מה השאלה הזאת? טוב.. הנה התשובה...
התפתחות רוחנית היא דבר אישי. אני מניחה שאצל כל אדם זה שונה. אבל באופן יבש: התפתחות- שינוי מצב קיים- או הוספה של מידע, הרגשות, השקפת עולם... רוחנית- משהו שהוא לא חומרי אולא יותא מחשבתי... לא להתנפל עלי- זה לא לקוח מאבן שושן אז אל תתנפלו עלי... אז אני מניחה שהתפתחות רוחנית היא אימוץ זווית חדשה על החיים והעולם. שינוי כלשהו של החיים שלך ושל משמעותם. ולגבי למה זה חשבו בחיים של מישהו? אני מניחה שיש המון אנשים שיחיו גם בלי זה- פשוט בדרך חיים שהיתה להם מלכתחילה (כזאת שנתנה להם החברה או שהם פשוט גדלו לתוך מסגרת מסויימת), ולאו דווקא כזאת שהם שינו... מבחינתי, התפתחות רוחנית היא שינוי תפיסת העולם שלך- ההסתכלות מזווית שונה... בחינה של דברים שהסתכלת עליהם כמובנים מאליהם- לגלות את הסיבות מאחורי דברי- ושאר פלסף... התפתחות רוחנית היא דבר שרוכשים עם הזמן- רוב הזמן באופן פסיבי... רק בעזרת התנגדות, אני מניחה, שאפשר להמנע מחשיפה לשינויים וחידושים בתפיסה שלך. משום שככל שאתה מקבל יותר מידע על דברים (לדוגמא: הליום קל יותר מהאוויר) כך אתה בוחן אותם בצורה אחרת (יש דברים יור קלים מהאוויר... ) מקווה שהצלחתי לתת טיפה של קרחון, מקווה שיגיבו עוד, כי זאת היתה דיעה מאוד סובייקטיבית (דיעה=סובייקטיבי)... כבשה (ירושלמית) קשודה התמימות תנצח!