התקנת הארקה

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך

miok

New member
התקנת הארקה

בהמשך לחיבור חשמל שאני עושה במבנה קרקע, מצאתי שהארקה מחוברת לאלמנטים קונסטרוקטיביים (סוג של פרגולה מפטות) שאנשים נוגעים בה כל הזמן.
משהו אמר לי שזה מסוכן ושיש הוראה גם לא לחבר הארקה לצנרת.

1) האם זה נכון? (עניין חיבור הארקה לצנרת)
2) קניתי צינור נחושת באורך של כ 1.5 מטר שנאמר לי שהוא מיועד להערקה.
האם יש משהו שאני צריך לדע לגבי התקנתו?

מאגר

New member
כן יש הרבה דברים שאתה צריך לדעת לגבי הארקה

הדבר הראשון עליך לחפש חשמלאי מוסמך בעל רישיון בתוקף שיש לו את הציוד המתאים לבדיקת הארקות והוא כבר יטפל בשאר
הדבר השני הוא לקבוע איתו את המחיר
הדבר השלישי לשלם לו בתום העבודה

רשר

Well-known member
מנהל
מבנה קונסטרוקציה מתכת חייב ארקה

ביוצע ארקה חייב להיות בידי חשמלאי אחרת כל מי שמתקרב למקום בסכנה אבל אתה כבעל המקום בסכנה גדולה יותר כאחראי על רכושך עליך לנקוט בכל הזהירות החוקית במיוחד אלו שאינך מודע להן לשם כך שוכרים מתכנן למערכת שיתן תוכנית הכוללת את כל הדברים שצריך כדי לבנות מבנה בטוח לשימוש

miok

New member
הארקה שיש בוצעה על ידי חשמלאי

עשו הארקה לפני שנה, היא מחוברת בבורג לקונסטרוקציה ויש עוד חוט נחושת כנראה, שיורד למטה. (אני אצלם ואביא תמונה)
יש תווית "הארקה לא לפרק", אבל אחרי שהשיחה שעשיתי עם אותו בחור, חשבתי שהחיבור לקונסטרוקציה, אולי הוא כשלעצמו מסוכן.

ליתר בטחון קניתי מוט נחושת להארקה .. נכון לעכשיו אני אתחבר לחיבור שעשה החשמלאי.

השאלה שלי הייתה עקרונית לגבי הסכנה בחיבור הארקה לברזלים חשופים ונגישים כמו קונסטרוקציות וצינורות.

אגב, במסמך שמצאתי באינטרנט, כתוב שאסור לחבר הארקה למים חמים, אבל לא כתוב כלום לגבי קרים ..
בקיצור זה דבר שמעניין אותי.

אגב, למקרה שאני אזדקק בעתית לחשמלאי, יש לכם המלצות?

dselec10

New member
אני מקוה שהבנתי נכון אבל..

לפי מה שאתה אומר אני מבין ש
שהחשמלאי הוסיף ארקה נוספת בין המבנה לארקה הקיימת .

אני יודע שקונסטרוקיה ממתכת ללא קשד עם הברזלים בתוך האדמה או רק מונחים מעל לאדמה
חייבים ארקה
אני ראיתי את זה ברבה מושבים שבהם תיקנתי ממירים של משאבות מים ענקיות שהיו בתוך מבנה מתכת וכל ההרקות של ה מבנה היגיעו לנקודת חיבור משותפת 1
אתה אומר שחשמלאי מוסמך עשה את זה אני קצת מבין בזה הייתי סומך אליו
אבל אני זה לא אתה SORRY
בהצלחה

miok

New member
קצת תמונות:

לכבל הארקה יש שתי נקודות עיגון (אפשר לראות כבל צהוב ירוק חדש) אחד לקונסטרוקציה עם בורג פח - כפי שנתן לראות בתמונה הזו ועוד חיבור לכבל נחושת.
כאמור, החיבור חודש לפני שנה וכל השילוט ("הארקה.. " חדשים)

miok

New member
עוד תמונה

תמונה כללית
אפשר לראות את הכבל הצהוב-ירוק שהקצה שלו נכנס להזנה שאליה אני אמור להתחבר

השאלה אם זה שהארקה מחוברת גם לקונסטרוקציה מהווה סכנה?
כלומר אני יודע שעשה את זה חשמלאי, אבל אני לא רוצה להיות "צודק" אלה חכם ואם מה שעשה לא תקין, עדיף לי לתקן ולא להצטער בדיעבד.

miok

New member
הערה

בתמונה ניתן לראות כבל שחור,
זה לא כבל חשמל אלה כבל תקשורת.

