התפקדות

שווערצה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif עדכונים ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

בוקר טוב לכל משתתפות ומשתתפי הפורום
אז ככה המכתב שלי יצא היום בחתימתה של נועם@בת כמנהלת הפורום לשר האוצר, עם העתק לכל חברי הממשלה זה לא פוטר אתכן מלהמשיך להציף את המיילים של חברי הכנסת. אתן מוזמנות להכנס לאתר של הכנסת, לבחור חבר כנסת שמייצג את עמדותיכן ולפנות אליו עם הסיפור האישי. ועכשיו - משימה לכולכם/ן: אני מבקשת לפתוח כאן שרשור התפקדות. כל אחת ואחד ממשתתפי הפורום שתומך במאבק מתבקש לכתוב כאן בקצרה את סיפורו האישי. הסיפורים האלו יוכלו לשמש את נציגינו בפגישה עם השר, לכשתקבע. אני מבקשת שהשרשור הזה יוקדש כולו להתפקדות, ולא להבעת דעות על המאבק, או לשאלות OFF אחרות. אז חברים וחברות יקרים - אתם נקראים אל הדגל
להתפקד בבקשה

שווערצה

New member
מתפקדת/מתייצבת ראשונה ../images/Emo104.gif

נאה דורש נאה מקיים
אני שווערצה, בת 36, נשואה ללא ילדים נמצאת בטיפולי פריון מעל שלוש שנים אין לי כל בעייה רפואית ידועה, ועברתי בהצלחה את כל הבדיקות האפשריות, כולל צילום רחם, היסטרוסקופיה ובדיקות גנטיות סקר+קריוטיפ. גם בעלי בריא לחלוטין והזרע שלו תקין. מסיבה בלתי ברורה, שאין לה הסבר רפואי - הזרע של בעלי לא מפרה את הביצית שלי ללא התערבות חיצונית (מיקרומניפולציה, או ICSI, בעגה המקצועית). כלומר: אין לי כל סיכוי להרות באופן טבעי, ללא טיפולים. עברתי עד היום 6 הזרעות (טיפול זול יותר משאיבה, אך אינו מאפשר לגלות בעיה כמו זו שלנו שכן בהזרעה לא ניתן לדעת אם הזרע מפרה את הביצית) ו- 8 שאיבות אני נחשבת מגיבה איכותית. יש לי רזרבה שחלתית גבוהה והמון ביציות יפות ובשלות בכל טיפול. באמצעות מיקרומניפולציה הזרע של בעלי מפרה את הביציות (אחוזי ההפרייה גבוהים), ובכל טיפול יש עוברים להחזרה. למרות זאת לא נקלטתי עד היום להריון. הרופא שלי איתן בדעתו שיש לי סיכויים טובים להרות בטיפולים, ולכן עלי להמשיך ולעבור טיפולים כאלו. מדי טיפול הוא משנה את הפרוטוקול, וימשיך לשנות את הפרוטוקול עד שימצא הפרוטוקול המתאים לי, זה שבעזרתו אהרה. הגזירה של ביבי תגרום לכך שלא אהיה זכאית יותר לטיפולים. נקודה. כלומר - אאלץ לשלם אלפי שקלים עד ההריון הראשון ולגרד 150,000 ש"ח לפחות כמקורות מימון לילד שני (כן, אין לי ברירה. לפי הגזירות החדשות - לילד השני שלי יש מחיר גבוה במיוחד). אני לא רוצה לאמץ רק בגלל שמישהו סגר את ברז התקציב. החלום שלי הוא ילד משלי, שאוכל להתווכח עם בעלי האם הוא דומה לי או לו... הרופאים טוענים שאוכל להגשים את החלום. ביבי מבקש לגדוע אותו באיבו, ואני לא אעמוד מנגד כשהוא עושה זאת.

