התקנתי אגזוז Yoshimura RS-3 full system. אבל

אריאל 101

New member
התקנתי אגזוז Yoshimura RS-3 full system. אבל

הסעפת נוגעת באותו אלמנט שחור בדרוזי (מה זה ?) המחובר בצינורית מתכת לראש המנוע ובצינורית גומי לקרבורטור (ראו תמונה RS3) האם זה מעיד על התקנה לקויה? האם יש בעיית חום לאלמנט השחור ? תודה

dink11

New member
תשובה ...לאלמנט !

האלמנט השחור... הוא סוג של "מטהר אוויר" ששמים על האופנוע כדי לעמוד בכל מיני תקנות זיהום אוויר באירופה - אין לו שום תועלת והוא אף קצת פוגע בנשימה של המנוע. לגבי ה FULL SYSTEM ניתקלתי באותה הבעיה - פיתרון זמני הוא לשחרר את אחד הברגים של "האלמנט" (יש לו שניים - שחרר את השמאלי) ואז תוכל לתת לו זווית ולהרחיק אותו מהסעפת. פיתרון קבוע גש למוסך או למישהו אחר שיודע לעשות את העבודה ותיפטר סופית מחתיכת הכלום הנ"ל. מהאם רק התקנת FULL SYSTEM או שגם טיפלת בקרבורטור ובפילטר + תיבת אוויר ?

dink11

New member
אה כן...

וכדאי שתטפל בעניין לפני שאתה רוכב כי הסעפת מתיכה את האלמנט העשוי פלסטיק וזה לא עוזר לא לסעפת ולא בכלל

אריאל 101

New member
תודה על האזהרה. כבר עשיתי נסיעת מבחן קצרה

להתרשם מהצליל הסקסי. לא נרשמו אבידות לכוחותינו. הרוכב והאלמנט חזרו בשלום לבסיסם. "ותיפטר סופית מחתיכת הכלום הנ"ל" - התהליך הפיך? לא יהווה בעיה במכירה ("לא אורגינלי")? בכל מקרה, אתה משוכנע שזו לא בעיה פרטית שלנו המעידה על התקנה בעייתית? אני מבין שהרבה SMים התקינו RS-3 בנוגע לקרבורטור ותיבת אויר, יש לי James Dean Jetting kit מחכה לרגע של השראה להיכנס לפרוייקט הזה. אשמח לקבל טיפים מבעלי נסיון (נראה שיש יותר דיזות ממה שצריך). בכל מקרה, האם לא כדאי לשלב באותו מעמד ניקוי קרבורטור (חומצה וכל הבאלגן) מלא לכלי עם 50K ק"מ? לא מכיר טיפול בפילטר, רק בתיבה. עדכן אותי בבקשה. תודה

45degrees

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo206.gif../images/Emo70.gif אתה בדרך להמיס את הבוכנה

אל תרכב ללא התאמת הקרבורטור. כעת עם הסעפת הפתוחה המנוע נושם יותר טוב, ומפנה גזים יותר טוב. כיוון שכך התערובת היא יותר עניה מאשר עם הסעפת המקורית, מה שגורר קירור פחות טוב של תא הבעירה ופני המנוע העליונים על ידי התערובת הקרירה הנכנסת למנוע (יש פחות תערובת). ולכן - אתה עשוי להמיס את הבוכנה, את השסתומים או את שניהם (חמשתם). בקיצור - אל תחכה "לרגע של השראה" והתאם את הקרבורטור בהקדם.

אריאל 101

New member
ההגיון שלי עובד קצת אחרת. תקן אותי בבקשה:

המנוע אינו נושם יותר טוב (עדיין)! מכיוון שלא פתחתי תיבת האויר ולא נגעתי בפילטר, כמות האויר הנכנס לא השתנתה (בהשוואה לאגזוז המקורי) כך שהתערובת אינה יותר עניה ולא צריך להיות חימום יתר. החולייה החלשה (הקובעת את חוזקה של השרשרת כולה) במקרה זה, היא מכלול יניקת האויר (תיבת האויר ופילטר). לאגזוז החדש יש אכן פוטנציאל פינוי גזים טוב יותר, אך הוא טרם מומש.

