התפתחות בקריירה

zodiacnew

New member
התפתחות בקריירה

שלום, אשמח להתייעצות קלה לגבי המשך ההתפתחות המקצועית שלי..
יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגתו ותואר שני בסויולוגיה ארגונית. אני עובדת כרגע
(כ3 וחצי שנים) בארגון בעל אוריינטציה חברתית. בתפקיד שלי אני עוסקת בניהול פרויקטים, ייזום, ריכוז צוות עובדים, ריכוז ובניית גאנט פעילות לקורסים שונים (החל מאיתור צרכים ועד לליווי המרצה, משוב וכו), ניהול, עריכה ותפעול אתר אינטרנט וניו מדיה, וגם התנסתי במיון מועמדים והעברת ראיונות.
עם סיום התואר שלי אני מוצאת את עצמי מאוד רוצה להתמקצע בתחום הארגוני יותר: פיתוח, ריכוז הדרכה, ייעוץ\הנחייה, תחום משאבי אנוש וכו. עם זאת אין לי ניסיון קונקרטי בזה. כיצד אני יכולה להתפתח לכיוונים שציינתי, משיטוט קצר ברשת מבקשים בכל מכל ניסיון בתהליכי מש"א, חברות כ"א וכו'. האם אין מנוס אלא לעבור לחברת כ"א על מנת לצבור ניסיון בתחום?

ייעוץ ארגוני או משאבי אנוש

הי,
קודם כל, אני מצרפת מאמר קצר שכתבתי בעבר על כניסה לעולם משאבי האנוש: http://www.alljobs.co.il/ArticlePage.aspx?LinkWord=mashav
הוא רלוונטי לשאלה שלך, אבל לא מספיק. קודם כל, את כבר בכיוון וזה מצוין. שנית, את צריכה להגדיר לעצמך האם את מחפשת יותר עבודה בייעוץ ארגוני או במשאבי אנוש. אלה שני תחומים שההכשרה האקדמית אליהם זהה, אל מסלול ההכשרה המעשי שונה.
אם את בוחרת במשאבי אנוש, הכניסה לעולם הזה יותר קלה מכיוון שיש ביקוש גבוה לתפקידים בו, ובעיקר לתפקידי גיוס. ייתכן באמת שלא תהיה לך ברירה אלא להתחיל בחברת השמה, אבל ייתכן שבגלל שכבר יש לך ניסיון מסוים תצליחי להיכנס ישר לארגון. בכל מקרה, חשוב מאוד באיזו חברה בוחרים ואם תגיעי לרגע הזה את מוזמנת להתייעץ איתי.
אם את נמשכת יותר לתפקידי ייעוץ, הנחיה ופיתוח ארגוני אפשר לבדוק בחברות ייעוץ הגדולות כמו נירם גיתן או לוטם, בהן יש תוכניות לג'וניורים. אם לא - זו עבודה יותר קשה של חיפוש ההזדמנות הנכונה, אולי דרך אנשים שאת מכירה.

למעלה