התקן מירנה

• פותח הנושא Msmai
  • פורסם בתאריך
אין מצב בעולם

המשמעות של הזריקות היא שיש אפשרות שגם אחרי שתפסיקי אותם ותרצי הריון- את 30 חודש יכולה להיות בלי ביוץ- זה שנתיים וחצי....
גם למי שסגרה את הבאסטה השפעה כזו ארוכה יכולה להיות מבאסת

Tula1

New member
תודה לכולן...השלכתי את הרעיון לפח !

הילהל

New member
אנו וזה היה איום ונורא

לא מזמן פגשתי במקרה באירוע חברתי את הד"ר הנכבד שרשם לי אותה בזמנו
נתקע לי האוכל בגרון. קמתי והלכתי
אל תתקרבי לחרא הזה!

שקדון

New member
ההתקנה וההוצאה עברו בקלות,כל מה שבינהם זוועה!

דימומים והכתמות כל הזמן, רגישות בשדיים, עצבים ותחושת PMS קבועה, נפיחות. החזקתי מעמד שנה וביום שהוצאתי הרגשתי הקלה עצומה

גילור

New member
גם אני בדיוק כך ותוסיפי התקף חצ'קונים מטורף

שאפילו בגיל 14 לא היה לי. משהו הזוי לגמרי

Msmai

New member
תודה לכל העונות!

רק מלקרוא את כל החוויות השליליות התמלאה בי חרדה...
אז מה האופציה בהנחה שסיימתי עם לידות? להמשיך עם גלולות?

גילור

New member
אגב, לא כאב לי בכלל בהתקנות שלהם (כאמור היו

לי כבר שלושה. אחרי כל לידה הכנסתי חדש כמובן), אין לי בעיה עם דימומים קשים ולא כלום.

דובצוק

New member
כל מילה!

רק שאצלי זה רק התקן שני ולא שלישי.
יש לי נובה T כבר פעם שניה. לא כאב בהחדרה, לא כאב בהוצאה. אין לי דימומים ארוכים או כבדים. אין לי כאבי מחזור. בקיצור - תענוג.
אני תמיד בעד לנסות קודם בלי הורמונים ורק אם זה בעייתי לנסות משהו עם הורמונים.
בהצלחה!

אפרתי פ

New member
גם אצלי

התקן לא הורמונלי.
כמעט התעלפתי בהתקנה שלו
(זה לא כואב, פשוט לא נעים), אבל מאז עברה חצי שנה והכל בסדר ולא מורגש.

לי יש התקן לא הורמונלי ואני שונאת אותו

ומפנטזת על היום שבו אוציא אותו ואוכל לדרוך עליו כדי להשמידו.
המחזור הרגיל אורך אצלי פתאום 8-9 ימים שבאופן רגיל לחלוטין הוא אורך 4 ימים בקושי.
יש לי דימום כבד מאוד למשך יום אחד בזמן המחזור, אני צריכה להחליף/להתנקות כל חצי שעה - שעה.
במשך 3 חודשים הרגשתי אותו וכאב לי בכל פעם שקיימנו יחסי מין. 3 רופאים שונים אמרו שזה לא הגיוני וזה בטח נפשי/רגשי. רופא אחד גאון אמר שהחוטים ארוכים מדי והוא כנראה זז. הוא קיצר אותם והפסיקו הכאבים.
התחלתי לדמם כמו חיה שחוטה רוב החודש. משהו כמו פעמיים מחזור מסיבי שנמשך שבוע וחצי בכל פעם. הייתי חלשה מדיי ועצבנית מדיי וכאבה לי הבטן בטירוף.
חיטטו בי כדי למצוא את הסיבה לדימומים במשך כמה חודשים טובים. בדיקת פאפ וביופסיה לא תקינות גבולית ועברתי ניתוח קוניזציה. הדימום הפסיק בדיוק לחודש ואז שוב פעם הדימומים הלא נפסקים. אני בטוחה שזה קשור איכשהו להתקן והרופאים טוענים שאין קשר בכלל וההתקן במקומו. מחכים חצי שנה אחרי הניתוח ואז שוב בדיקת פאפ וביופסיה מבלי לחכות לתשובה של הפאפ. בביופסיה המומחה מגלה שההתקן לא במקום ומסדר אותו במקום (ללא הרדמה=כאבי תופת). הדימומים פסקו לגמרי כבר 7 חודשים אין להם זכר.ניצלתי מניתוח קוניזציה נוסף. עדיין, הרופא הראשי מנהלי בביה"ח טוען שזה צירוף מקרים ואין קשר להתקן. אני מאמינה שיש.
עובדות:
ההתקן יוצר דלקת ברירית הרחם וע"י כך מונע את השתרשות העובר ברחם אך לא את היווצרו. מוסרית יש לחלק מהנשים בעיה עם זה.
אסור לי להשתמש בגלולות אחרת כנראה שהייתי משתמשת בהן למרות כל מה שהן מכילות.

