התפתחות מאוחרת?

התפתחות מאוחרת?

הבן שלנו בגיל שנה. מחייך, צוחק, הולך תוך כדי תמיכה, סקרן. אולם אינו מוחא כפיים, ואינו מפנה מבט כאשר שואלים אותו היכן נמצאים חפצים שונים. חשוב לציין כי אנו מקדישים זמן לשהיה עם ילדנו בניסיון ללמדו למחוא כפיים, לזהות עצמים שונים וכד'. זה פשוט נראה כאילו זה לא מעניין אותו. אנחנו מודאגים מאד וחוששים שאולי מדובר בפיגור כלשהו או באוטיזם. נשמח לשמוע תגובות.

פלגיה

New member
כשהוא מחייך - הוא מחייך אליכם?

כשהוא צוחק - זה בתגובה של אינטראקציה ביניכם? הוא יוצר קשר עין? הוא מצביע על חפצים שהוא רוצה? הוא מנסה לדבר? יש הרבה אינדיקציות לאוטיזם, ובכל מקרה מאוד קשה לתת אבחנה בגיל שנה. לדעתי חשוב לעקוב, אבל עוד יותר חשוב לא להילחץ.

חלק מהסיטואציות שציינת מתקיימות וחלק לא

הוא מחייך אלינו. כאשר הוא צוחק זה בהחלט בתגובה לאינטראקציה ביננו. הוא יוצר קשר עין. עם זאת, הוא לא מצביע על חפצים שהוא רוצה. קשה להגיד שהוא מנסה לדבר. הוא כמובן משמיע קול אבל זה לא נשמע כאילו הוא מנסה לדבר. לגבי שמיעה - לא בדקנו אצל רופא אולם הוא בהחלט שומע (מסיט מבט כאשר יש רחש לידו).

אמיתמי

New member
דאגות לגבי התפתחות הן דבר מעיק

מן הסתם לא קל לכם בכלל עכשיו. קשה בגיל כל כך צעיר להגיד משהו , בודאי לא באינטרנט. יש ילדים שמתפתחים מאוחר ויש ילדים שבאמת יוצרים סוג של עיכוב התפתחותי. זה משהו שצריך לעקוב ולראות בהמשך איך הוא מתפתח.

עדולה ל

New member
מחיאות כפיים

הבן שלי בגיל שנה וחודשיים רק התחיל למחוא כפיים ולעשות ביי,כל אחד בקצב שלו

g a v i

New member
נכון שכל ילד בקצב שלו, אבל...

סימני דרך נועדו לתת אינדיקציה להתפתחות תקינה ונורמטיבית... לעיתים ילד פשוט איטי, לעיתים זו באמת בעיה. חברה שלי התעקשה שהבן שלה יותר איטי - לא מוחא כפיים, היא דאגה... הרגענו אותה שכל ילד בקצב שלו... בסוף התגלה שאצלו זה באמת היה אוטיזם. מאידך, לבן שלי באמת היה קצב יותר איטי - התיישב רק בגיל 14 וחצי חודשים!!! ואצלו זה באמת היה רק הקצב שלו
יש משקל רב לאינטואיציה של אמא. וחשוב מאד לעקוב ולהתייעץ. בהצלחה!

ואני אומרת

לכי לרופא ילדים שלו ותתיעצי איתו, מקסימום ישלח אותך למכון להתפתחות הילד והילד יעבור אבחון. גם לילדים שמתפתחים באופן איטי יותר יש מחיר מסויים בפעולות מסויימות ויכול להיות שהם ינחו אותך איך לגרות אותו יותר, להתאמן יותר על פעולות מסויימות.

דיינו

New member
עד כמה שאני זוכרת גם הבנים שלי לא הפנו מבט

בתגובה לשאלות בגיל הזה - וגם לא הגיבו לשמות שלהם. (אבל כן מחאו כפיים) . והם באמת התחילו לדבר בגיל מאוחר יחסית (מילים בודדות בשנה וחצי, דיבור ממש משנתיים פלוס), אבל טפו טפו הכל בסדר. כמו שכתבו לך זה שהוא יוצר קשר עין ומגיב כשאתם מצחיקים אותו זה אינדיקציה טובה מאוד. הוא לא חיב למחוא כפיים אם זה לא מעניין אותו, השאלה אם באופן כללי כשאתם מראים לו משהו הוא מתעניין? והאם יש דברים חדשים שהוא לומד - לתפעל צעצוע מסוג חדש, להחזיק עט או כפית? ולגבי הקולות שהוא עושה - זה בסדר לא לדבר, השאלה האם הוא ממלמל ומשמיע כל מיני הברות או שהוא רק צועק.

הבת שלי דיברה מוקדם מאוד, ובכל זאת

לא מחאה כפיים עד גיל מאוחר יחסית. גם בשלב שהיא דיברה הרבה מילים, וידענו שהיא מבינה מה זה ספר, היא לא ממש הצביעה או הסתכלה על ספר כשביקשנו ממנה. אבל אני כבר לא זוכרת גילאים בדיוק. בכל אופן, אי אפשר לאבחן דרך האינטרנט. למה שלא תשאלו בטיפת חלב או את רופא הילדים?

למעלה