התפתחות

מיכל400

New member
התפתחות

אני לא דתיה, אבל בהחלט מאמינה בכוח עליון. יש אימרה שאומרת: אלוהים עושה למענינו מה שלא יכולנו לעשות לבדנו.... זוכרים את ההתלבטות בעניין הרטלין??? אם לשקר לילדה או לא!? עבר שבוע, לא עשיתי דבר כי הרגשתי שהאמינות במקרה שלנו חשובה, ושאסור לי 'להשרף' בעניין הזה. היום ישבנו לעבודת יצירה. הסברתי משהו ואז אותה השאלה חזרה על עצמה כמה פעמים - כמספר הADHDים שסביב השולחן.... אמרתי שדי נמאס לי שיקשיבו! ואז הקטנה החכמה הזאת הסבירה לי שכמו שרבקה - המורה לחשבון יכולה לחזור 10 פעמים עבורה על כל הסבר גם אני צריכה ומה לעשות.... הקטנה: "לא לקחתי רטלין היום..." הייתי המומה - מזה שנה שהיא לא לוקחת. פיתחתי את זה לכיוון שאני מניחה שהיא באמת מרגישה הבדל עם ובלי הרטלין כי גם אני מרגישה על עצמי (- גם אני לוקחת)... וסיפרתי לאחר כמה שניות של הלם על ה LA והקטנה ביקשה שאקנה אחד כדי שהיא תנסה. אני נרגשת, כי זה בא מתוך שיחה פתוחה ובריאה. עם כל האמת וידיעת הקושי. אני יודעת שזה עדיין לא אומר שהכל ילך חלק. אבל זו התחלה!!! מחר אטפל בעניין, האם צריך לחזור לניורולוגית או שרופא הילדים יכול לחשב את המינון??? ואיך להתכונן לתופעות הלוואי? מדובר כאן בחברה רגישה שהרטלין הרגיל היכה בה קשה. אולי לשלוח אקמול למורה בבית הספר? - אם היא תסכים כמובן... איך ששיחה קצרה יכולה לשנות מצב רוח... שבוע טוב שיהיה לכולנו, מיכל.

דליה.ד

New member
זו לא רק השיחה

זו המודעות לכל הנושא, ואני מעריכה את הילדונת מכל הלב כי זו בגרות אמיתית. בהחלט טוב להיערך מראש לתופעות הלוואי ולצייד את הילדה בהסבר (ובאקמול) ומה לעשות כאשר היא מרגישה כך וכך, כלומר להכין אותה היטב. כאשר אנחנו מבצעים הכנה טובה החרדה פוחתת, הילדה מרגישה שאמא יודעת ומגוננת עליה ותחושת הבטחון תורמת להצלחת הטיפול. שיתוף המורה הוא הכרחי ונחוץ. בהצלחה!

zivadina

New member
באמת התפתחות חיובית

גם החילוניים אומרים, שמי שעוזר לעצמו, אלוהים עוזר לו... החוכמה היא לארוב להזדמנות הנכונה, אבל לא תמיד יש לנו סבלנות לזה, ADHD שכמותנו... רופא הילדים אמור לדעת את החישובים, אבל הרבה פעמים הוא לא יודע, במיוחד שה-LA חדש, לא נמצא עדיין בסל וגם לא נמצא בכל בתי המרקחת. ליתר בטחון, תחזרי לנוירולוג שלך, בתקווה שהוא כן יודע. אם לא, תקראי כאן את קישורי "ריטלין LA" (באות ר') במדור טיפול תרופתי קונבנציונלי. שיהיה בהצלחה, ותבואי לספר לנו איך הולך. שבוע טוב לשתיכן.

05 מיכל

New member
אם היו תופעות לוואי קשות בעבר

אני מאוד ממליצה לא לקחת את הפעמים הראשונות בבוקר של יום לימודים, אלא בזמן שבו נמצאים עם ההורים. בזמן הקרוב אין חופשות, אבל אולי כדאי את הפעם הראשונה לתכננן לשבת, ואולי אפילו לתת עוד פעם ביום ראשון אחרי הלימודים, כדי שתדעי עם מה את שולחת אותה לביה"ס. ושיהיה בהצלחה!

למעלה