התקווה

roopi123

New member
התקווה

כל עוד בלבב פנימה נפש יהודי הומיה ובפאתי מזרח קדימה עין לציון צופיה עוד לא אבדה תקוותנו התקווה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון ירושלים ההמנון הרשמי של מדינת ישראל שיר יפה מאוד. אבל אל לנו לשכוח שחיים במדינה הזאת מיליון וחצי אזרחים ערבים. השאלה שלי היא האם לא הגיע הזמן לדעתכם להחליף המנון? (הבהרה - אין לי שום בעיה עם השיר - חוץ מהעובדה שהוא מייצג גם מיליון ערבים שלא יכולים להזדהות איתו ועם מה שהוא מסמל...לדעתי בתור המנון הוא לא צריך להשאר, בתור שיר - מי שמעונין לשיר אותו מוזמן)

Roobie

New member
דעתי

צריך להשאיר אותו. מדינת ישראל היא מדינת הלאום היהודי, ויש בה גם מיעוט ערבי. כמו שהמהגרים המוסלמים בצרפת מן הסתם לא מזדהים עם ההמנון הצרפתי שמדבר על העם הצרפתי, וזה לא אומר שצרפת צריכה להחליף הימנון, כך גם מדינת ישראל לא צריכה להחליף הימנון.

הדיון על ההמנון

הוא ללא ספק הדיון על היסוד הרעיוני של מדינת ישראל, לכן אני מציע לשקול שוב את קיומו. קשה לי להאמין שלמישהו בפורום באמת יש מה להוסיף על מה שכבר נכתב הרבה יותר מדי פעמים.

kennycandoit

New member
../images/Emo104.gifכנ"ל../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif

Deathatred

New member
מסכים

לעם היהודי יש זכות מוסרית להגדיר את עצמו. לבטל זכות זו זה פשע. עםהערבים רוצים דגל והמנון מוסלמים ערביים להזדהות עימם - יש להם 22 מדינות לבחור - אף אחד לא הכריח אותם להישאר פה. אם הם רוצים להישאר פה - שיתנו לעם היהודי להנהיג כאן מדינה יהודית עם תרבות יהודית וסמליים יהודים כדי שיוכל להגדיר את עצמו מתוקף זכותו הטבעית וההיסטורית.
(לא עושים לכם כל הדגלים האלה טוב בלב?
)

DRYICE

New member
the anthome is bad

with no connection to Arabs it does not have anything to do with a modern proud jew living in an idpendent jewish state. It was written by a diaspora jew and does not fit Israel. I sing it proudly for I am an Israeli but still I would prefer a more suitable song a more proud song one that would fit Israel more like frances le Marselle DRYICE

legerdemain

New member
שינוי אופי המדינה

האם לא צריך לפרק את הטאבו של מדינה יהודית? האם לא הגיע הזמן לחשוב קדימה? להגדיר מדינה ככל יהמגן עלינו האזרחים לא משנה מה הלאום שלנו? אין זה משנה אם המדינה יהודית או ערבית, הרי שצריך לשנות מהו אופי האזרחים בתוכה. אם כן יכולים אנו לחיות במדינה דמוקרטית, ומעצן ריכוז היהודים פה ישאר תאתרון, מוסיקה, תרבות, פילוסופיה שתהיה יהודית מאוד (שלא לדבר על מרכזי פולחן). האם אנו באמת זקוקים למדינה שרשום בה שהיא יהודית כדי להיות במדינת ישראל? הרי כאשר נוריד כל חוק שמביא לכפייה דתית ונהפוך את שוויון הזכויות שמובטח לערבים הלכה למעשה, נשאר עם מדינה דמוקרטית. אם נבחר להשאר בעצמנו עם צביון יהודי, שיבושם לנו. האם לא הגיע הזמן להפוך את המדינה לכלי מובהק? האם לא כדאי לפרק את המחויבות למסורת מתוך המדינה?

הגינגי

New member
objection!!!

