התקן BT, איפה קונים?

YanivZX6R

New member
התקן BT, איפה קונים?

שלום אני מחפש BT למחשב שלי שיעבוד היטב עם IPAQ 1945. איפה רוכשים את זה ומה המחיר הזול. האם הBT הזה יעבוד אצלי? והאם המחיר "טוב". תודה יניב

ron20

New member
היום זה כבר קיים כמעט בכל חנות ...

ודא שיש דרייבר לחלונות 98, עד כמה שאני בעניינים זה בערך המחיר בארץ ... שים
שיש התקנים ל 10 מטר, והתקנים ל 100 מטר שעולים יותר.

YanivZX6R

New member
האם ההתקנים ל 100 מטר

יתאימו גם לIPAQ שלי? או שזה לא קשור?

ron20

New member
הם יתאימו (אבל)...

ה 100 מטר לא יבואו לידי ביטוי (במקרה הנוכחי שלך) שכן המשדר שבאייפק שלך משדר ל 10-12 מטר.

shed

New member
---> הערה

לא בחנתי את התקני ה-bt ל-100 מטר, אבל ישנן 2 אפשרויות: 1. השתמשו באנטנה גדולה יותר - במקרה כזה השיפור במאזן הערוץ הוא לשני הכיוונים כך שלמרות שה-ppc מצוייד במשדר ואנטנה קטנים יותר עדיין מאזן הערוץ יגדל ואיתו גם הטווח כמובן. 2. השתמש במגבר הספק חזק יותר - במקרה הזה אין שיפור במאזן ערוץ כלומר, יכול להיות שה-ppc יקלוט את המחשב מרחוק יותר, אבל המחשב לא יקלוט את ה-ppc. במקרה כזה אין שיפור בטווח. כמו שאמרתי, לא בחנתי את המוצרים שמדובר עליהם כאן. על מנת לתת תשובה צריך לפחות לקרוא את ה-spec שלהם. שד

ron20

New member
ממה שאני מבין ...

ובמילים פשוטות - נקודת ה"כשל" היא המשדר שבאייפק ... שכן הוא יקלוט מ 100 מטר, אבל אין סיכוי שהוא יוכל לשדר ל 100 מטר ...

shed

New member
בפירוש לא.

אם מתאם BT בצד של המחשב משתמש באותו צ'יפ (כלומר הוא בעל הספק שידור זהה לזה של האייפק אבל עם אנטנה חזקה יותר הרי שהשיפור של האנטנה משפיע על תקשורת בשני הכיוונים - והטווח יגדל. אם המתאם במחשב משתמש בצ'יפ אחר עם הספק שידור גבוה יותר אזי לא יהיה שום שיפור בטווח. הנק' החלשה נשארת האייפק והיא לא מרגישה שום שיפור מהעובדה שהספק השידור מהמחשב עלה.

ron20

New member
בו נגיד ש ../images/Emo26.gif

אני מקווה מאד שאתה צודק ... מה שבטוח שיש לך ידע רב ממני בתחום. ממה שאני בדקתי (גם מול אדם שבקיא בטכנולוגיה) האופציה השניה היא הנכונה ... הפשוט ביותר הוא לבדוק פיסית ... אבל הדונגלים שלי אינם 100 מטר, אולי בעוד שבוע אוכל לבדוק...

shed

New member
גם לדעתי האפציה השניה היא הנכונה

מהסיבה הפשוטה שממבט ראשון בדונגל ראיתי שאין לו גודל פיזי מספיק גדול בשביל אנטנה עם שבח גבוה. לדעתי מדובר באנטנות בעלות שבח דומה גם באייפק וגם בדונגל. מה שכן, הדונגל נהנה ממקור מתח קבוע, ולא זינון מסוללה, לכן אפשר לדחוף יותר הספק שידור. הימור שלי יעמיד את הספק המוצא באיזור ה-15dBm - בכל מקרה צריך לקרוא את דפי המפרט (שלא הצלחתי למצוא אותם באתר המכירה, ואפילו לא היה מצויין שם הדגם המדוייק
)

PuRe in§anitY

New member
אני רק מצאתי יקר יותר.

ב - buy4less . אם אני הולך עם אחד כזה בכיס ועם PPC עם BT אני יכול בקלוט לחבר את ההתקן הזה לכל מחשב עם USB ולהעביר אליו קבצים , נכון ?

ron20

New member
מממ ../images/Emo26.gif

זה נחמד אבל לא כ"כ "ספונטני" ... בכל מקרה לא כמו disk on key ... צריך להתקין דרייבר ובד"כ גם ActiveSync... אבל זה פתרון טוב להזיק אחד בכיס ולהתקין במחשבים שבד"כ עובדים עליהם - כמו עבודה וכו ... (פתרון מצויין גם ללפטופים, למרות שבלפטופים לפחות, ששוה לפזול גם לכיון WIFI)

AYELET1

New member
כרגע זה לא ספונטני

במערכות הפעלה ישנות נדרשת להתקין דרייברים ל-DOK אני מאמינה שבהמשך הדרייברים ל-BT יהיו BUILD IN (לנגהורן?
)

סליחה אבל נדמה לי שזה לא חוקי../images/Emo88.gif

עד כמה שידוע לי הBT שאושר לארץ הוא רק זה שבטווח שלא עולה על 10מ'! ואתם פה מדברים על 100!! מי צודק
למי הפתרונים
גם אני רוצה 100...

shed

New member
חוקי ביותר

קצת הסבר על החוק. תדרי ה-2.4 (אם להיות מדוייקים מדובר בתחום בין 2412MHz עד ל-2462MHz) הופשרו לשימוש הציבור הרחב בחודש שעבר. לפני כן, רק חלק מהתחום היה מותר לשימוש. מכיוון ש-BT מבצע דילוג תדרים על כל הספקטרום הוא היה אסור לישמוש בארץ. ההגבלה בארץ, היא על עוצמת שידור לאחר האנטנה (בארץ אימצו את התקן האירופי etsi). ההגבלה היום עומדת על 20dBm (רק לשם השוואה, בארה"ב מותר לשדר עד 36dBm). (יש עוד הגבלות כמו על peak power, ועל duty cycle אבל לא נכנס לזה כאן). מתאמי BT כמו זה המדובר לא חורגים מהעוצמה המותרת ולכן מותרים בשימוש בארץ. למעשה, תחת מגבלות החוק, ניתן גם להרים לינקים של wifi (או תקשורת אחרת בתדרי ה-2.4 גם למרחק של מספר ק"מ (5 באיזור פתוח, 3 באזור עירוני).

YanivZX6R

New member
תוכנת גלישה

אני גולש בחיבור BT, אבל האתרים בEXPLORER לא מתאימים לגודל המסך. איך אפשר לסדר את זה? שמעתי שיש תוכנה שמסדרת את זה. האם זה נכון?

למעלה