התפתחות התסמונת

worried mom1

New member
התפתחות התסמונת

לאחר קריאת כמה מהתגובות של אנשים כאן עולה אצלי השאלה האם התסמונת הזו מתפתחת ומחמירה בהדרגה? ידוע לי שמדובר בגלים אך האם כל פעם הגל חמור יותר? האם לחמרת ההתפרצות הראשונית יש אינדיקציה להמשך?

אין כל דפוס התנהגות קבוע , פרט

לעובדה שיש גלי התפרצות מידי פעם , בעוצמות משתנות. (מן הסתם כל גל שכזה נראה גרוע בפני עצמו , באופן יחסי לתקופה "השקטה" שלפני.....). אני יכולה להעיד מאופי הטוראט אצלינו, שהתחיל כטוראט קשה ביותר (וגם הוגדר כך ע"י הרופאים) בשנים הראשונות, ובהמשך חל שיפור משמעותי ביותר , עד כי היום, קשה מאד לזהות סממנים של טוראט גם לעין מיומנת. גם ע"פ הסטטיסטיקה הרפואית, יש הפחתה בתסמינים ככל שמתקרבים לגיל הבגרות........ (לצערי, תמיד יש יוצאים מן הכלל.....)

היי אמא מודאגת,

באופן עקרוני אמורה להיות החמרה עד לתקופת גיל ההתבגרות, ואח"כ אמורה להיות התמתנות. זה כאמור רק באופן עקרוני, ויש מקרים שהם שונים מה"סטנדרט". התסמונת אכן מתאפיינת ב"גלים", כמו מחלות רבות אחרות שפועלות ב"גלים" (לדוגמא: אסטמה). לא תמיד כל גל יותר חמור מקודמו. דוגמאות: בקיץ, כשחם מאוד, אצל טוראטניקים רבים יש החמרה בתסמינים. כשהקיץ עובר, התסמינים אצלם יהיו פחות אינטנסיביים. כשנמצאים במשבר אישי התסמינים מחריפים, כשיוצאים מהתקופה המלחיצה הם נרגעים. גם תופעות גופניות משפיעות: כשחולים / עייפים, מטקטקים יותר, כשמבריאים זה עובר. לסיכום: בד"כ, המחלה אמורה להתפתח ולהחמיר בהדרגה עד גיל ההתבגרות, משם והלאה היא אמורה להתמתן (מאוד) וגם זה בהדרגה. לא תמיד הגל הבא יהיה חמור יותר, ואחת הדרכים לעזור לו שלא להיות חמור היא לשמור על הלוקה שיהיה במצב בריאותי ונפשי משביע רצון (לדוגמא: לדאוג שיהיה בסביבתו מזגן בקיץ). לגבי האינדיקציה להמשך ע"פ ההתפרצות הראשונית, אין לי מידע.

למעלה