ההזנה מגיעה דרך הכבל הירוק המאסיבי

רשר

Well-known member
מנהל
מהתמונות ניתן להבין שמקצוען עבד במקום

האם מבחינת כל התקנות והחוקים הכל תקין?
כדי לתת תשובה צריך לבדוק את המתקן כולל בדיקת התנגדות הארקה,
כי תליית שלטים לא מאשרת דבר פרט לתליית שלטים

לגבי מה שקנית (צינור נחושת) לא ברור כלל במה מדובר

miok

New member
תשובות:

כל החששות שלי התחילו לאחר שיחה שעשיתי, שבה ספרו לי שיצאה הוראה לא לחבר הארקה לצינורות מיים מאחר והיה מקרה שאינסטלטור שעבד על צנרת שחוברה להארקה התחשמל למוות.

אחרי שראיתי שבצמה של התלת פאזי, ההארקה מחוברת בסופו של דבר לקונסטרוקצייה, חשבתי שאותו מקרה של התחשמלות יכול להתרחש גם אצלי. (?!)

מוט הארקה שקניתי הוא מוט עגול מנחושת עם קצה מחודד באורך של 153 ס"מ (אמרו לי שזה מוט מיוחד להארקה)
יש לי חבר שאמר שיש לו תקע שבודק הארקה, אני אבקש ממנו לבקר, כבר מכין לו כוס מצוחצחת לקפה (-;

לגבי מוט הנחושת שקניתי .. אם לא אזדקק לו למבנה, אני אמצא לו כבר שימוש, אולי כשיהיה לי גנרטור

דור לוי

New member
תמיד טוב לבדוק,יש חשמלאים מוסמכים מחפפים

שואל הרבה שאלות כאלו כאן, בדיוק בשביל לבדוק האם מקרה של חיפוף או טעות של חשמלאי.
כבר הסבירו לי לא פעם שמה שחשמלאי מוסמך הציע לא נכון/לא תקני.

באופן אישי חושב שזו הסיבה הכי טובה לקיומו של הפורום-יותר מהמפגש בין חשמלאים. כי חשמלאי יכול להכיר אחרים להתרשם מהם ומתשובותיהם.
אדם שהוא לא חשמלאי, הסיכוי למצוא ככה חשמלאים אמינים ולהתייעץ איתם קטן.

רוני1955

Active member
אני לא מבין את החשש שלך.

הוא לא חיבר את ההארקה למבנה, אלא את המבנה להארקה. מבנה מתכת חייב להיות מוארק. תגיד לו תודה רבה.

miok

New member
נכון אבל

אם יעבור חשמל בארקה ומשהו יגע בקונסטרוקצייה, הוא לא יתחשמל?!

מאגר

New member
בשביל זה צריך לבדוק את רמת הארקה

אם רמת הארקה בסדר הרי שאין שום בעיה אם הרמה לא טובה צריך לשפר אותה ואת זה אפשר לעשות רק ע"י בדיקה במכשיר LT ע"י חשמלאי בעל רישיון

miok

New member
לסיכום

אם הארקה שבוצעה תקינה, אין כל בעיה עם זה שיש חיבור לקונסטרטקציה.
את איכות החיבור צריך לבדוק עם מכשיר LT

וכמובן, פחת תקין.

וכמובן, בהנחה שהארקה שיש לי תקינה, יוצא שיש לי מוט הארקה רזרבי.. למקרה שהזעזועים שיש כאן מהטילים יערערו את התשתיות :)

תודה לכל מי שהשיב!

למעלה