התקן מירנה

• פותח הנושא Msmai
  • פורסם בתאריך

Msmai

New member
התקן מירנה

הי

אני לאחר לידה, ומעוניינת לשים התקן. ידוע לי שההתקן משמש ל 5 שנים,
האם יש בנות שהתנסו? יש המלצות? תופעות לוואי?
הבנתי ששמים את זה בסוף המחזור, אך מה קורה אם אני מניקה ואין ליעדדין מחזור?
להמתין לקבלת מחזור?
קראתי באינטרנט תגובות לכאן ולכאן.
אשמח לקבל תגובות נוספות

תודה

כמו גויאבה

או שמצליח בגדול או שנכשל בגדול.
אני דיממתי שמונה חודשים רצוף עד שהתיאשתי והוצאתי.

היה זוועה, תודה

קודם כל הוא הותקן בגלל דימומים מאוד כבדים ולא בתור אמצעי המניעה המועדף. כאמצעי מניעה בלבד לעולם לא הייתי מתקינה אותו ואני ממש לא ממליצה לך עליו.
החזקתי מעמד 8 חודשים. המחזורים פחתו לכמעט כלום וזה היה נהדר. אין ירידה בהמוגלובין, אין כאבי תופת, אין אלף התעוררויות בלילה וכו'.
אבל:
1. ההתקן מפריש פרוגסטרון וגורם לכך שרירית הרחם תהיה מאוד קטנה. הבעיה שהוא גורם גם לדברים אחרים: יובש והעדר הפרשות --> פטריות וחוסר חשק.
2. אני אישה שמאוד שומרת על המשקל שלה, מאוד פעילה ספורטיבית, ואין שום אפשרות שאעלה במשקל בלי לשים לב מאיפה זה בא. ותוך חודשיים עליתי ב- 4.5 ק"ג. הכל בבטן, נפיחות קבועה פי כמה מאשר במחזור.
2 ק"ג כבר ירדו, חודש אחרי שהוצאתי את ההתקן, גם הם בלי שום שינוי באורח החיים שלי.
3. יש הטוענות שזה גרם להן לתחושות של תחילת מנופאוזה. אני לא. יש הטוענות שגרם לדכאון, אני לא. אבל אולי למי שיש נטיה לזה לא כדאי להתעסק עם ההתקן.
4. הכשלון המפואר - אחרי 8 חודשים (שבהם בדקו כמה פעמים שההתקן יושב בדיוק במקום) הופיע דימום מטורף. חיכיתי 10 ימים. הלכתי לרופא במרכז בריאות האישה - הרופא שלי לא היה. בדק אותי, הראה לי במסך שההתקן יושב בול ברחם ושהדימום לא בגלל ההתקן. אני יכולה להתווכח עם זה? לקחו ממני דם לספירה כללית ולבדיקת הריון - יצאה שלילית ובדיקת הדם תקינה. חזרתי למחרת. רופא אחר ושוב לא הרופא שלי. שוב אמר שההתקן בול במקום לפי הרישום מאתמול ושזה משהו הורמונלי לקראת גיל המעבר ושאחרי שהדימום יסתיים אחזור לרופא שלי לבדיקה. אחרי יומיים הגעתי לרופא שלי, עדיין תוך כדי דימום מטורף. בהתחלה הוא הלחיץ אותי שאם ההתקן בתוך הרחם כמו שבדקו, הוא יקח ביופסיה, אולי רירית הרחם לא תקינה. התחלתי לחשוב על כל מיני זוועות, אבל בשניה שהוא בדק אותי, הוא אמר שההתקן תקוע בצוואר הרחם ושהוא לא מבין איך הרופאים הקודמים לא ראו את זה, ושאין בכלל צורך לקחת ביופסיה. ושאם הייתי מחכה עוד, היתה סכנה של פרפורציה של הרחם, במיוחד בגלל הצלקת של הניתוחים החוזרים. הוא הוציא מיד את ההתקן ואמר שהדימום יפסק תוך כמה ימים. כך היה, ואז הדימום חזר שוב, נבהלתי והתקשרתי אבל הוא הרגיע שזו תופעה טבעית של הסתגלות הרחם לשינוי ההורמונלי, ואז הדימום נפסק ליומיים, ואז קיבלתי מחזור. בשורה התחתונה דיממתי במשך חודש וחצי עם שתי הפוגות של ימים ספורים.
5. אני מציעה שתקראי קצת באתרים אמריקאים על ההתקן הזה. בארץ אין מי יודע כמה מידע פרט למידע שיווקי של החברה עצמה ושל רופאים שמשווקים בלהט את ההתקן כמו המצאת המאה, וכמו שתוכלי לראות בעצמך כשבחורות שאלו רופאים בכל מיני פורומים האם יתכן שההשמנה למשל נובעת מההתקן, הם ענו בחוצפה שאין שום קשר בין ההתקן לבין השמנה ושבוודאי השמנת בגלל שינוי באורח החיים - תזונה ופעילות גופנית. בחורה אחרת שאלה אם יכול להיות שזה פגע בחשק המיני, וענו לה שלהיפך, מדווח על שיפור לטובה בחיי המין. הם אומרים את זה גם על גלולות כמובן. ברגע שיתחילו להבין משהו על המיניות של האישה, נדבר. בכל אופן לגבי האתרים האמריקאיים, יש אתר שבו יש מיד על תביעה יצוגית שהוגשה בניו יורק נדמה לי, בגלל סכנות שיש בהתקן ולא הזהירו בפניהן. יש שם המון סיפורים בסגנון שלי וגם על פרופורציה ממש שגרמה לנזק לרחם.
6. בשורה התחתונה, כאמצעי מניעה, אני ממש לא ממליצה לך על ההתקן הזה. אבל אם את כבר רוצה לנסות, אז מתקינים באמת בזמן המחזור אבל תתייעצי עם הרופא שלך אם יש אפשרות אחרת. ההתקנה היתה די זוועתית, גם במהלך המחזור.

