התפרקות

efraton

New member
התפרקות

שלום לכל חבריי הפורום, אשמח לקבל תגובות אפילו אם סתם.
שמי אפרת ואני בת 26.
"סיפור חיי" בקצרה הם שאני בת זקונים למשפחה לא מגובשת, לא חמה ולא אוהבת.
יש לי שני אחים גדולים ואחות.
כשהיית בגיל 20 התחיל תהליך התפוררות של המשפחה שהגיע מצד אחיי הגדולים. כל נטה למשוך לכיוון האינטרסים האישיים שלו.
מכיוון שהייתי בגיל צעיר ונשארתי בבית חוויתי מהוריי תסכול ומרמור אודות המצב המשפחתי.
כל העניין הזה גרם לי להרגשת בדידות נוראית.
הרבה שנים ספגתי מהלומות משני הצדדים והרגשתי את הרגשת "הפטיש והסדן".
בנוסף למצב אני מזכירה לכם שהייתי הבת זקונים, זו שבתכלס אף אחד לא סופר מקרוב כי היא נחשבת כילדה הקטנה של הבית.
בנוסף הפסקתי לבכות. לחלוטין. חסמתי את עצמי. היו לי התקפים דיכאוניים. מין ריקנות כזו שלא תגיע ממנה הישועה. הפסקתי לבכות לחלוטין. חסמתי את עצמי, אף על פי שהייתי עצובה מאוד בתוכי.
חיפשתי המון תשומת לב מבחוץ.
הקפתי את עצמי בחברים ובחברות וב"בני זוג" מתחלפים מכיוון שבזמן הזה לא הייתי עצובה. יצא קיבלתי יחס לא נחות ולא בתור הילדה הקטנה בבית בעלת החשיבות הנמוכה.
באותו זמן הקשר עם אחיי הלך ורפף. הם הקימו משפחות והיו לי כקרובי משפחה זרים.

בגיל 25 עברתי משבר נטישה קשה מאת חברת הילדות שלי. שהחליטה באופן לא גלוי להפסיק את החברות שלי בעקבות בחור שהכירה.
לקחתי את זה מאוד קשה.
הסיבה הייתה שהפקדתי בה אמון מלא, בתור דמות שנמצאת ב"צד שלי". בצד שכן יכול להכיל אותו. ועצם ההחלטה שלה הנחיתה עליי מכת מציאות קשה.
השלמתי בלב שלם, שלבד נולדתי להיות. מרגע היוולדתי. בת זקונים גם ככה זה מאוד דומה לבן יחיד. השלמתי שאם "אין אני לי אז מי לי".
השלמתי שאין לי על אף אחד לסמוך מלבד עצמי. ואני זה הדבר הכי טוב שיש לי.
ברגע שהשלמתי עם העובדה הזו התחלתי להרגיש הטבה.
לא הרגשתי רגשות אשם על המרמור של ההורים שלי. התנתקתי רגשית מאחיי. התחלתי לעמוד על שלי מול אנשים. התחלתי לבכות באופן סדיר. ביטאתי את עצמי ללא פחד. התחלתי להתאמן ולהיראות מעולה מתמיד. נהניתי מהזמן בו הייתי לבד. חיפשתי את הזמן של להיות לבד. חיפשתי את הבית. את השקט. את האינטימיות שלי. סבלתי להיות תלויה באנשים. סבלתי להיות רחוקה מהבית, רחוקה מהשקט האישי שלי.
לא רק מהמשפחה התרחקתי, אלא גם מחבריי.
התפקחתי והתבגרתי כתוצאה מכך.