אל תרימו ידים

גם אני הייתי מטופלת ועשיתי 10 הפריות מבחנה ב 3 שנים, לאחר אימוץ בני הגדול אמרתי "לא מוכנה יותר לעבור את הטיפולים" גם אז היו גזרות של קיצוצים בהפריות של שר הבריאות דאז חיים רמון. היום ללא טיפול לאחר 7 שנים של הפסקה נכנסתי להריון ויש לי ילד נוסף אפריל

נתנאלה2

New member
זועקת את זעקתך

דודתי, שאנני יכולה להסתכל לך בעניים כי הכאב שלך כל כך מוכר לי אנני יכולה להסתכל לך בעניים כי אני סוף סוף הצלחתי אחרי טיפולים ואת, נגזר עלייך להיות לבד דודתי, לא יהיו לך ממשיכים ואף אחד לא יטפל בך שתחלי ומה פשעה אתם שואלים? עוניה הוא פשעה היחידי הריון בחצוצרה ואז כריתה וכך במשך מ"ס שנים טיפולים שלא הצליחו ובעקבות ביציות לא תקינות תרומת ביצית נגמר הכסף - ונשבר לו החלום והיום שבר כלי אשה ממורמרת עצובה שאיבדה את שמחת החיים שאיבדה את הרצון לחיות זועקת את זעקותכם אחיותיי שנמצאות בכל מקום אפשר לזהות אותן בשניה נשואות מספר שנים מאוד אוהבות ילדים קופצות ונרעדות כששואלים אותן נו מתי אצלכן? הבטן והידיים מחוררות מזריקות ההורמונים הרבות ומבדיקות הדם הבטן נפוחה לפחות לשבועיים כמו הריון זה אתם שסביבנו שלא יודעים, חושבים שזה הריון אך היא ריקה ........ ואז בתום שבועיים העניים דומעות אנחנו נראות כאילו איבדנו את היקר לנו מכל גם החודש הטיפול נכשל הריון לא יהיה החודש......... ביבי אנחנו רבות יותר ממה שנדמה לך תסתכל בעניים הדומעות של הפקידה, כן ההיא מהמשרד שיושבת מולך תסתכל לה בענים ותאמר לה שלעולם לא תהיה אם אתה יכול? מישהו יכול? אם היית יודע מה עוברת אשת פוריות ממוצעת על מנת להביא חיים אל העולם הזה היית נותן לה תעודת הוקרה המציל נפש אחת כאילו הציל עולם שלם ואתה ביבי מציע לעשות את ההיפך

אני כאן - כלומר בארהב בחופשה

i"m writing in english cause the hebrew keyboard is awful. Please do not!!!! send me tapuz messages to this username בבקשה שמישהו יתרגם את ההתפקדות - אני מבטיחה עזור בכל מה שאפשר ברגע שאחזור מחופשתי ביום שישי הקרוב I"m 30, my husband is 32, married 7 years we are trying almost 4 years to become parents and a family with children we are unexplained, but it seems that we have a n egg problen after trying 6 months we had the regular path of medical exams, figuring out that every thing is ok, but no pregnancy 3 cycles of icaklomin, 3 cycles of IUI and Gonal F and then I was pregnant. the heart stopped beating at 10 weeks trying again immediately cause this is first priority after 3 months and 2 cycles of IUI and Gonal F , I was pregnant again at 17 weeks, I had to terminate the pregnancy as a result of severe center cleft in the lip and palate of the female fetus I was carrying Trying again since this terrible day at october 25th, 2001. 6 cycles if IUI's and hormones 7 IVF cycles No pregnancy almost no fertilization (1 or 2 embrios, medium quality out of 6 to 11 eggs, good sperm) Now I"m in a break, because all these treatment made me weak, sick and with a broken heart Pls, don't take our dream away, I want someone to call me "IMMA" We"re good citizens, paying taxes, I was an officer in the army and served my country well, We have never asked for any kind of goverment support, excluding the fertility problem

