התפתחות רוחנית

albert is back

New member
התפתחות רוחנית

שלום לחברי הפורום רוחניות היא מושג מאוד רחב ועמוק כיום,הרבה שיטות מהמזרח ומן מערב. אני אישית עברתי בחיי הרבה בירורים ובדיקות על רוחניות.קראתי הרבה ספרים בנושא ותמיד מצאתי את עצמי שואל -האם מצאתי את מה שאני מחפש באמת? עסקתי במדיטציה,התפחות אישית(ספרים שונים בנושא),קראתי הרבה ספרים על פילוסופיה,פסיכולוגיה וכד' כל שיטה שהייתי נתקל בה ומנסה על עצמי,לא מצאתי את הסיפוק המלא,הזך. אחרי חיפוש רב נתקלתי בחוכמת הקבלה.כאן הדברים נראו אחרת לגמרי.אני לא מדבר על חוטים אדומים ,מים קדושים,קמיעות,פתרונות לחלומות וכד'.(אין לי שום דבר נגד זה) הרגשתי שמצאתי אוצר שלם של חוכמה של ידע תיאורתי ושיטה מעשית איך לממש את זה במציאות. הלב אומר כל הזמן ששם נמצאת התשובה שאני מחפש ואני מנסה לברר שוב ושוב את הנקודה הזאת בי. הרבה אנשים היום,במיוחד בתקופה האחרונה,נכנסים לרחניות ומחפשים את עצמם ואת השפע והתענוג בחיים. אני כאחד שחושב שמצא מה שהוא חיפש רציתי לספר לכם על החוויה האישית הזאת. להסביר ולפרט מהי חוכמת הקבלה,ומה עומד מאחוריה(לפי איך שאני מבין את הדברים) כל אדם הגיע לעולם הזה רק כדי לגלות מה נמצא מחוץ לו, מחוץ לחמשת החושים שלו. לא להסתפק במה שנכנס לתוך האוזן, העין, האף או הפה, אלא לגלות מה שנמצא מחוץ להם. מעבר לעולם הגשמי שנחקר על-ידינו קיים עולם נוסף שנסתר מאתנו. למרות שאנו לא רואים או חשים אותו, אנחנו חשים שהוא קיים. מדוע אנו חושדים שהוא קיים אם איננו מרגישים אותו? כיוון שאנחנו מגלים חוקים פרטיים וחוקים שהם חלקים מתוך מציאות רחבה יותר. עקב כך אנחנו מבינים שחייבים להיות חוקים כלליים והגיוניים יותר המתארים את חיינו וקיומנו בצורה מקיפה יותר, שתואמת את אותה מציאות חיצונית. כלומר, אנו חשים שיש משהו שאינו נקלט על-ידינו, ש"בורח" מחושי ההרגשה שלנו. אילו היו לנו חושים אחרים, בוודאי היינו מרגישים את העולם בצורה אחרת - רחבה ועמוקה יותר. אבל אין לנו חושים כאלה ולכן אנו סובלים ייסורים, כי אנחנו לא יודעים כיצד להתנהג זה עם זה ועם הטבע שסביבנו. אדם שמופיע בו צורך ברור להבין את אותה מציאות עליונה, צריך להתחיל לפתח את השתוקקותו ולבנות ממנה חוש שישי - חוש רוחני, בעזרת לימוד שיטת הקבלה. אותו החוש גדל ומתפתח בהדרגה והאדם מתחיל לחוש את העולם החיצון לו, את עולם הסיבות. אז נוספת לו ראיה מדויקת של כל הסיבות לכל דבר שקורה בעולמנו - לאן הולכים כל המעשים, כל הכוחות, כל הרצונות, כל המחשבות שלנו. את כל זה ניתן לחוש דרך החוש השישי, אך לא דרך חמשת החושים המוכרים לנו. ה"אני" של האדם, מהות האדם, מורגש רק דרך החוש השישי. ומרגע שהחוש הזה התפתח באדם, הוא מתחיל להרגיש את מה שנקרא "נשמה". מקווה שהסברתי מאט את החוויה שלי ואת התובנות שיש לי בנושא. התפתחות של החוש השישי

