התקנת הצלחת

geostant

New member
תשובה...

1) אין דגם שנקרא צלחת 1.8 אסטרה, אך יש לווין בשם ASTRA ובו יש מספר ערוצים לא רעים בכלל באנגלית. 2) צלחת ממנועת זה מקור לצרות וזאת כי המנוע הוא רכיב מכני ודורש תחזוקה וטיפול לעומת שאר הצלחת אשר אין נעים. 3) מקלט TOPFILED 4000 אין לי מושג, לא יצא לי לעבוד איתו, דרוש מקלט דיגיטלי שיש לו POSITIONER מובנה (הרכיב שפוקד על מנוע הצלחת) 4) LNB ראשון הוא מסוג C-BAND אינו רלוונטי עבורך, LNB שני מסוג KU והוא מה שאתה צריך, דרוש LNB KU המיועד לצלחת PRIME FOCUS אם אתה קונה צלחת PF, ואם אתה קונה צלחת OFF-SET רכוש LNB מתאים לצלחת OS. 5) התקנת מערכת דיגיטלית כלל לא פשוטה ולא דומה להתקנה אנלוגית, להבדיל מהתקנה אנלוגית כשאתה מכוון על בערך אתה תראה תמונה אבל עם הרבה SPIKES (נקודות לבנות / שלג) לעומת דיגיטלי שפשוט לא תראה כלום אם לא תיהיה מכוון בדיוק על הלווין. ללא ציוד מתאים (שעולה לא מעט כסף) הסיכוי שלך להתקין את הצלחת נמוך מאוד.

hammer27

New member
שאלות בעקבות תגובתך

אני מאוד מודה לך על תשובתך, לאחר שקראתי חשבתי על שאלות נוספות... 1) איך בדיוק פוזישינר מפקח על הצלחת, איך נותן לה זרם ומתח? מה עם כבל חשמל או שנאי שאמור להתחבר לשקע. 2)מדוע אתה חושב שאינני צריך סיבנד? 3) מה עדיף? פריים פוקוס או צלחת אופסט? 4)האם יש אל אנ בי אוניברסלי עם כל הבנדים בתוכו, ומדוע לא כתבת בתשובתך לגבי סוג האלנבי ( כלומר סי בנד או קיו בנד כשהתייחסת לאופסט- כי אני הבנתי מתשובתך שבאופסט יש אלאנבי אונברסלי?:) 5)איזה בדיוק ציוד אני צריך להצלחת התקנה וכיוון הצלחת חוץ ממצפן מפת הלווינים זוויות טלוויזיה מפענח אנלוגי ודיגיטלי. תודה מראש

geostant

New member
אני לא עובד עם ממונעים...

אז לא הכל אני יודע. 1) אני לא בטוח אם המתח למנוע עובר דרך ה-COAX או דרך קו נפרד. 2) אתה לא צריך C-BAND כי אין לך שימוש לזה אלא אם אתה רוצה לקלוט רוסיה או סין. 3) עדיף OFF SET כמובן (בשיטה שה-LNB מגיע מלמטה ולא במרכז הצלחת) 4) יש LNB מיוחד שיש בו יותר מ-BAND אחד, אבל בשביל זה תצטרך להשקיע מחיר של חצי אוטו. אתה צריך רק LNB מסוג KU UNIVERSAL המיועד ל-OFF SET. 5) ציוד נדרש, ספקטרום אנלייזר דיגיטלי עם BUILT IN DECODER וכמובן BER MODULE, לי זה עלה סכום מכובד... במחיר שזה עלה לי תוכל לקנות אופנוע חדש מתוצרת שלא תבייש אף אחד. אני בספק אם תצליח לכוון לבד, במיוחד שאתה לוקח עליך 2 משימות קשות, מנוע + דיגיטלי. אבל שיהיה רק בהצלחה ואם יש בעיות שאל חופשי בפורום שאלות, בשביל זה הוא נועד, ואלה שפה רושמים שטויות כגון אין סיכוי ושאתה חייב מומחה, כנראה פוחדים שיותר אנשים יתקינו לבד ולהם לא תיהיה עבודה. לכל דבר יש סיכוי, השאלה באיזה אחוז.

hammer27

New member
תגובה לשלמה

כי אני חושב שכאן בפורום יש סתם אנשים פשוטים שעבדו עם ציוד מסויים ולא בהיכרח טכנאים שמעוניינים למכור ציוד שהם רוצים למכור לי

אתה צודק אבל...

רוב החברים בפורום אם לא כולם,נתנו לבעלי מקצוע לבצע את ההתקנה.ולכן אולי ההצעה הטובה שאני אתן לך היא:קנה את הציוד היכן שתמצא לנכון ותן לבעל מקצוע להתקין לך אותו.

mr dish

New member
...לא משכנע!