neta2

New member
תרגום: התפקדות זוהרה האחרת ../images/Emo41.gif

היא כותבת מחופשה בארה"ב, מבקשתלא לשלוח לה מסרים לשמה באנגלית, אלא רק לזוהרה האחרת. הורים ומשפחה עם ילדים. אנחנו מהבלתי מוסברים, אולם נראה כי יש בעית ביציות, לאחר כ- 6 חודשי נסיונות, עשינו את כל הבדיקות הרפואיות ויצא שהכל תקין אבל אין הריון. לאחר 3 חודשי נטילת איקקלומין, 3 סבבי הזרעות עם גונאל אף היה הריון שנפסק בשבוע 10 לאחר שלא היה דופק. המשכנו בנסיוננו ולאחר עוד 2 סבבי הזרעות עם גונאל אף הייתי שוב בהריון למשך 17 שבועות. נאלצתי להפסיק את ההריון כתוצאה ממום שהיה לעוברית שנשאתי , שנקרא שפה שסועה . ניסינו שוב לאחר החוויה האיומה שעברנו ב- 25 לאוקטובר 2001,עם 6 מחזורי הזרעה והורמונים, 7 מחזורי הפרייה חוץ גופית ואין הריון. כמעט ולא היו לי הפריות (אחד או שני עוברים, באיכות בינונית מבין 6-11 ביציות שנשאבו, ואיכות זרע טובה). כעת אני בהפסקה משום שכל הטיפולים הללו עשו אותי חלשה, חולה ועם לב שבור. בבקשה אל תקחו לנו את החלום, אני רוצה שמישהו יקרא לי אמא, אנחנו אזרחים טובים שמשלמים מיסים, הייתי קצינה בצבא ושרתתי את ארצי נאמנה, מעולם לא בקשנו שום תמיכה מהממשלהמלבד בעית הפוריות."

sigal78

New member
גם אני מתפקדת

אני בת 25, בעלי בן 32 נשואים שנתיים ומנסים כבר שנה, לאחר בדיקות גילו בעית זרע חמורה. הופננו ישר ל - IVF בשיטת איקסי. בלי הטיפולים לא נהיה לעולם הורים ולעולם לא נשמע מישהו המכנה אותנו "אבא ואמא" - בבקשה אל תשאיר זאת כחלום.... סיגל

ס ת י ו 3

New member
כבר לא כל כך שייכת, אבל מתפקדת

אני אמא לתאומים וכרגע דוגרת על הילד השלישי, כולם תוצאה של IVF. לשמחתי, אני שייכת לבנות המזל שזה מצליח להן כבר בטיפול הראשון. אז אולי אני הורסת את הסטטיסטיקה, אבל אני שייכת לעולם הפוריות בכל נימי נפשי. ללא IVF לא היו לי ילדים וזו עובדה. ביבי היקר, אני רוצה לפנות אליך כאבא (ולא כשר אוצר) ורוצה שתחשוב לרגע מה זה אומר לא להיות אבא, מה זה אומר לא לשמוע לעולם ילד קטן קורא לך אבא. תשאל את שרה איך היא מרגישה כשאבנר או יאיר קוראים לה אמא. תשאל אותה ואת עצמך איך ההרגשה לגשת למיטות של הילדים דקה לפני שאתם הולכים לישון, לבדוק שהם מכוסים (שלא יהיה להם קר) לתת נשיקה קלה (כדי שלא להעיר אותם) ואז ללכת למיטה בעצמך בידיעה שהילדים שלך בטוחים במיטתם וישנים שנת ישרים. אני מסרבת להאמין שאתה מסוגל לחיות עם העובדה שבגלל הגזירה החדשה הזו אתה תמנע את ההרגשה הזו מאלפי הורים עתידיים. אני מסרבת להאמין שהמצפון שלך נותן לך לישון בשקט כשאתה גוזר גזירת מוות על האנשים האלו. ההורים העתידיים האלו מסוגלים לגדל את ילדיהם להיות אזרחים מועילים לחברה. הם לא מבקשים את עזרת המדינה לגדל אותם, הם לא פרזיטים, הם רק רוצים שהמדינה תשתמש בכסף שהם משלמים לה כדי ליצור את הילדים האלו, כי אין להם דרך אחרת. אולי אתה לא מודע לכך, אבל גם לאחר מימון הטיפולים של המדינה אנחנו משלמים הרבה כסף מסביב. כדי להביא לעולם ילד שלישי (במימון מלא של קופ"ח) עדיין שילמתי עבור טיפול אחד 1700 ש"ח על תרופות. אתמול אמרת שהורים צריכים לחשוב אם הם יכולים מבחינה כלכלית להביא עוד ילד. ההורים העתידיים שנלחמים באי פוריות יודעים שהם מסוגלים לפרנס ילד. מה שהם לא יודעים זה כמה פעמים הם יצטרכו לעבור טיפולים כדי ליצור אחד, ובמימון של הרבה טיפולים גם בני המעמד הבינוני לא יכולים לעמוד. בבקשה, חשוב שוב, והודע בקרוב על ביטול הגזירה