התיאורים שלך על תגובות הרופאים

כל כך הזכירה לי את הפרודיה המעולה על אמצעי מניעה לגברים.
ואני חותמת על המשפט שלך: "ברגע שיתחילו להבין משהו על המיניות של האשה, נדבר"

מרתיח כל כך איך תופעות הלוואי תמיד מיוחסות למשהו אחר, איך הסיכונים הם תמיד כל כך שוליים וחסרי משמעות סטטיסטית, ואיך פגיעה בחשק בכלל לא נספרת כמשהו שראוי להתייחסות.

כדי לאזן, אני דוקא מאד מרוצה

לא מתאים לי לפרט כאן, אבל לא חוויתי אף אחת מהתופעות השליליות שתוארו מעלי, ויחסית לדברים אחרים שניסיתי השיטה הזאת הכי התאימה לי. ללמדך שהכל אישי ואין בטוחות בדברים האלו.

אפרסקה

New member
כנ"ל

סה"כ מרוצה, ההתקנה עברה די בקלות (חוסר נוחות קל שעבר)
אין כמעט דימומים או תופעות לוואי אחרות

החסרון בעיני דווקא ביתרון - שאין כמעט דמום וסתי. והחסרון בזה הוא שבתכלס אם את לא מקבלת מחזור סדיר, קשה להיות רגועה לגבי הריון (ז"א האם אני כן/לא בהריון)
אבל אני מניחה שגם לזה יכולים להיות פתרונות (נניח...פעם ב...לעשות בדיקת הריון ליתר בטחון, אם יש חשד, סה"כ זה נחשב לאמצעי מניעה בעל אחוזי מניעה גבוהים)

rona73

New member
גם אני מאוד מרוצה

לפני ההתקן הזה היה לי התקן בלי הורמונים שממנו סבלתי המון.

לא מורגשים המחזורים .אבל מאז שיש לי את האתקן הזה אני רק יורדת במשקל. קרוב ל4 קילו ירדתי,אני לא מרגישה נפוחה כל שבועיים לא בביוץ ולא בתאריך המחזור.חצי שנה איתו.

כנראה שזה ממש אישי,כי נראה לי שההורמונים כן עושים לי טוב.מאוד מרוצה !!

lcושרת

New member
מצטערת רק על דבר אחד -

שלא התקנתי מירנה בין לידה 1 ל-2 ובין 2 ל-3, אלא רק לאחר שהיה ברור לי שסיימתי עם ענייני לידות לתמיד.