תן לבחור לשבור שיניים וללעוס חצץ בפי שאני לעסתי, אולי אז הוא יבין את שכתבנו לו, כולנו! בלי אמונה אי אפשר לעשות כלום,

איך בעל מיקצוע למד? . מניסיון

ניסה ניסה ועוד פעם ניסה שאל בפנורמה . ללקוח הראשון יצא לא רע לשני כבר יותר טוב . הרי אין בית ספר להתקנת צלחות . אלה לומדים מינסיון לכן הבחור רוצה להיכנס לשוק ההתקנות ושואל כאן .ולומד מינסיון של אחרים

hammer27

New member
לטכנאי שהפעם כתב ללא שגיאות

גבר, למה אתה סתם לא יכול להיות נחמד? למה להיות מריר ולהתחיל לחפש אצל האחרים מי ומה מתכוון לעשות ולמה? יש לי מקצוע ואני מתפרנס יחסית טוב למרות המצב הכלכלי, פשוט לדעתי בן אדם בחיים צריך לנסות דברים, פשוט החלטתי שאני רוצה לעשות את זה...אגב יש אתרים באינטרנט שמסבירים הכל על התקנת צלחת ממונעת וכיוון ערוצים וממליצים לכל מישרוצה לעשות את זה ויש לו ידע בסיסי בהנדסה ומתמטיקה לעשות זאת אני לא מתכוון להכנס לשוק ההתקנות, אני פשוט רוצה אתגר והובי חדש.. ונדלקתי על קליטת ערוצי הלווין הדיגיטליים ואל תשברו את הראש בשביל מה אני צריך את זה לכל אדם יש פסיכולוגיה שונה ורצונות שונים ידידי קרמר, אתה מעל 50, פי 2 מבוגר ממני, אבל יש לך טאקטטטטטטטטטטטטטט כמו לבן 10 שלקחו לו צעצוע

לא היבנתי את הסוף הכתוב .

אבל שתהייה מרוצה אולי אתה צודק . אני אחרי יום עבודה קשה בגשם בהתקנה גם המעלית לא עבדה בבניין של 8 קומות . אז עליתי ברגל כמה פעמים . קשה לי להבין מה אתה רוצה כאן מחברי הפורום הותיקים . אים יש הכל האינטרנט . בטח באנגלית שפה שאני בקושי שולט בה . לכן לא מצאתי את המאמרים . תצליח אחי בדרכך . אין לי שום כוונה רעה נגדך.

hammer 27...

שמתי לב שחברי הפורום ענו לך בהרחבה. אתה יכול להתקין את זה לבד,אבל שים לב זאת מערכת עם מנוע אתה חייב להכניס את זה לקשת ולא יתחילו צרות . חבל שאתה לא שומע לחברי הפורום המיקצועיים (קרמר,MR DISHׂ )אני מכיר אותם אישית להתראות ושיהיה לך בהצלחה

doron1976

New member
hammer 27 אחי.

שלום אני התקנתי בעצמי את הצלחת הממונעת שלי,קודם זה היה צלחת 150 ממונעת אנלוגי שהחלפתי אותה ב180 דיגיטלי,לא היה לי שום ניסיון או ידע קודם בתחום ולא היה לי אפילו אינטרנט בזמנו....זה היה מזמן בשנת 93 או 94 לא זוכר בדיוק. אז אם אתה אומר שיש לך כבר ידע קודם אתה תצליח להתקין ולכוון....לפי דעתי לא צריך ידע מקצועי,כי אתה יכול לנסות ולנסות ולנסות ושוב לנסות ולא יגרם שום נזק,זה לא כמו נניח תיקון מחשב שכל טעות שורף לך איזה חלק מהמחשב.... גם אני כמוך לקחתי את זה בזמנו כאתגר ועבדתי על זה ימים עד שהכנסתי את הצלחת לקשת ואני יכול להגיד בגאווה שהצלחת שאני התקנתי הרבה יותר מדוייקת מצלחות אחרות שמתקינים "מקצועיים" התקינו. אז יאללה לעבודה,ובהצלחה אחי. להתראות

אנחנו למדנו מניסיון .

לא נולדנו עים הידע . ואין קורסים לזה, אז תן לו ללמוד בסוף הוא יראה ערוצים

geostant

New member
יש קורסים להתקנת צלחות

חברת יס מעבירה אותם ולפעמים גם הבזק.

חברת יס מעבירה רק למתקינים שלה

מי שלא מיתקבל לעבודה לא עובר . כמובן כאשר הוא פורש יש לו כבר ידע על בזק . שמוע ניגנבה לאוזני . שחברת בזק רוצה לקבל את השרות לצלחות של יס

geostant

New member
שמוע ???

זה כתוב בעיתונים, קראתי לפני יומיים או שלושה בגלובס.

למעלה