Mist2

New member
שלום וסליחה על ההתפרצות

אני לא מהפורום, אבל עברתי וראיתי את ההודעה שלך... האם אפשר לשאול היכן אתה לומד קבלה?

albert is back

New member
תגובה

שלום לך אני מצטער אבל חוקי הפורום דורשים לא לפרסם מקומות וכד' אם את רוצה לדעת תפני אלי אישית(תלחצי על השם שי ושילחי לי הודעה) אני אמשח לעזור אם אוכל

Tal_Ya_Tal

New member
שלום../images/Emo42.gifלך../images/Emo140.gifאלברט

מהי התפתחות רוחנית.
התפתחות רוחנית היא תהליך של פעילות פנימית בנינו לבין האנרגיה המפעילה אותנו למטרה של צמיחה אבולוציונית.
התפתחות רוחנית היא דרך להביט על העולם באופן שמעודד התרחבות, מיזוג, איחוד ואחדות ואינו מעודד שיפוט, הגבלה וגבולות.
התפתחות רוחנית היא דרך לחוות את התחומים השונים של החיים באופן ניטרלי.
התפתחות רוחנית היא התבוננת על הדינמיקה והתהליכים של העצמי, ללא מעורבות, שיפוט והגבלה.
התפתחות רוחנית היא דרך לבטא את המהות הפנימית שלנו ואת האמת הפנימית.
התפתחות רוחנית היא משחק התפתחותי, המבטא דרך שבה האחד מכיר את עצמו כמשחק וכמשוחק, הרוקד והנרקד.
התפתחות רוחנית היא דרך לקחת אחריות כשותפים-יוצרים של היקום!!!
הדרך להגיע לכך היא טבעית. היא חסרת שם וצורה. אין טכניקות. ממי קדם, כל אלה, שהגשימו חיי נצח רוחניים, מסרו את תורתם בעל פה. עד לעידן הזה.
כדאי להתחיל, מרצון אמיתי וכן למצוא מורה אמיתי. ואיך אמרה לך מנטי: ``כשהתלמיד מוכן, המורה מגיע.`` לי זה לקח שבע שנים!!! מזמן שבקשתי, עד שהגיע המורה הראשון שלי.
אולם כיום, התהליכים מקוצרים ביותר. נכון, ישנן כיום סדנאות רבות שמגדירות את עצמן כדרך להתפתחות רוחנית. אך מה שמתפתח שם זה בעקר האגו. (תחושת הנפרדות).
סדנאות לשחזור גלגולים, סדנאות למגנוט שפע, סדנאות לריפוי אנרגטי, כל סדנאות ההילינג למיניהן, לטנטרה, לתענוגות המין של הטאו, לשחרור כעסים, סדנאות צעקה, סדנאות צחוק, סדנאת נשיות, סדנת ילדי האינדיגו, סדנאות מערכות יחסים, סדנאות אהבה עצמית, הילד הפנימי, הילד האלוהי ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה…
כל הסדנאות הללו, הן דרך להכיר יותר את עצמנו על הדינמיקה שלנו, להחלים מצבים ותחומים שבהם אנו חווים קושי. אולם כל הסדנאות הללו, משמרות את האשליה של היותנו נפרדים.
את האמונה באני נפרד, המתגלגל לתוך גוף, שאפשר להרוס אותו ושיכול למות.
התפתחות רוחנית אמיתית הוא תהליך של שחרור החסימה בנינו לבין העצמות המודעת. חסימה שנוצרה כתוצאה מהתניות ונורמות סביבתיות וחברתיות
התפתחות רוחנית אמיתית היא התבוננות פנימה והשתקפות עצמית, על המשחק של ריצוד האור, של זרימה בנהר החיים, שבו המשחק מכיר את עצמו כשחקן וכמשוחק.
התפתחות רוחנית אמיתית זוהי ההכרה בכך שתגובותינו ומעשינו, הם החלומות שלנו. זאת הדרך לשחרור אמיתי. להארה.