כמו שאת מבינה מהפתיחה, עבורי המירנה מאוד מאוד מוצלח. ההתקנה לפני 3 שנים היתה לא נעימה, אבל בהחלט נסבלת (משהו בסגנון של בדיקת פאפ). מאז המירנה שכחתי מעניין המחזור: אין דימומים כמעט לחלוטין (נפרדתי ממלאי הטמפונים והפדים העבים), אין לי מושג מתי המחזור כי באמת מדובר בהפרשה קלילה והכי חשוב - אין כאבי גב שמהם סבלתי תמיד ואין תופעות נוספות שליוו תמיד את הימים ההם כל חודש.
אם הייתי יודעת שכך יהיה, הייתי משתמשת בהתקן בין ההריונות, בעיקר מאחר שאצלי ההפרשים בין הילדים מראש תוכננו להיות לפחות 4 שנים. נדמה לי שפחות מזה הופך את העניין לפחות כדאי כלכלית.

debby12

New member
מנהל
אין לי נסיון איתו. רק מציינת שבאופן עקרוני

לי יש בעיה עם הרעיון של לתקוע באמצע הגוף (וקרוב מאוד לכל מיני איברים נשיים ופנימיים) משהו שמשחרר הורמונים באופן קבוע.

אין לי ספק שמשווקי המוצר הזה יצטטו מחקרים שמורים עד כמה זה נפלא, מועיל, ואין עם זה שום בעיה.

עדיין - דעתי האישית אינה נוחה מכזה דבר. כל אחת ומה שמתאים לה.

פלגיה

New member
אני איתך

למרות שהרופא שלי טוען שבהשוואה לגלולות מדובר בהרבה פחות הורמונים, ובהשפעה מקומית ולא בכל הגוף.
הוא גם הציע התקן לא הורמונלי, אבל ההסבר שקיבלתי בדבר אופן מניעת ההריון (יצירת דלקת מקומית?) לא שיכנע אותי.

Tula1

New member
אמצעי מניעה- מישהי התנסתה בזריקות?

ואם כן-
אשמח לתובנות

פלגיה

New member
בלי להתנסות

אומר דבר אחד: רוב האמצעים (גלולות, טבעת, התקן) מאפשרים להתחרט. לא מתאים לך - את מפסיקה את השימוש. יכול לצאת אולי קצת יקר, אבל זהו. מרגע שקיבלת זריקה, ההשפעה שלה נמשכת למשך הזמן שנקבע, ואין אפשרות לקצר אם גילית שלא מתאים לך.

Tula1

New member
כשאת כותבת "אם גילית שלא מתאים לך"

הכוונה לתופעות לוואי שעלולות לצוץ ואז את צריכה להתמודד איתן למשך כל התקופה בלי שום אפשרות להקל?
או הכוונה מכיוון הילודה (אם מחליטים שרוצים עוד ילד)?

Tula1

New member
אוקיי,הבנתי למה התכוונת אחרי שקראתי עוד תגובה

פלגיה

New member
אני התכוונתי

לאפשרות הראשונה. לא חשבתי על הכיוון שעינב כתבה עליו - אפשרות של שנתיים וחצי בלי ביוצים אחרי שתוקף הזריקה פג, מה שאומר שגם את כיוון הילודה צריך להביא בחשבון (למרות שמי שהחליטה שהיא לא רוצה ילד בשלב מסויים בחייה, בד"כ לא מתחרטת על זה כ"כ מהר)

אני, וכבר כתבתי על זה בעבר. מבחינתי ביג נו נו

זאת אחת התקופות המזעזעות שהיו לי. תופעות לוואי נוראיות של כאבי ראש כל (!!) ערב, הזעה נוראית ברמה שהייתי צריכה להסתובב עם טישיו כדי לנגב את המצח, מצבי רוח מהגיהנום וחוסר חשק מוחלט (מהבחינה הזאת זה כנראה אמצעי המניעה המושלם :p ). והכי נורא? שאין לך שום דרך להפסיק את ההשפעה כי צריך לחכות 3-4 חודשים עד שהזריקה תפוג מהגוף. אחרי שלקחתי את הזריקה קראתי קצת וגיליתי שאני לא היחידה. ביג נו נו כבר אמרתי?

למעלה