התקדמות בהפסקות

tanka

New member
התקדמות בהפסקות

רציתי לשאול אתכם האם אתם חושבים שאדם יכול להתקדם בשיטה שלו למרות שהוא לוקח הפסקות מדי פעם ולא מתאמן באופן רציף? כלומר אני עושה טאי-צ'י במשך כמעט 3 שנים, אבל בין לבין לקחתי הפסקות ארוכות של מ'ס חודשים כל פעם, האם אני עדיין יכולה "להתקדם" בשיטה או שהתקדמות מגיעה רק עם אימון רציף? אם אני לא יכולה להתאמן באופן רציף, ולכן לא יכולךה להתקדם האם יש טעם להמשיך ללמוד בבי"ס או שעדיף להתאמן לבד??
 

ננדין

New member
אפשר להתקדם ככה

עדיף כמובן להתאמן רציף כי כל הפסקה כזאת לוקחת אותך כמה חודשים אחורה...אבל זה עדיין עדיף מכלום, לא? כדאי שתדבר על זה עם המורה שלך שיתן לך בזמן שאתה בהפסקה דברים ספציפיים שתוכל להתאמן ולהתמקד בהם בבית ככה תחסוך לך קצת "נזק" בזה שאתה מפסיק.
 

shlomym

New member
כשמפסיקים נסוגים ,ולכן,מה שאני

מציע לך,שפשוט תתאמני לבד . ברגע שאת מתאמנת ברצינות לבד,זה ממש לא הפסקה. השאלה אם את מסוגלת לזה? יש אנשים שלא מסוגלים להתאמן לבד
 

amir_aikido

New member
את לא בתחרות עם אחר

על מנת להתקדם צריך לשלב גירויים ומנוחה. התקדמות אופטימילית תושג בשילוב נכון של השניים, וכשהאיזון בינהם מופר (יותר מדי מנוחה במקרה שלך), אין ספק שההתקדמות מואטת. זה היה מאוד משמעותי אילו היית מתחרה באחרים ונמצאת במירוץ חימוש. רובנו איננו במצב זה, ולכן, יכולים להרשות לעצמנו גם האטה בקצב ההתקדמות. אני מצטרף להמלצה שניתנה פה להתאמן לבד בתקופות ההפסקה, בלי לוותר על האימון עם מורה. אמיר
 

tanka

New member
תחרות

אין כאן שאלה של תחרות מבחינתי.דווקא משום שלהתקדם בשיטה חשוב לי מצאתי לנכון לשאול את השאלה הזו. המציאות שלי בכלל ובשנה האחרונה בפרט, היא כזו שאני לא יכולה להתחייב לאימון כל יום או כל שבוע, ולכן ההרגשה היתה של תקיעות וסטגנציה. קשה לי מאוד לוותר על שיעורים במרכז, אבל אולי בגלל ההפסקות הגדולות אני בכלל צריכה להפסיק ללמוד בבי"ס? בכל אופן תודה על התשובה.
 
למעלה