התפתחות מוקדמת

אחוול

New member
התפתחות מוקדמת

לד"ר תורגמן שלום יש לנו ילד בן 10 ותשעה חודשים שפיקוח של רופא אנדוקרינולוגי מגיל 7 עקב התפתחות מינית מוקדמת. נעשו מספר בדיקות הורמונליות שתוצאותן תקינות לחלוטין ע"פ הרופא. נעשו צילומי כף יד ולפי שיחה עם הרופא שבה הוסבר לנו שמתרחשת למעשה סגירה של העצמות בגוף דבר שישפיע על גובה הילד. שאלותיי הן: א. מה הבעיה אותה הרופא לא מצליח לאתר? ב.עד איזה גיל ניתן לטפל בבעיה? ג.כיצד ניתן לטפל בבעיה לפני שיהיה מאוחר נ.ב הרופא אמר לנו שגדילת הילד נעצרת בגיל 11.

למה לא קבל טיפול?

שלום לך, אם מדובר בהתבגרות מוקדמת, וסמיני התבגרות אצל בן בן 7 זה בהחלט מוקדם, למה לא קבל טיפול? מה זה אומר שלא נמצאה הפרעה בבדיקות? לא נמצאה עליה בהורמוני מין? לא יכול להיות! נכון שערכי ההורמונים תקינים לשלב ההתבגרות שבו הוא נמצא, ויכול להיות שלא נמצאה סיבה, כלומר, לא גילו לו גידול במערכת העצבים המרכזית. מה שנקרא idiopathic precocious puberty, וזה בסדר כמובן שעדיף כך. אבל זה לא אומר שלא צריך לטפל. כמובן שהזמן לטפל הוא לפני שנסגרים מרכזי הגדילה בעצמות. מה גובהו של הילד?

אחוול

New member
הגובה של הילד

גובהו של הילד 1.35 מטר הוא לא קיבל טיפול משום שהרופא המטפל בו טוען שהבדיקות בסדר אבל בצילום כף היד מרכזי הגדילה בעצמות נראים שהולכים להיסגר. מה לעשות האם יש בדיקות נוספות שהרופא לא ביצע? נ.ב צירפתי בקבצים תמונה את הבדיקות שנעשו לו עד היום ותוצאותיהן. אודה לך מאד על העזרה דר תורגמן

נכון שהערכים אינם גבוהים

מאידך, אני לארואה כל אפשרות להתפתחות מינית ללא גירוי הורמונלי. אכן הטסטוסטרון לא גבוה, ה-LH הגיב לגירוי, כך שמבחינה זו התגובה איינה כזו של ילד לפני ההתבגרות המינית. ה-17OHP וה-compound S שוללים סוגים מקובלים של congenital adrenal hyperplasia מתי נעשו הבדיקות האלה. ואיפה הילד מטופל? אם זו אכן התבגרות מוקדמת וההורמונים כעת עומדים על הערכים האלה, יש משהו מאד מוזר וצריך לחקור את זה. הוא כרגע על אחוזון 25, אבל אם הנתונים שאתה מוסר מדוייקים, צפי הגדילה שלו עגום למדי.

אחוול

New member
מדוע עגום?

מדוע צפי הגדילה שלו עגום למדי ? מה ניתן כרגע לעשות? הבדיקות הללו הן בדיקות חוזרות שנעשו לאחרונה לפני חודש אך בוצעו לפני כשנה גם כן. הילד טופל במרפאת מכבי אצל פרופ' צבי ביסניצר שטוען שהוא לא מוצא כל בעיה. האם את מתמחה בבעיות ילדים ומטפלת בנושא?

זה כמבון על סמך מה שכתבת

אם הילד כבר עם גיל עצמות שמצביע על סגירת מרכזי גדילה, אם הוא במעקב בגלל התבגרות מוקדמת מגיל 7, ואם כעת גובהו 135 ס"מ, כשכבר לא נותר לו הרבה זמן לגבוה, כל אלה אומרים לנו שלא יגיע לגובה תקין. אם נתונים אלה ידועים לביסטריצר (שהוא אגב בהחלט אנדוקרינולוג טוב ודגול), גם אם לא היה לו הסבר לתופעה, אני מתפלאה שלא ניסה בכל זאת לטפל. עכשיו אני מסייגת את דבריי, כי זה הכל על סמך מה שמסרץ ואולי הנתונים האמיתיים מעט שונין. אני לא יודעת ממתי הבדיקות, אני לא יודעת מה בדיקו גיל העצמות, אני לא יודעת מה בדיוק דרגת ההתבגרות המינית. כך שזה הכל מאד על תנאי.

אחוול

New member
אז ככה:

לגבי הבדיקות הן ממאי האחרון אך הן נעשו גם לפני כשנה בתוצאות זהות. דבר נוסף התקשרנו למרפאתך ושם נאמר לנו שאת מתמחה בסוכרת ולא בטיפול בילדים האם תוכלי להמליץ על רופא נוסף אשר מתמחה בתחום? אנו מודים לך מראש .

למעלה