התקבלתי למועדון...

אור אור7

New member
התקבלתי למועדון...

שלום אחיותי לאינדו'...
כבר לפני כשנה בערך הבנתי בשל כאבי ביוץ מטורפים ההלכתי לרופאה ואחרי כמכה בירורים חוזרים ולפי הציסטות שנמצאו וכמובן בדיקת הדם סי אי-125 (שיצאה עם ערכים גבוהים מהנורמה) הבנו שיש לי אינדומיטריאוזיס. ישר התחלתי דיקור וזה הקל. היו חודשים שיותר היו שפחות. לקחתי גלולות לחודש והפסקתי בשל בחילות נוראיות. הציסטות הצטמצמו.
בצד אחד ציסטה נעלמה ובצד השני הצטמצמה מ 7 ס"מ ל 4ס"מ משום מה הרופאה שלי לא התרשמה מהצטמצות אולי זה קשור לעובדה שלפני כמה חודשים גילו לי דם סמוי בשתן. ערכתי אולטרסאונד כליות והכל בסדר אבל נאמר לי לחזור על בדיקת הדם בשתן ובכל מקרה משפט אחד מאוד מהדהד לי בראש "חייבים לטפל באינדו את לא יכולה להזניח אותו הוא עלול להתדרדר". עם הכאבים אני מסתדרת אז רוצה לשאול, האם יש לחץ מלבד עניין הכאבים? והאם אני חייבת ניתוח...?

לואי84

New member
שלום לך

הכאבים זה רק סימפטום. תוצר לוואי של הבעיה האמיתית.
האם קיבלת הסבר מה זה בעצם אנדו'? יש רקמה במקומות שונים באגן שמדממת כל חודש והדם לא יכול לצאת דרך הנרתיק כמו במחזור רגיל. הציסטה זה הדם שמצטבר. אם היא גודלת היא עלולה לפגוע ברמת השחלה וכמובן בביציות.
הגוף מנסה להפטר מהרקמה הזאת ולא מצליח. כל זה גורם למצב דלקתי באגן שיכול לגרום להדבקויות בין איברים שונים. במצבים חמורים עם אנדו' אגרסיבי במיוחד, האנדו' עלול לחדור לתוך רקמות אחרות (המעיים, שלפוחית השתן ועוד).

מצטערת אם זה נשמע שאני מנסה להפחיד או להלחיץ, זו לא הכוונה. המטרה היא לתמוך באמרה שמהדהדת לך - בהחלט אסור להזניח.
לא תמיד יש חובה בניתוח. ניתוח עושים בדר"כ או למי שסובלת מכאבים שפוגעים בתיפקוד היומיומי או כשיש קושי להכנס להריון ורוצים לשפר סיכויים. בציסטה מעל 4 ס"מ גם שוקלים ברצינות ניתוח.

במידה וסוג מסויים של גלולות עושה לך בחילות זה לא אומר שזה יהיה ככה עם כל גלולה. יש המון סוגים ודאי לקבל מרופא צרשם לסוג אחר.אלף-בית של "טיפול" באנדו' הוא קודם כל למנוע את הוסת.
אם את לא מטופלת אצל מומחה אנדו', ממליצה בחום לבקר אצל אחד. אם כי בסה"כ נשמע שהרופאה שלך לא מזלזלת וזה טוב.

בהצלחה!

LilLen

New member
ברוכה הבאה

היי לך. סיפורך קצת דומה לשלי, חוץ מהחלק של לקיחת גלולות. הפסקתי ליטול גלולות לפני שנה. לפני חודשיים גילו לי ציסטה בגודל 4 ס"מ שלא היתה קיימת חודש לפני כן. בגלל שהייתי לפני חתונה ולפני נסיונות להרות הרופאה לא הביאה לי גלולות ואמרה לחכות חודשיים ולחזור אליה. חזרתי, הציסטה גדלה ל7 ס"מ. הרגשתי כאבי טרום מחזור כאלה, לחץ בגב בצד של הציסטה, אגן כאב כששכבתי יותר מידי על צד אחד, נפיחות, ובכלל הרגשתי את הציסטה בעבודת מעיים, בשינוי תנוחה בשינה וכל שעה פיפי. הרופאה שלחה אותי להתיעץ עם מומחה של הקופה, קבעתי תור (לאתמול) אבל הבנתי שהוא לא מתמחה באנדו ולכן מקריאה בפורום ופחד שהמחלה מתפשטת כל כך מהר והציסטה יכולה להפוצץ מיהרתי לקבוע תור אצל מומחה לאנדו. הוא שכנע אותי שחייב לעשות ניתוח והייתי יכולה לעשות אותו כשהציסטה היתה בגודל 4 ולא היה צריך לחכות, קבע ניתוח לעוד שבועיים. מפה לשם אתמול עברתי אצלו ניתוח אחרי שביום שישי האחרון הציסטה התפוצצה חלקית (הפחד הכי גדול שהיה לי שיקרה) ואני אמנע כרגע מלהגיד מה הרגשתי..
&nbsp
הייתי בחדר ניתוח שעתיים שזה המון, הדבקויות בכל מקום ועוד התוכן של מה שהתפוצץ דבוק בכל האגן. אני רואה את הלחץ לניתוח בזמן קצר כל כך כנס. ולחשוב על זה שלפני 3 חודשים חוץ מכאבים קשים בביוץ ובמחזור הייתי "בריאה לחלוטין".
&nbsp
אני מקווה שלא הלחצתי אותך, סה"כ כל גוף מתנהג אחרת. מה שבטוח אין כל טעם להתעכב.

aa02

New member
הי,

כמו שכבר כתבו לך וגם הבנת - אסור להזניח את האנדו׳ וחייבים להיות עם יד על הדופק. עוצמת הכאב אינה בהכרח מעידה על היקף האנדו׳ וחומרתו. אני במשך שנים סבלתי מכאבים רק ביום-יומיים הראשונים של הווסת ולכן הזנחתי את הנושא, אך בניתוח הראשון שעברתי התגלה אנדו׳ בדרגה חמורה.
אגב, את הניתוח הראשון עברתי בעיקר בגלל אנדומטריומה שגדלה ואני לא בטוחה שעם הידע שיש לי כיום הייתי עוברת את הניתוח גם כי כחודשיים לאחר הניתוח צמחה לה אנדומטריומה בשחלה השניה (לא היתה קיימת בזמן הניתוח) ולכן גוף ״שמייצר״ אנדומטריומות ימשיך לייצר וגם כי כיום אני יודעת שיש דרכים פחות פולשניות לנסות ולהקטין את האנדומטריומה ולשמור אותה ״קטנה יחסית״, כגון גלולות ברצף או פיתרון או פיתרונות יותר אגרסיביים כגון דקפפטיל או לוקרין (לא כיף אבל לדעתי שווה ניסיון).
כמובן שכל מקרה לגופו ואני לא מתיימרת להיות מומחית בנושא ואם עוד לא עשית זאת מומלץ להיפגש עם מומחה לאנדו׳.

למעלה