התפקדות

התפקדות

כל מי שנמצא כרגע בחו"ל (כולל נציגי דרום אמריקה) - להתפקד. אני כרגע בפריס. מזג האוויר פה נחמד למדי - קריר אבל השמש מפציעה מדי פעם. הספקתי ללמוד שהצרפתים שונאים את האנגלים (יותר מכל), כאילו שונאים את הגרמנים (אבל עמוק בפנים יש שיתוף פעולה), שצרפת זה פריס מצד אחד וכל השאר מצד שני, ושיקר פה בצורה מפחידה עם היורו הזה. אז איפה אתם ?

sela v

New member
לונדון

אני בלונדון למי שעדין לא יודע, ומשבוע הבא אני אחזור לכתוב כרגיל.

עוזיג

New member
בירת ישראל

אני נמצא עכשיו בבירת ישראל הלא רשמית של דרום אמריקה,הלא היא קוסקו שבפרו.בקרוב אני עובר לפורטו מאלדנדו.

נלחמות על התואר

איזה סימנים מראים זאת בירת ישראל ? שלטים ? מקומיים ששולטים בעיברית ? נראה לי שעל תואר 'בירת ישראל' נלחמות מספר ערים בעולם, בינהם בנגקוק וערים נוספות. זה מזכיר לי קטע נחמד שהיה לי פה אתמול בפריס: כל היום המארחים שלי פינטזו על המסעדה שנלך בערב לאכול פונדו ועוד כל מיני. הגענו למסעדה ותוך כדי אכילה, הזמנתי משהו מהבעלים של המסעדה. שאלתי אותו אם הוא מדבר אנגלית והוא התחיל למנות רשימת שפות ופתאום - 'עיברית'. מסתבר שהוא גדל בארץ עד גיל 18. ככה, היתה לי הזדמנות ללמד את המארחים פה כמה מילים בעיברית...

עוזיג

New member
תשובה למשוטט

שלום לך אדון משוטט אם היית מסתכל טוב היית רואה שכתבתי "בירת ישראל בדרום אמריקה" ולא בכל העולם,ואני לא מכיר עיר אחרת בדרום אמריקה שמתקרבת בזה לקוסקו יש פה שלטים בעברית,אנשים שיודעים עברית,מאכלים ישראליים במסעדות,והמון המון ישראלים

למעלה