היום אני מרגישה שוב גרוע. מרגישה שהכל רודף אחריי. אני מרגישה שאף אחד לא באמת לא אוהב אותי.
אני לא מבקשת מאף אחד שיכיל אותי מלבדי.
אני מריגשה שאני שונאת את כל העולם, כל האנשים שאני מכירה אני שונאת מכל הלב. כל האנשים שעשו לי רע בנשמה אני שונאת. אלה שתרמו לי רק הרגשת נחיתות והרס עצמי אני שונאת. יש לי עצמי. המתנה הכי גדולה שקיבלתי בחיי. אני אוהבת את עצמי. אני אצליח גם לבד. אני אמשיך להוכיח את עצמי בכוחות עצמי.

אני חושבת שזה דבר מצוין כשבן אדם...

סומך על עצמו, מסוגל להנות מהלבד שלו. אהבה עצמית והעדר
נצרכות רגשית(במובן השלילי של העניין), אלה תכונות טובות בעיניי.
אלה תכונות מאוד יפות שהצמחת בתוכך.

ושוב, נפש שלנו מורכבת מהרבה חלקים.
כנראה שהעצמאות שלך התבססה יותר מדי על השלילה של הסביבה,
של האחר. פנית לכיוון של כמעט ניתוק מלא מהחברה, משפחה.
אנשים לא בנויים לזה ותוצאה יכולה להיות הרסנית.

אני יכולה רק לשאר שהשנאה שלך כלפי העולם זהה לכמות השנאה
העצמית שלך.

אולי הגיעה זמן שתעזרי? לא טוב האדם לבדו.

&nbsp
&nbsp

efraton

New member
תודה לך נוסעת בזמן אחר

היי את צודקת בדברייך.
אך עד כה למדתי בדרך הקשה כי אין ביכולותיי לשלוט בהשפעות חיצונויות כמו התנהגויות של אנשים אחרים.
המאמץ שהשקעתי בגישור, בהבנה, בהכלה והבהשפעה טובה על אחרים תמיד רוקן אותי מכוחותיי משום שהוא לא צלח.
למדתי שאנשים רבים נעים סביב אינטרסים אישים וטינה כלפי העבר. אפילו אלו שנדמה לך שהם טובים.
לכן החלטתי להשלים עם זה. להפסיק לנסות לשנות.
זה עורר בי השקפה אחרת על האנשים.
אני לא בנאדם סגור. אני אוהבת את עצמי וחושבת שאני בנאדם. או לפחות בעל כוונות טובות ואמתפיה. אני מצליחה להבין כל אחד, אבל אף אחד לא מצליח להבין אותי. או ככה לפחות היא תחושת הבודדים.
הבנתי שבחיים לא יבינו אותי ויכילו אותי בצורה שאני רוצה או זקוקה לה ככ.
ולכן הפסקתי. הפסקתי לקוות שזה יגיע. זה לא יגיע.
אני לבד פה.
אני אפיק את המיטב מעצמי.
אני אחיה עם עצמי בצורה הכי שלמה שאני יכולה.
אהיה מודעת לחסרונות שלי , למגרעות שבי ולמגרעות של אנשים אחרים וגם אותם אקבל כפי שהם.
אקבל אותם עם הידיעה שהם עלולים לפגוע בי, ואדע לשמור על המרחק.
אני אחווה תקופות של עצב ושל שמחה בחיי - משתי התקופות איהנה. את שתיהן אעריך. שתיהן יתרמו לאישיותי. אתגבר על כל דבר.
אני יודעת שקשה לי. שההרכב הכימי של המוח שלי הוא שונה בהגדרה מהסובבים אותי.

הבעיה היא שאני נשאבת לעולם הזה של להנות מהלבד שלי. יש בי פחות ופחות סבלנות לאחרים. אני לא מחפשת להיחשף מולם, כי הם לא יבינו.אבל אני כן מחשפת להתבטא. ותודה שאתם פה.

קראתי עוד את מה שכתבת...

שוב, אין שום דבר רע בלהיות טוב עם הלבדות.
לא חושבת שהכל אבוד לגבי יחסים עם אנשים.
משפחה שלא עומדת לצידנו זה הכי קשה, אבל מכירה
כאלה שבנו להם משפחה חדשה של אנשים שאין להם קירבת דם.