45degrees

New member
לא. האגזוז החדש כבר נושם יותר טוב מהמקור

עוד לפני השינויים במערכת האויר. יכולת הנשימה המשופרת מתבטאת בפינוי גזים יעיל יותר. באופן הפעולה הרגיל של המנוע נותרים גזים שרופים בתא הבעירה שמתערבבים עם הגזים הנקיים. בנוסף, הקרבורטור מכוון כך שבסל"ד הגבוה הוא הופך את התערובת לעניה יותר מאשר בסל"ד הבינוני. בסל"ד זה בדיוק האגזוז החדש עושה את ההבדל בפינוי הגזים. הבדל קטן זה יכול לגרום לתערובת להפוך טיפה עניה מדי ולפגוע בקירור של תא הבעירה על ידי התערובת. בכל אופן - תעשה אתה חישוב כלכלי פשוט - כיון קרבורטור יעלה כמה מאות זוזים. אוברול עליון יעלה כמה אלפי זוזים. שווה לקחת את הסיכון?

Dresdner

New member
קח ברצינות את מה ש45 כתב לך

ישנם אופנועים שבאים מכוונים קצת עשיר מהמפעל והם אולי מסוגלים לספוג החלפת אגזוז, האם אתה רוצה לחכות ולראות אם האופנוע שלך יחזיק מעמד? וחוץ מזה אני בספק אם תראה תוספת כח ע"י החלפת אגזוז וסעפת בלבד.

אריאל 101

New member
לוקח מאד ברצינות את מה ש45 כתב. אין סיבה לסכן

מנוע. ולכן שאלתי את מוסך RPM (שם אבצע ה-re-jetting בקרבורטור, ותיבת אויר) על העניין והוא הרגיע שהבעיה קיימת רק לטווח ארוך זמן ואין סכנה בנסיעה אליו. חששתי שיש סכנה אפילו בנסיעה מנהלתית קצרה.

45degrees

New member
../images/Emo45.gif נזק בטווח הארוך.

אלא אם כן מדובר על שינוי גדול מאוד במערכות הפליטה והיניקה.

ben426

New member
לך למישהו שיוריד לך את ה"אלמנט"...!

אחי אל תהייה תייר, לחבר שלי הורידו את זה בחברה כשהוא בא להוציא את האופנוע.. אני הורדתי את זה ישר כשקניתי ת'אופנוע, זה לא פוגע בשום דבר..

Dresdner

New member
הסבר פעולת הPAIR VALVE (האלמנט)

תפקידו להזרים אוויר אחרי שסתום הפליטה ואם יש דלק שלא נשרף בצילינדר הוא ידאג ע"י חמצן וחום לשרוף את השאריות, זה גם טוב לאיכות הסביבה וגם שומר על הקטליזטור אם יש, במקרה שלך אין בעיה להיפטר ממנו רק צריך לסתום את הפתחים שנשארים לאחר הוצאתו, יש קיטים של פקקים באינטרנט. חפש תחת השמות PAIR VALVE או SECONDERY AIR

CBRRRRRR

New member
סליחה, אבל ממש לא מדויק

תפקידו להזרים אויר נקי לתערובת אחרי בעירה. ישנו תהליך כימי בו החמצן שבאויר מתרכב עם חלקיקים פחממניים מזהמים, הופך אותם לכבדים יותר ולמזהמים פחות. לא מכיר אף אחד שהצליח להוכיח שיש איזו שהיא השפעה אמיתית על הספק המנוע. מקסימום לחסוך 100 גרם במשקל ולהוסיף עוד זיהום אויר.

Dresdner

New member
אולי גם אתה צודק

את התאוריה הזאת פעם ראשונה שאני שומע ויש בה הגיון ואני לא שולל אותה אבל אני יכול להגיד לך מנסיון אישי על האופנוע שלי ושל חברים שברגע ששיחקנו עם העשרת התערובת בV STROM בשלב מסויים התחלנו לקבל בק פיירים (שנשמעים כמו נוד חלש) מהסעפת וברגע שניתקנו את השסתום המדובר לא היו בק פיירים, בפורום V STROM יש גם כמה מכונאים של סוזוקי (ארצות הברית) שהסבירו שהקטליזטור מאד רגיש לדלק ובעזרת הזרמת חמצן אין כל אפשרות שדלק לא שרוף יגיע לאגזוז. יש בתאוריה שלך משהו אחד שלא מובן לי, אם גם ככה בסוף הפליטה תתערבב עם האוויר למה זה משנה אם זה קורה ישר אחרי שסתום הפליטה או ביציאה מהאגזוז?

Dresdner

New member
לאחר גלישה קצרה באינטרנט

נראה שיש ביסוס לתאוריה שלי ולעצלנים שאין להם כח להיכנס ללינק The sole purpose for the Pair Valve is to passively "Inject" fresh air into the exhaust system at the exhaust port, to cause ignition of unburned fuel vapor *before* it leaves the exhaust pipes, or to thin out the mixture with enough air to fool the sniffer machines יש עוד הרבה אתרים וכולם מזכירים את סיבת שריפת דלק כסיבה העיקרית לPAIR VALVE

למעלה