קודם כל עליי לומר שלפי דעתי הדיונים הערכיים הללו חשובים ביותר לעיצוב דמותה של התנועה ועל כך נאמר כל המרבה הרי זה משובך. בהקשר להודעה בה נטען כי ההמנון הישראלי אינו מתאים לאופיה הדמוקרטי של המדינה ולעובדה שחיים בה כמיליון וחצי ערבים אני בהחלט לא מסכים. אם נבחון את ההמנון הישראלי ונשווה אותו להמנונים אחרים בעולם, לפחות לפי דעתי, נגלה שזהו אולי הההמנון היפה והמרגש ביותר. לדוגמא הוזכר ההמנון הצרפתי (la marseillaise) שהוא המנול נוראי המזכר משטרים אפלים באירופה. מדובר בו על גיוס הבנים למלחמה על תהילתה של האומה, מדובר בו על נקמה ועל פחד כערכים עליונים. לעומת זאת המנון הישראלי הוא המנון של תקווה, של גאולה ללא אזכור של אלמנטים שליליים אלא להפך. הקשר היחיד לעם היהודי פרופר שאיתו לערבים יכולה להיות בעיית הזדהות היא המילים "נפש יהודי" אבל דווקא כאן היהודי מוזכר דווקא כנפש ולא כלאום. לפי ראייתי משמעות המילים נפש יהודי היא לא הכוונה כי רק לבני הלאום היהודי מכוון השיר אלא לכל הנפשות (כולל הערבים והשמאלנים) בעולם לאמץ את הערכים של אהבה ציפיה וגאולה שמצווים שנפשו של היהודי. ביצור אם נתייחס להמנון בצורה חיובית הומנית כפי שהוא ולא בצורה לאומנית כפי שניסו לעוות אותו נהיה גאים בהמנון ולא נרצה להחליף אותו.

DRYICE

New member
אולי בעברית אני אהיה יותר ברור

חלילה לא אמרתי שעלינו לאמץ מילים לשיר מההימנון הצרפתי. אבל דווקא כן אתה המקצב. אני חושב שההימנון שיש לנו כיום הוא גלותי ותבוסתני. הייתי רוצה הימנון גאה, הימנון של נצחון ולא של תבוסה. הימנון של ישראלי חדש הפורח במדינתנו היפה. ולא של יהודי גלותי שמקווה שלא ידרכו עליו ונשאר רק עם חלומות. אם נסתכל למשל על ההימנון של ארה"ב הרי הוא מדבר על חירות ועל גאווה. (אם כי אני מעדיף שיר שיותר קל לשיר מאשר הימנון ארה"ב) DRYICE

h m m

New member
האמת אני דיי מתפלא...

על חבר מרצ שאומר את הדברים האלו, אחרי הכל אתם משקפים בצורה מסויימת את היהודי הגלותי שצריך להתקפל לפני העולם , שצריך להצניע את לאומיותו בכדי שאנטי ציונים וערבים יוכלו להזדהות עמו. אלו שהמנהיג שלהם קורא להכנסת כוחות זרים לאזורנו ומסתמך על כך שהם ישמרו על בטחוננו. אתם לאו שמייצגים לפחות לפי השקפתי את היהודי הגלותי שעוד לא התגבר על 2000 שנות גלות. לא יודע מה איתכם אבל זה טיפטיפה נשמע לי מוזר:). בכל אופן לא צריך שנות את ההמנון זה המנון שנותן תקווה זה המנון שנותן לך נקודת אור בשעות הקשות, זה ההמנון שבשבילו מתו חיילים רבים במערכות ישראל ולכן אני גאה בהמנון שלי ותמיד מרגש אותי לשמוע אותו.

DRYICE

החירות והגאווה לא נמצאות במוזיקה של השיר כי אם בלב זה ששר אותו אני גאה בשיר ובמילים מאוד מאוד למעשה, לא משנה כמה פעמים אני שומע אותו אני מתרגש בכל פעם מחדש ומקפיד, בכל הטקסים וכו´ לשיר אותו כשהסנטר קצת מורם, בראש זקוף. זה ההמנון של המדינה שלי כשאני שר אותו, אני מרגיש חירות, גאווה... וניצחון, כן. מאז ומתמיד ריחמתי על המדינות שיש להם שיר מפוצץ, עם מוזיקה של מצעד צבאי... שיר של "מדינות גאות"... השיר שלנו עדין, נושא תקווה... לא מוזכרות בו מלחמות או פצצות - יש בו רק תקווה, חלום. לאיזו אוטופיה... גלותי? אולי. אנחנו באנו משם, ועלינו לזכור זאת, את ההיסטוריה...

למעלה