מה שטוב

New member
רק לגבי הסוף

התפלאתי קצת על מה שכתבת על התקן שכביכול מונע השתרשות ברחם אך לא היווצרות עובר, כי ידעתי אחרת.
בדקתי, וזה מה שמצאתי:
"התקן זה אינו מכיל הורמונים אלא נחושת. הנחושת פוגעת בתנועתיות של הזרע ובהפריית הביצית. "

חיפשתי גם

זה מה שהרופא אמר לי וגם קראתי.
בגוגל מצאתי את מה שכתבת וגם את זה:
מאחר ומנגנון הפעולה של ההתקן התוך-רחמי לא ידוע בוודאות, וקיימת סברה הוא פועל על ידי הפלת הביצית המופרית לאחר ההשרשה בדופן הרחם - יש הרואים בכך הפלה מוקדמת. אלא שכיום הנטייה הגוברת בין המדענים היא לייחס מנגנונים אחרים להתקן, שקודמים להשרשה של הביצית.
אז יכול להיות שאני טועה ושזו הסברה שהייתה לפני כמה שנים ולא עדכנית.

yuliyuli1

New member
אצלי בינתיים אין איתו בעיות

ממרומי ניסיון של חודשיים...

POOH*

New member
אם סיימת עם לידות יש אופציה של קשירת חצוצרות.

כלומר אם את לגמרי בטוחה שסיימת כי זה לא הפיך.
ממליצה לקרוא על סלילי ESSURE.

POOH

הזכרת לי את נושא השדיים!

בתקופת המירנה היו לי כל הזמן כאבים ונפיחות בשדיים. הייתי מודאגת מזה כל הזמן. לא היה לי את זה אף פעם, לא לפני ולא בזמן מחזור - התחושה ממש הזכירה את התחושה אחרי ששואבים חלב והשד כואב. או אחרי שעושים ממוגרפיה וכל השד כואב, לא משהו נקודתי.
בכל אופן הייתי אצל כירורג שד שלא מישש שום דבר חריג. מה עוד שהתחושה היתה בשני השדיים. לאור המועד האחרון שעשיתי, בנובמבר אחזור על ה-US והממוגרפיה - אין שום דחיפות כי ממילא איך שהוצאתי את המירנה התחושות נעלמו כלא היו...

יונתנה

New member
לי יש כבר כמעט 5 שנים,

ואפשר להגיד שאני מרוצה.
בחודשים הראשונים סבלתי לעתים קרובות מדי מדימומים קלים ומהכתמות.
עכשיו הווסתות ארוכות (כשבוע) אבל הדימום מזערי.
ההחדרה היתה לא נעימה אבל לא יותר מזה (ניתן לאלחש את האיזור עם נר לפני ההחדרה).
טרם הוצאתי (התקן ראשון) כך שלא יכולה לספר אם כואב או מסובך.
לא סובלת ממש מתופעות הורמונליות, אני יכולה להאשים את ההתקן ב-5-6 הק"ג העודפים שיש עליי, אבל זה לא יהיה כ"כ הוגן.

נטעטע

New member
אני מהמרוצות, נדמה לי שעוד מעט שנה איתו

התקנה לא נעימה, אבל לא מעבר לזה, בתקופה האחרונה המחזור כמעט נעלם, אין לי שום תופעות לוואי.
הייתי מאוד מרוצה גם עם גלולות, אבל מעלות סיכוי לכריש דם.
התקן לא הורמונלי נפסל על בסיס סיכון להריון מחוץ לרחם.

לגבי הריון מחוץ לרחם

עד כמה שידוע לי התקן לא הורמונלי אינו מעלה את הסיכון להריון מחוץ לרחם, הוא רק לא מונע אותו.

נצל"ש - יום כיף בתל אביב

היי

אנא עזרתכן, לצערי כנראה שהתוכניות שלנו למחר ליום בירושלים הולכות להשתנות, הרכב לצערי הולך להיכנס למוסך ולנסוע בתחבורה ציבורית לירושלים מרחובות נשמע סיוט בכל מצב....(באמת שישבתי על הנט שעתיים בנושא)

אני מנסה לשכנע את החצי לשנות תוכניות ולקפוץ אולי לתל אביב (חשבתי על איזור נוה צדק)

מה יש לעשות שם?
איפה אוכלים צהריים טעימה ולא יקרה (תכננו על המוציא של אבי לוי בירושלים ....באסה)
גרנו שנים בתל אביב, כך שמכירים תכלס את העיר ולכן מתחשק לי מקומות קצת יותר מיוחדים, לא אכפת לי המלצה לאיזה תערוכה טובה אם יש.

אז לפני שאני מבטלת את יום החופש שלי והולכת לעבודה בבאסה....אנא עזרתכן.

תודה

נורית

למעלה