ריניני

New member
מתפקדת

בת 36, אם לבת שלוש ורבע ולבן חודש וחצי, שניהם מטיפולי IVF/ICSI. בגיל 30, לאחר חודשים ארוכים של נסיונות להרות באופן טבעי, הסתבר שלבעלי בעיית זרע חמורה ביותר. הדרך היחידה בה אנו יכולים להרות היא באמצעות ניתוח שאיבת זרע שעובר בן זוגי, ושימוש בזרעונים הבודדים המופקים לצורך IVF/ICSI. עברנו שישה טיפולים בהם הושגו ביציות יפות, אך הפריות מעטות ועוברים באיכות נמוכה. היינו על סף ויתור. בטיפול השביעי הריתי - הריון שהסתיים בלידה מוקדמת בחודש שישי, ללא סיבה ידועה. בטיפול השמיני הריתי בשנית, הריון ממנו יש לנו ילדה נפלאה, אושר גדול. כשהיתה בת שנתיים חזרנו לטיפולים, והצלחנו בטיפול השלישי, כך נוסף למשפחתנו עוד קטנטן אהוב. כיום אנחנו הורים לשני ילדים יקרים מפז, שלא היו זוכים לצאת לאוויר העולם, אם מספר הטיפולים היה מוגבל ל-5.

קושקה10

New member
מתפקדת גם אני

אני בת 34 ובעלי 39, נשואים עוד מעט שלוש שנים ונמצאים בטיפולים כבר כמעט שנתיים. התחלנו לעשות ילד מייד אחרי החתונה אבל כעבור שמונה חודשים ראינו שלא מצליחים והתחלנו בבירורים. אחרי אין ספור בדיקות שעשו לי הרופא החליט לבדוק גם את בעלי ואז היינו בשוק. התברר שבעלי נולד עם תסמונת קליינפלטר - קרי עקר לחלוטין. לא צריך להסביר לאף אחת כאן מה הרגשנו ומה עבר עלינו באותו רגע. אחרי המון בכי והתלבטויות החלטנו שהדרך היחידה שלנו להביא ילד לעולם-להעזר בתורם. מאז עברתי שש הזרעות ללא הצלחה (למרות שאני בריאה לחלוטין וכל הבדיקות שלי תקינות), עברתי 4 סיבוים של IVF, בראשון שאבו לי 26 ביציות, לחצי מהן עשו IVF ולחצי ICSI, כל האלו עם IVF לא נוצרו הפריות אז הבנו שצריך להמשיך רק עם מיקרומניפולציה. החזירו לי רק שני עוברים כי עוד לא ידעו מה אני ומי אני וכמובן זה לא הלך. טיפול השלישי היה כשלון מוחלט ועדיין לא ברור מה היה שם, מתוך 16 ביציות ששאבו היו לי רק שלושה עוברים מסכנים וגם הטיפול הזה הלך לפח. הטיפול האחרון נגמר אתמול. החזירו לי הפעם ארבע עוברים די מוצלחים וחשבתי כבר שהינה, הפעם זה יצליח. אבל אתמול קיבלתי ואני כבר לא יודעת עכשיו חיה אני או מתה. אז בעמם מה שנשאר לנו - זה עוד טיפול אחד וזהו, ביבי החליט בשבילנו שלא מגיע לנו אפילו ילד אחד. אין לנו כסף לטיפולים פרטיים למרות שאנחנו שייכים לשיכבת ביניים אבל עדיין, 10000 ש"ח לטיפול - זה גדול עלינו. אז עכשיו אני פשוט בהלם ואם אנחנו לא נצליח בזה - אני אשכול ברצינות לעזוב את הארץ הזאת שלוקחת ממני דבר אחד שחשוב לי בחיים - ללדת את הילד שלי!

מורגנה1

New member
מתפקדת

בת 35, בן זוגי בן 38, שלוש שנים בטיפולי פוריות, עקב בעית זרע חמורה ביותר. 9 מחזורי הזרעות, מעבר ל IVF +איקסי לא לפני צילום רחם והסטרוסקופיה שיצאו תקינות, מה שהפך גם אותי לבלתי מוסברת בעליל. 6 מחזורי IVF כולל שני מחזורי מוקפאים, והריון אחד שלא התפתח. הרופאים דווקא אופטימיים. ביבי כנראה שלא.