התפתחות רוחנית אמיתית היא תהליך בשלבים אורך הזמן בין שלב לשלב, יכול להימשך תקופת חיים שלמה, או פרק זמן קצר ביותר. תלוי בבשלות ובנכונות של ``התלמיד``. למרות שאצל כל אחד ההתפתחות היא אינדיבידואלית, השלבים של התהליך הם בדרך כלל דומים : 1. השתקפות עצמית: מיקוד, התבוננות מעמיקה פנימה, בתשומת לב. צפייה במעשים ובהתנהגויות על מנת ללמוד על התהליכים של העצמי. על האמת הפנימית. 2. מודעות: מודעות לחוקי היקום, מודעות לסנכרון, לכך שלכל דבר שנעשה, ישנה תגובה ביקום. להרפות מקצב החיים המהיר, מן המחשבות המתרוצצות. 3. ידע הלב: הפרדה בין מידע חיצוני, לבין ידע פנימי. התרכזות בידע הפנימי. חיבור לחשיבה הנובעת מידע הלב, הרחקת מחשבות הנובעות ממידע חיצוני. 4. חכמת הצל: התמודדות עם דפוסים תת הכרתיים, פחדים ושיפוטיות. חשיפת הדפוס, התבוננות בו, הבנת ההבדל בין העצמי לבין הרגשות והמחשבות העוברות בפנים הבנת המקור האמיתי וחיזוק הקשר אתו, דרך התמסרות לאחדות המוחלטת. קבלת הצל בהבנה, שאלו הן מתנות והתנסויות העוזרות בתהליך האבולוציוני. אינטגרציה עם הצל. 5. נוכחות: זהו מצב של הכרה, המאופיין על ידי מודעות, פשטות והיכולת להיות בנוכחות מלאה ב``כאן ועכשיו``. הליכה בשביל התום. ויתור על דפוסי חיים, הקשורים בהשפעות חיצוניות ולא בהדרכה הפנימית. נכונות לסמוך על היקום, על ידי הליכה רגע-אחר-רגע, אחר ההדרכה הפנימית. 6. אי שיפוט: סליחה לזולת וסליחה לעצמנו. תהליך הסליחה הוא תהליך של ניקוי ושחרור השיפוטיות שלנו, שיוצרת עימותים או תחושת החמצה, יוצרת מגבלות וחסימות. 7. אהבה: האהבה האוניברסלית היא אנרגיה העוטפת אותנו כל הזמן אך בשל החסימות, איננו חשים בה. ברגע שהוסרו החסימות האנרגטיות, היא זורמת פנימה. 8. זיכרון: שחרור מחשבות. התכנסות אל תוך מצב של שקט מוחלט, של דממה חרישית. ללא קול, ללא מחשבה, ללא רעיונות, שלווה והרפיה מכל מחשבה. במקום מחשבות, מתקבלות תחושות של צבעים, צורות, כוכבים, גלקסיות, מרחבי הזמן, הקיום היקום. הזכרות מי אנחנו. 9. הכלה עצמית: התמסרות לאהבה, התמזגות עם זרמי היופי והנועם, נשיאה עצמית על גלי האהבה והתודעה, הכרת המישורים האחרים, החופשיים, חסרי הכבלים. חזרה אל התפיסה הראשונית של התינוק ברחם. 10. חותם האור: הניצוץ האלוהי, שהוא המהות שלנו, מתגלה לנו דרך השקט. לעתים הוא רק ניצוץ ולפעמים הוא אור גדול. 11. שקיפות: התחברות לרגש האהבה ולאור שבפנים. התחושה שהאור הוא חלק אינטגרלי מהגוף. בניית גוף האור. 12. זרימה: היסחפות עם האור. הרפיה מכל מאבק, מכל מעצור. התרגעות, שלווה, נועם, אהבה וחום. זהו שלב ההארה. משלב זה, ניתן להביט על המהות הפנימית בדרך אובייקטיבית. זהו שלב הסנכרון עם הרוח המודעת. התפתחות רוחנית, יכולה להתרחש בכל גם בעת לימוד קבלה כמו בעת לימוד תורות רוחניות אחרות. התפתחות רוחנית אינה בהכרח לימוד קבלה. קבלה היא בעצם תפישה מטאפיזית ולא דרך רוחנית. מצרפת כאן קישור למאמר שכתבתי לפני זמן רב מה בין מיסטיקה למטאפיזיקה הוא מתיחס גם לתורת הקבלה L&L TALYA

