התקנת בולם אחורי

chenrp

New member
התקנת בולם אחורי

שלום, הבנתי שעדיף שהבולם האחורי יהיה מותקן כשהחלק השמן שלו יהיה למעלה. כך הוא יהיה פחות חשוף ללכלוך? (תקנו אם אני טועה). העניין הוא שעכשיו הוא בתצורה של 4" ויש לי אופציה לשים אותו בתצורה של 5". אבל המוכר בחנות אמר לי להפוך את הבולם לפני שאני מחליף ל5" כדי שהבולם לא יקבל מכה מהציר העליון...? מה אתם אומרים? תודה.

bikingstudent

New member
תרוקן אויר מהבולם -כמעט לגמרי

תרוקן את האויר כמעט לחלוטין אני מדגיש את הכמעט -כדי שהבולם עדיין יוכל היפתח לכל אורכו ואתה תוכל לסגור אותו יחסית בקלות כשיש לך אפשרות לקווץ את הבולם לחלוטין, תוודא שהוא עובד לכל אורך המהלך בלי לפגוע בשלדה, אם סגרת\פתחת אותו מספר פעמים, וראית שהוא פוגע בשלדה תנסה להפוך, ותחזור על התהליך. תיתחדש
אחלה אופניים

bikingstudent

New member
ועוד משו..

הרבה פעמים יצרנים עושים יחס מינוף שונה בין שתי הנקודות האפשריות, תרכב קצת במצב המקורי, תקבל תחושה של האופניים, רק אז תחליף למצב האחר של הבולם, ותוודא שאתה בסדר אם ההיתנהגות החדשה של האופניים.

ntha

New member
הערה קטנה

במקרה הספציפי, יחס המינוף לא יכול שלא להשתנות.

shades

New member
יחס המינוף לא משתנה.

זה לא בולם בעל אורך מישתנה ....
אלא אם לקח ויאגרה
אם היה אפשר לשים אותו לרוחב גם זה לא היה משנה
יום טוב

תסתכל טוב יש 2 מקומות לחבר את הבולם

ולכן יחס המינוף כן משתנה צד אחד של הבולם מחובר במקום קבוע ואילו הצד השני יכול להתחבר ב 2 מקומות שונים לאורך הזרוע מה שמשנה את יחס המינוף דווקא בבולם בעל אורך משתנה יחס המינוף לא משתנה כלל אלא המהלך משתנה כתוצאה משינוי המהלך של הבולם

shades

New member
השאלה הייתה אם ניתן להפוך את הבולם ...

ולא קיצור המהלך (יחס מינוף) אני נואף כל הזמן אבל לעינייננו לא משנה איך אתה מרכיב את הבולם וזו הייתה השאלה שה האמת לא משנה כל עוד יש מקום בשילדה

chenrp

New member
תודה אבל אין לי משאבה

אין לי משאבת בולם אז לא אוכל לבצע את התהליך.

bikingstudent

New member
בשביל זה מפנים חצי שעה\שעה

וקופצים לחנות בה קנית את האופניים זה ניכלל ב"שירות" שהם צריכים לספק לך אם קנית את האופניים מהם

chenrp

New member
עשיתי לבד.

הכי טוב לבד... היה לו לחץ של 150PSI, הורדתי ל20, לחצתי והכל נראה טוב (כולל ונטיל ניפוח). ניפחתי חזרה ולאחר כמה ניסויים, עליתי ל170PSI. תודה רבה על העזרה.

למעלה