מריםXX

New member
IVF הוא תהליך למידה ופתרון בעיות

מצרפת את הסיפור שלי כהדגמה חיה לכך: אנחנו הצלחנו ב-IVF מס' 8. עד ההצלחה היה תהליך ארוך של הבנה של בעיות (בראשון ראו שאין הפריות בלי איקסי, בשני ראו שיש הפריות עם איקסי, בשלישי עלו על זה שהעוברים מפסיקים להתפתח אחרי יומיים, מן הרביעי ואילך ניסו כל מיני דברים על מנת שהם יפסיקו להיתקע, מן החמישי התחילה תזוזה, בשישי כבר נראו עוברים יפים, השביעי הלך פארש בגלל פשלה של הרופא (כן, גם זה קורה. מי אמור לשלם על כך את המחיר?) ולפני השמיני גילו לי הפרעה במנגנון הקרישה, הוסיפו מיקרופירין וחומצה פולית וויטמיני בי (שקשורים בהפרעה הספציפית שיש לי) והוסיפו AHA לעוברים. אז גם נקלטתי עם תאומים. מה הייתי עושה עם חמישה טיפולים בלבד? כל תהליך הלמידה הזה לוקח זמן. האמינו לי שהייתי שמחה לקיצור תהליכים (וחסכון כסף למדינה) אבל לא תמיד אפשר, וחלק מן הדברים כרוכים גם בסיכונים שלא תמיד רוצים לקחת אותם. ICSI עלול להביא לעלייה של פגמים כרומוזומליים בגלל הפסיחה על מנגנון הברירה הטבעית של הטבע, AHA (וגם ICSI) עלול לפגוע בעוברים. מעבר לכך, בדיקה חיונית שהיתה כנראה מקצרת לי לא מעט תהליכים (בדיקת קרישיות יתר) היא בדיקה יקרה שקופות החולים לא ששות לממן, ובד"כ נשלחות אליה נשים שעברו 3 הפלות. למשלי לא עברתי הפלות כי לא השגתי הריונות, והרופא שלי נאבק (!!!) על מנת שאבדק. זה ממש אבסורד מפני שהבדיקה עולה הרבה פחות ממחזור IVF, ומשום שאם מתגלה בעיה יש לה פתרון פשוט וזול להפליא(במקרה שלי: אספירין במינון נמוך וויטמינים). מחזורי IVF אינם משחק שבו זורקים את הקוביה 5 פעמים כשבכל פעם הסיכוי זהה אלא תהליך של למידה. כמו כן, עצם הלמידה מוכיחה שהסיכויים דווקא עשויים לעלות דווקא עם גילוי הבעיות ופתרונן. חייבים להביא את הדברים לידיעה רחבה ככל הניתן.

מיכלי6

New member
עוד התפקדות

אוטוטו בת 44 אחרי 12 ivf וממתינה לתשובות ה-13 מזה כמעט 5 שנים בטיפולים, לא מוסבר מהרגע הראשון, כי הכל כל כך טוב, אז למה אין הריון... בעצם היה אחד שנגדע. בעצתה של מרים החלטתי לעבור רופא, ואנחנו מתכננים לעשות זאת בקרוב, התחושה שלי היא שהרופא שלי נרדם בשמירה ואני איתו, כמעט ולא הוחלפו פרוטוקולים... נו אז מה אם יש הרבה ביציות, אז מה אם יש הפריות- הריון אין. אנחנו עוד מקווים ונלחמים בכל הכוח הפיזי, והנפשי. נעזרתי ברפואה האלטרנטיבית(רפואת צמחים וסינית) והסתייעתי בפסיכולוג. כמו שאני בכיתי ב-5 שנים האחרונות, לא בכיתי מעולם. כן, גם אני רוצה להיות אמא!!! אני אהיה אמא טובה, חכמה, מעניקה, אוהבת, לא אהיה נתמכת סעד וגם לא אביא לעולם 12 ילדים.

תות יער

New member
מנסה לנסח בקורקטיות

אנו זוג נשוי ובריא ללא ילדים. באופן מפתיע וללא כל התראה מוקדמת, הריון ספונטאני ראשון התגלה כיושב בחצוצרה ומתפתח לו תוך סיכון חיי, והחצוצרה נכרתה בניתוח תוך ציון הרופאים שהחצוצרה השניה נבדקה ונמצאה כתקינה וללא חסימות. הריון ספונטאני שני התגלה כיושב בחצוצרה השניה ומסכן את חיי תוך שהוא מתפתח ומגיע לרמות מפחידות. שוב ניתוח בחירום, ושוב כריתת חצוצרה. במצבי החדש, הדרך היחידה שלנו להכנס להריון היא בעזרת הפריה-חוץ גופית. עברנו כבר שתיים כאלה עם זרע שכונה משובח, ביציות המכונות נהדרות ורירית רחם בעובי נהדר, ובכל זאת לא נמצאה הנוסחה המוצלחת להשרשת העוברים המצויינים ברחמי. הרופאים ממשיכים לנסות עם הורמונים ומינונים שונים כדי לאפשר את ההשרשה בדרך להריון המיוחל.

