה עשוי כולו ממתכת ליד בית מגורים. מה התקן לחיבור מחסן כזה? מבחינת הארקות וכללי בטיחות. בתודה מראש. זהר

רשר

Well-known member
מנהל
מבנה נפרד הוא נפרד

חלים עליו כל הכללים לחיבור חשמל למבנה: הארקה לוח חשמל מפסק ראשי פחת אם מבנה צמוד לבית (קיר משותף) אולי אפשר לראות בו כתוספת חדר למבנה ואז להתקין עבורו מעגל נפרד מהלוח של הבית, הארקה צריך לעשות ע"י חיבור לזיון המבנה כך שיכלל בהארקת היסוד של המבנה.

yokei

New member
תודה רשר, ועוד שאלות רלבנטיות.

למבנה הראשי אין הארקת יסוד, אלא התחברות לצינור מים במקום קשה עד בלתי אפשרי לגישה. עקב כך האם אפשר לעשות למחסן הארקה משלו ע"י אלקטרודה תקועה באדמה? ואיך צריך לחבר בצורה תקנית את קירות הפח למערכת הארקה של המחסן? והאם יש הוראות מיוחדות למבנה מתכת בחוק החשמל?. אני מתכוון לפרוס קו משנה מלוח הבית הראשי בתור הזנה למחסן. בתודה מראש. זהר

רשר

Well-known member
מנהל
לא תחמוק מיד החוק

העבודה מחויבת עפ"י החוק להתבצע י"ע חשמלאי. ההסבר שנתן כאן הוא רק כדי שתבין מה צריך לעשות. אכן הפתרון הוא ע"י אלקטרודה נפרדת את האלקטרודה יש לחבר לפה"פ, לפה"פ מחברים גישור לשלד המבנה עם סרט גישור או חוט 10 ממ"ר, כמו כן מחברים בין פה"פ לפס הארקה בלוח, אין הוראות מיוחדות למבנה מתכת פרט לשמירת רציפות הארקה בין כל חלקי המבנה (בדרך כלל מתקיימת מצורת החיבור בין חלקי המבנה), כדאי לחבר את הזנת המבנה לפני ממסר הפחת של הבית כדי לחסוך תקלות מדיירי הבית,

yokei

New member
תודה רשר ו....

אני חשמלאי שגמר לימודי הנדסאי בלי הרבה נסיון מעשי. אני כרגע לא עובד במקצוע לצערי, אבל עושה פרויקטים קטנים לפעמים. ורואה בפורום זה כלי לקבל ידע מעשי שחסר לי. אני כנראה הוותר על הדבר, כי זה מצריך עבודה והשקעה גדולה (אולי בעתיד) תודה ויום טוב. זהר

למעלה