התפשטות היקום

Snir2121

New member
התפשטות היקום

היי, בעקבות דיון מפורום אחר - האם מהירות התפשטות היקום היא גבוהה/נמוכה ממהירות האור? אם יש ריפרנס זה יעזור עוד יותר... תודה מראש!
 

Honey Bunny

New member
יש אזכור לזה

כאן "It appears that the Universe is expanding at 80 km/sec/Mpc (statistical error = 17 km/sec/Mpc), as calculated by the Hubble Space Telescope's Key Project team (Mpc is megaparsec = 3.26 million light years).What this means is that objects will, on the average, be moving away from us at 80 km/sec for every megaparsec it is away from us. So another galaxy that is 1 Mpc away will be moving away from us at about 80 km/sec, and one that is 10 Mpc away will be moving at about 800 km/sec." אני מבינה מזה שהמרחק בין שתי נקודות בסופו של דבר כן יגדל במהירות העולה על מהירות האור... מצד שני...מצאתי גם את זה (אבל לא התעמקתי. למרות שנראה מעניין לקרוא בהזדמנות)
 

Snir2121

New member
אני מבין, תודה ../images/Emo13.gif

אני אשב על המאמר שצירפת בהזדמנות, בהחלט נראה מעניין, קראתי את ההתחלה. אני מניח שהכוונה שם היא למהירות הגדולה ממהירות האור, מתוך הנחה שהוא מאיץ.
 
למעלה