היה זוועה, תודה
קודם כל הוא הותקן בגלל דימומים מאוד כבדים ולא בתור אמצעי המניעה המועדף. כאמצעי מניעה בלבד לעולם לא הייתי מתקינה אותו ואני ממש לא ממליצה לך עליו.
החזקתי מעמד 8 חודשים. המחזורים פחתו לכמעט כלום וזה היה נהדר. אין ירידה בהמוגלובין, אין כאבי תופת, אין אלף התעוררויות בלילה וכו'.
אבל:
1. ההתקן מפריש פרוגסטרון וגורם לכך שרירית הרחם תהיה מאוד קטנה. הבעיה שהוא גורם גם לדברים אחרים: יובש והעדר הפרשות --> פטריות וחוסר חשק.
2. אני אישה שמאוד שומרת על המשקל שלה, מאוד פעילה ספורטיבית, ואין שום אפשרות שאעלה במשקל בלי לשים לב מאיפה זה בא. ותוך חודשיים עליתי ב- 4.5 ק"ג. הכל בבטן, נפיחות קבועה פי כמה מאשר במחזור.
2 ק"ג כבר ירדו, חודש אחרי שהוצאתי את ההתקן, גם הם בלי שום שינוי באורח החיים שלי.
3. יש הטוענות שזה גרם להן לתחושות של תחילת מנופאוזה. אני לא. יש הטוענות שגרם לדכאון, אני לא. אבל אולי למי שיש נטיה לזה לא כדאי להתעסק עם ההתקן.
4. הכשלון המפואר - אחרי 8 חודשים (שבהם בדקו כמה פעמים שההתקן יושב בדיוק במקום) הופיע דימום מטורף. חיכיתי 10 ימים. הלכתי לרופא במרכז בריאות האישה - הרופא שלי לא היה. בדק אותי, הראה לי במסך שההתקן יושב בול ברחם ושהדימום לא בגלל ההתקן. אני יכולה להתווכח עם זה? לקחו ממני דם לספירה כללית ולבדיקת הריון - יצאה שלילית ובדיקת הדם תקינה. חזרתי למחרת. רופא אחר ושוב לא הרופא שלי. שוב אמר שההתקן בול במקום לפי הרישום מאתמול ושזה משהו הורמונלי לקראת גיל המעבר ושאחרי שהדימום יסתיים אחזור לרופא שלי לבדיקה. אחרי יומיים הגעתי לרופא שלי, עדיין תוך כדי דימום מטורף. בהתחלה הוא הלחיץ אותי שאם ההתקן בתוך הרחם כמו שבדקו, הוא יקח ביופסיה, אולי רירית הרחם לא תקינה. התחלתי לחשוב על כל מיני זוועות, אבל בשניה שהוא בדק אותי, הוא אמר שההתקן תקוע בצוואר הרחם ושהוא לא מבין איך הרופאים הקודמים לא ראו את זה, ושאין בכלל צורך לקחת ביופסיה. ושאם הייתי מחכה עוד, היתה סכנה של פרפורציה של הרחם, במיוחד בגלל הצלקת של הניתוחים החוזרים. הוא הוציא מיד את ההתקן ואמר שהדימום יפסק תוך כמה ימים. כך היה, ואז הדימום חזר שוב, נבהלתי והתקשרתי אבל הוא הרגיע שזו תופעה טבעית של הסתגלות הרחם לשינוי ההורמונלי, ואז הדימום נפסק ליומיים, ואז קיבלתי מחזור. בשורה התחתונה דיממתי במשך חודש וחצי עם שתי הפוגות של ימים ספורים.
5. אני מציעה שתקראי קצת באתרים אמריקאים על ההתקן הזה. בארץ אין מי יודע כמה מידע פרט למידע שיווקי של החברה עצמה ושל רופאים שמשווקים בלהט את ההתקן כמו המצאת המאה, וכמו שתוכלי לראות בעצמך כשבחורות שאלו רופאים בכל מיני פורומים האם יתכן שההשמנה למשל נובעת מההתקן, הם ענו בחוצפה שאין שום קשר בין ההתקן לבין השמנה ושבוודאי השמנת בגלל שינוי באורח החיים - תזונה ופעילות גופנית. בחורה אחרת שאלה אם יכול להיות שזה פגע בחשק המיני, וענו לה שלהיפך, מדווח על שיפור לטובה בחיי המין. הם אומרים את זה גם על גלולות כמובן. ברגע שיתחילו להבין משהו על המיניות של האישה, נדבר. בכל אופן לגבי האתרים האמריקאיים, יש אתר שבו יש מיד על תביעה יצוגית שהוגשה בניו יורק נדמה לי, בגלל סכנות שיש בהתקן ולא הזהירו בפניהן. יש שם המון סיפורים בסגנון שלי וגם על פרופורציה ממש שגרמה לנזק לרחם.
6. בשורה התחתונה, כאמצעי מניעה, אני ממש לא ממליצה לך על ההתקן הזה. אבל אם את כבר רוצה לנסות, אז מתקינים באמת בזמן המחזור אבל תתייעצי עם הרופא שלך אם יש אפשרות אחרת. ההתקנה היתה די זוועתית, גם במהלך המחזור.