התפרצות גל שנתיים

התפרצות גל שנתיים

שלום רב.
ביתי בת שנתיים וחודש נמצאת במסגרת מעון,
לאחרונה כאשר אומרים לא לא או כשהיא מרגישה מתוסכלת על דבר מה
היא אומרת אמא די ומשלבת עם זה הרמת יד.
אני מסבירה לה בצורה אסרטיבית שאסור להכות את אמא
אך זה חוזר על עצמו...
איך אפשר להסביר לה נושא זה האם לנקות בענישה לשבת בחדר או משהו כזה...?
תודה רבה!

iameden

New member
גיל שנתיים

קודם כל, מזל טוב.יש לך פעוטה עצמאית שיודעת מה היא רוצה בבית. גיל שנתיים זהו גיל מאוד קשה להורים משום שהילדים מנסים לרכוש בו כמה שיותר שליטה ועצמאות על חייהם. מציעה לך כדבר ראשון, לתת לה המון אפשרויות לבחור מבין 2 אופציות, אפילו בדברים טיפשיים (לחתוך לקוביות או לפרוסות). כמו כן, כדי להתמודד עם האלימות, אני אישית דוגלת בתוצאה מיידית למה שקורה. כלומר, לומר באסרטיביות- לא מרביצים! אני לא נשארת ליד מי שמרביץ! ואז פשוט לקום ולהתרחק ממנה. כמובן שכמה דקות אח"כ אפשר לחזור (אפילו דקה-שתיים) אבל אם זה קורה שוב, לעשות את אותו הדבר שוב. לשלוח לחדר זה בדר"כ פחות יעיל כי אין מה שימנע ממנה לצאת אבל יש מי שבוחר בשיטה זו בכל זאת (ואז תצטרכי להחזיר שוב ושוב) .

iameden

New member
בת שנתיים

שלום לך
לבני שנתיים צורך רב בעצמאות ולכן ילדים בני גילה מחפשים שליטה על כל מה שיכולים. עוזר לתת להם להחליט הרבה החלטות על ידי נתנית בחירות רבות ככל האפשר מ 2 אופציות (איך לחתוך את המלפפון- X או Y?)

בנוסף, חשוב מאוד לתמלל את הרגש- את כועסת,... את רוהצ X אבל אי אפשר וכך הלאה. שתלמד לומר במקום לפעול.
כמובן שהעובדה שמרימה יד היא גבול אדום ולכן חשוב לומר לה- לא מרביצים! (אח"כ אפשר גם לומר- אני מבינה שאת כועסת אבל אם את רוצה להרביץ, תרביצי לבובה, לכרית...). באותו הרגע אני מציעה לך פשוט לזוז ממנה- אני לא נשארת ליד מי שמרביץ.
כמה רגעים אחרי אפשר לחזור ולהיות איתה אבל אם שוב מרימה יד, שוב לזוז ממנה ושוב להדגיש- אני לא נשארת ליד מי שמרביץ..
נסי לא לצעוק, לא להתעצבן וכמה שפחות להראות רגש או לאבד עשתונות, זה בדר"כ מגביר את ההתנהגות.
כמו כן, צריך לקחת בחשבון שצריך המון המון סבלנות ולומר את הדברים שוב ושוב ושוב משום שזהו גיל של בחינת גבולות ויכולת התמדה של ההורים..
בהצלחה!

למעלה