התפתחות של בת 4.5

תמRי

New member
התפתחות של בת 4.5

השאלה עלתה בשיחה עם חברה שהיא אמא ל 3 . הבכור בכיתה א, ילד עם חשיבה מאוד מיוחדת והבנה של דברים מופשטים מגיל מאוד צעיר (לפני שנתיים בערך דיבר על נשמה וניהל שיחות פילוסופיות על החיים) הילדה בת 4.5 כאמור ילדה חברותית מאוד אבל לדברי האמא,יש לה ( לדעת האמא) קשיים בהבנה . למשל היא אומרת שהיא לא מבינה מה משמעות היותה בת ארבע. היא לא יודעת לספור ועוד כמה דוגמאות. האמא דיברה עם הגננת וזו אמרה לה שהיא מדמינת בעיות . ויש גם תינוק בן שנה. האמא לא עובדת והיתה עם אותה ילדה בבית עד גיל שנתיים. מה דעתכן.
תודה

zimes

New member
להפסיק לצפות ממנה לעמוד

בסטנדרטים הנוקשים שהוא הציב! את יכולה לספר לה סיפור אישי בענין: הורי חשבו שאחי מפגר, בכלל שהשוו אותו אלי
למעשה - היה מחונן (היה, בעבר, כי אני מתקשה להדביק מונחים כאלה למבוגרים), וגם כישרון במוסיקה (אני הלכתי יותר לכוון המתמטיקה, וכשהשוו בתחום זה, הוא אכן נראה "לא מפותח"). עכשיו אלה רק "סיפורי גבורה" משפחתיים.

תמRי

New member
זה גם מה שאני אמרתי לה

אבל במחשבה שניה, אולי היא צודקת ואיך אפשר לדעת? מה שמטריד אותי זה שאולי היא מפספסת משהו שניתן לטפל בו כעת לפני שיהיה מאוחר מדי. אולי כדאי לשאול איש מקצוע {בינתיים בלי הילדה} ואם כן למי לפנות? היא נתנה לי עוד דוגמאות שיכולות להצביע על הבנה מוגבלת {לדעתה לי יש ילדים יותר קטנים אז אין לי מושג}.

נעה גל

New member
על פניו, הדוגמאות שנתת לא נראות לי

ממש חריגות, אבל, מכיוון שלהורים יש אינטואיציות לגבי הילדים שלהם, גם אם היא לא יודעת להצביע בדיוק מה הבעיה אבל היא מרגישה שיש בעיה כלשהי, כדאי, לטובתה (וכנראה שגם לטובת הילדה) שתפנה למכון להתפתחות הילד (מקבלים הפנייה מרופא המשפחה אחרי שמסבירים לו את החששות) ושיבדקו אותה. לדעתי, היא תוכל לקבל תשובה מספקת למדי כבר מהאיבחון הממיין (שזה האיבחון הכי ראשוני שעושים בהתפתחות הילד). אם אין בעיה - היא תרגע ואם יש - זה הזמן לטפל.

תמRי

New member
../images/Emo51.gifדיברתי איתה והמלצתי

שתפנה ליעוץ מקצועי. אבל לא ידעתי למי. אני אמסור לה את המידע ומקווה שאכן תחושותיה יתבדו , ושהן אכן נובעות מהשואה לא מוצדקת עם הבן הבכור. תודה לכן. ואשמח לשמוע עוד תגובות, ביחוד אם יש הורים שהיו להם תחושות דומות ויספרו מנסיונם. או אם יש בפורום בעלי מקצוע בתחום ויחוו את דעתם. לכולם תודה

למעלה