התפתחויות...

ilanr

New member
התפתחויות...

טוב אז כמו שרשמתי חלה התקדמות משמעותית במטרה האחרונה (בנתיים?) בחקר אילן היוחסין המשפחתי והיא: איתור והנצחת משפחת סבי (הרשקוביץ מקסימיליאן) אשר 11 מתוכם (מלבד אחי ואחיו) נרצחו בשואה. היות וסבי וסבתי לא דיברו מעולם על עברם, כנראה מהטראומה או רגשות אשם, המלאכה קשה מאוד כי רוב המעורבים אינם בין החיים. קצה חוט ראשון התפתח כשנודע לי על בן דוד של סבי בשם בלה. על איתרו משפחתו סיפרתי בעבר, בכל מקרה אותו בלה נפטר. הצלחתי לאתר את אשת בנו(במבצע לא פשוט כלל) והיא הסכימה למסור לי את הטלפון של אישתו של בלה (אליזבט) המתגוררת בארה"ב. ובכן לאחר שיחה מרגשת, היא בת קרוב ל80, היא מסרה לי שיתכן שאחת מאחיותיו של סבי שרדה את השואה (וכנראה נפטרה מאוחר יותר) והיא תנסה לברר לי פרטים. בכל מקרה היא מסרה לי כי לבעלה המנוח נותרו שני דודים בחיים. אחד מהם גר בארה"ב, והיא נתנה לי את הטלפון, ואחד שנפטר אבל בנו גר בפתח תקוה. הצלחתי לאתר את הבן ובימים הקרובים אצור עימו קשר. מה שמוזר הוא שבניגוד לשם משפחתה הרשקוביץ שהיה גם שלי סבי לדודנים יש שמות שונים: רוט ויעקובסון. פרטים נוספים בהמשך. אילן

במקצוע שלנו תמיד צריך לקוות

כי בגלל התהפוכות רישומים לא היו מדויקים או שהועברו ממקום למקום אז אנחנו צריכים להיות גששים-בלשים, לבדוק ולרחרח כל רמז וקצה חוט. שלך חנה גונן

ilanr

New member
הייתי מגדיר זאת יותר כתחביב...

צריך גם להתפרנס ממשהו גשמי יותר.

למשוגעים לדבר כמונו..

תמיד יהיה יחס רציני לגניאולוגיה כמו שיש לנו יחס רציני לעבודה.:). שלך חנה גונן

למעלה