הקיפו את עצמם בחברים ובאנשים שנוהגים בהם בכבוד.
יש את האנשים האלה(ואני ביניהם קצת) שאנחנו נפרש הרבה
דברים שהם סתמיים או חיוביים ומפרשים אותם כהתקפה.

הייתה לי חברה שכל כמה חודשים הוקיעה חבר/ה אחרת על כך
שנעצו סכין בגבה. התישה את כולנו במניפולציות שגם במצבים
שהיינו בסדר, הגענו לנקודות שבירה ויצאנו רעים ובוגדניים ותוקפניים.

&nbsp
השאלה כמה כנות עצמית יש לך לגבי תפקיד שלך בכל היחסים בחייך

&nbsp
&nbsp
&nbsp

galyamim

New member
חופשי זה לגמרי לבד...

אם כי- לא מומלץ לחיות בקיצוניות. ויש לך בחירה חלקית- לא ביחס לאחים ואחיות כמובן, כי תמיד תישארי בת-הזקונים, אבל כן במישורים אחרים. עדיף כבר נייטרליות מאשר שנאה; שנאה זה לא דבר כזה מועיל (ע"ע הסכסוך שלנו עם הפלשתינאים). את תצליחי בכוחות עצמך וזה גם יהיה הסיפוק הכי גדול, רק- תישארי חיובית, למרות הקשיים. בהצלחה.

efraton

New member
galyamim

אני שונאת אותם כי לאור השנים הם אף פעם לא עמדו בטובתי.
אף פעם לא עשו מעשה שהביאני להיוודעות שיש בנוכחותי קרובים שלא מנסים להרעות לי. או במילים אחרות לא הוכיחו את עצמם.
ולא כי אני העמדתי אותם במבחן.
הרגשתי פראיירית, מנוצלת וילדה קטנה.
ואני שונאת את האנשים האלה שככה הם גרמו לי להרגיש. שלא יכלו להתעלות על עצמם ולהפגין מעשים עם השלכות טובות.
הם אנשים שמקטינים אותך.
אתה קטן וקטן.
וברגע שאתה גדל ופורח - ניתן להגיד שאתה צומח אבל אתה סולד מהמקור שגרם לך לקטון מלכתחילה.

efraton

New member
ועוד המשך קטנטן.

ולכן אתה נוהג להמשיך בדרך הזו עם אנשים שאתה פוגש בדרך כגון מכרים, חברים, ידידים ובני זוג.
אם אני מזהה שהם מקטינים אותי, פוגעים בי, מפריעים לי לצמוח- אני סולדת מהם.
והסלידה הכללית רק גדלה.

galyamim

New member
בזה אני הכי מבין אותך,

תאמיני לי.. אכן- אם מישהו לא תורם לך, לצמיחה האישית הכוונה, אז באמת שרצוי ומומלץ ביותר להעביר אותם הלאה, לסלוד מהם כפי שכתבת.. פשוט- את צריכה להתעקש ולגלות את הכח הפנימי שבך ולהמשיך למרות הכל.. אם לא בא לך להבין אותם ופשוט להחליט שאת והם "זה לא", אז אין בעיה. אני יודע שזה יישמע מוגזם, אבל- אל תשפטי, לא אותם ולא אחרים, זה רק יעכב אותך.. ואז את תצאי "קטנה", וחבל... תתמקדי במה שכן יקדם אותך, במה שכן נראה לך לנכון, תמצאי את השביל שלך ותלכי בו בקצב שלך, ושכל השאר "יחפשו"...

ברוכה הבאה אפרת

כל הכבוד אפרת על ההשקעה בעצמך ועל הבטחון העצמי שלך.
את מעוררת הערכה רבה

עכשיו הזמן ללמוד שהשנאה פוגעת רק בך
ועם הבטחון והאהבה העצמיים שרכשת יש לך את הכוחות והיכולת למצוא חברים חדשים.

למעלה