ב ת ח ו ה

New member
דרך הקבלה

היא תפיסה מטאפיזית רוחנית של תהליכים גשמיים . היא בהחלט דרך רוחנית (אחת מרבות) ואין לשלול אותה כדרך לא רוחנית.כאחת שכותבת על אוניברסליות יש בהחלט מגמה לא בריאה בכתיבתך לגבי כל נושא היהדות והקבלה. בת חוה

Tal_Ya_Tal

New member
בת חוה יקרה

כל, א-ב-ל כל דבר שאנו עושים בחיים הללו בסופו של דבר מפתח אותנו רוחנית. אני אינני שוללת מאום. כל
שאנו קוראים מקדם אותנו בדרך הרוחנית. בקבלה היהודית טמון ידע עצום.לכן מי שנוגע בו נחשף רוחנית לתכנים שעוזרים לו בדרכו הרוחנית. ואולם לא הייתי מגדירה את הקבלה כדרך להתפתחות רוחנית כפי שלא היתי מגדירה חוג למתמטיקה כחוג להתפתחות רוחנית (אף על פי שהוא עושה התפתחות רוחנית בדרך עקיפה)מפני שלעניות דעתי, זוהי דרך שמעודדת עבודה עם השכל ולא השתחררות מגבולות השכל. לגבי היהדות- אין לי יחס אחר אליה מאשר לכל דת אחרת. כל הדתות הן היינו הך מבחינתי. כל מתחילי הדתות ראו את האור ואלו שהלכו אחריהם, עוותו וסלפו מתוך חוסר הבנה את התורה כולה. על כן כמי שרואה את האלוהות כנחלת הכלל, כאוהבת ללא סייג איני יכולה לעודד משהו המדבר על הגבלות ומגבלות ואין זה שייך בין אם זאת היהדות, הנצרות , הבודהיזם או האסלם או כל דת אחרת. זה בדיוק העניין. כשמדובר על אוניברסליות, אין העדפות ואין יוצאים מן הכלל. אין בריא או לא בריא. L&L TALYA

ב ת ח ו ה

New member
אני חולקת על דעתך בנושא קבלה

קבלה לא כוללת כלל עבודה שכלית אלא יציאה לרוח.הבנת תהליכים של כאן ועכשיו דרך הבנת עולמות עליונים (השתלשלות) היכולת לחבר ביניהם כשלב 1 והיכולת לשנות כשלב 2 . האם למדת פעם קבלה? (יש לי תחושה שלא) בת חוה

Tal_Ya_Tal

New member
א-כ-ן../images/Emo13.gifבת חוה

מעבר לכמה הרצאות מבוא, וקריאת חומר על הנושא, סבתא 'מקובלת' ותלמידים שלמדו בעבר קבלה והצביעו על קורלציה בין הדברים, לא למדתי מעולם קבלה באופן מסודר וזאת משום שלא ראיתי תכלית לכך. ב-ד-י-ו-ק מהסיבה של מה שאת מדברת עליו- "הבנת תהליכים של כאן ועכשיו דרך הבנת עולמות עליונים (השתלשלות) היכולת לחבר ביניהם" אלו נחשבים בעיני לעבודה של השכל. אינני שוללת את הדרך הזאת, או שום דרך אחרת. פשוט אין היא דרכי. וכמו שכבר אמרתי בכל דרך אפשר לצמוח ולהתפתח. לא כל דרך שמדברת על 'עולמות עליונים' היא דרך רוחנית. L&L TALYA

למעלה