הסיפור שלי

בת 35, מורה במוסד להשכלה גבוהה. נשואה 9 שנים. בעיית זרע קשה שהתגלתה לאחר שנה וחצי של נסיונות להרות חייבה מעבר, כמעט מיידי, ל-IVF ומיקרומניפולציה. בניסיון השלישי הריתי וילדתי את בתי, היום בת ארבע וחצי. שנה לאחר הלידה חזרתי ל IVF. היום, שלוש וחצי שנים אחרי, אני עדיין מנסה. במהלך תקופה זו עברתי 6 מחזורי טיפול מלאים וחמש החזרות של מוקפאים, שתי היסטרוסקופיות ניתוחיות להפרדת הדבקויות קשות ברחם ועוד כהנה וכהנה.דרך אגב, להיסטרוסקופיה שגילתה את הרחם הדבוק שלי, נשלחתי רק לאחר 4 טיפולים מלאים + 3 מוקפאים. הרופאים ואני לא מרימים ידיים. לדעתם, סיכויי לא מתמעטים. לא מוכנה לוותר על החלום שלי, של בעלי, ושל בתי לאושר נוסף.

המאמינה

New member
התפקדות

בת 32. בעלי עם ביית זרע קשה. אחרי שנתיים של נסיונות שונים. רק עכשיו לפני הפרייה ראשונה.

neta2

New member
מתפקדת!

נטע, התחלנו לנסות לפני יותר משנתיים וחצי. במשך כשנה נסיונות טבעיים שעלו בתוהו, 3 חודשי איקקלומין , דבר לא עזר. צילום רחם - תקין. מצב הורמונלי תקין. בדיקת זרע- תקינה. 6 הזרעות -בשילוב טיפולי הורמונים , ו- 2 טיפולי IVF מלאים ו- 2 החזרות מוקפאים. ובינתיים- כלום. בין לבין הפסקות מרובות ונסיונות טבעיים. אין בעיה מוגדרת, מן הסתם, בעיה בהשתרשות. בדרך לטיפול ה- 3. בני 32 ו-48, לאישי -2 ילדים מנישואים קודמים.לנו ביחד - הילד הראשון.

מיכל25אב

New member
יישר כוח!!!!!

שמי מיכל ,אני בת 25. עברנו בשנתיים האחרונות הזרעה ו7 הפריות.בשלוש הפריות היו תוצאות"עלובות-ומכל הביציות שנשאבו-רק אחת הופרתה.... מאחר ובטיפולים הרופאים,ואני מצטטת את הרופא שלי,"יורים לכל הכיוונים" מספר לא מבוטל של מחזורי טיפול-נעשים למעשה רק להכיר את גוף האישה המטופלת, להסיק מסקנות ולראות איזה טיפול ישיג הכי הרבה תוצאות. באישור רק חמישה טיפולים לזוג-אתה בעצם מאפשר רק את תהליך הלמידה,ולא את הטיפול עצמו. יוצא שמכולנו,היחידים שיהיו הורים בסופו של התהליך הקשה והמתסכל גם ככה,הם העשירים או ברי המזל שב"פוקס" הצליחו בטיפולים הראשונים... ואילו רובנו,שעושים את הדרך הארוכה והקשה יותר,ומתקשים לעמוד בהוצאות הגבוהות גם ככה של הטיפולים,עושים אותו כמעט לחינם. במסגרת של חמישה טיפולים,הרופאים פשוט לא יוכלו לטפל בבעיות הפוריות שלנו באחריות ובמקסימום שהרפואה יכולה להציע לנו. לרובנו,לדבריך,המדינה לא יכולה להרשות להביא ילדים לעולם.זו המדיניות שאתה רוצה להוביל???

מתפקדת

נגה בת 35 בהריון ראשון אחרי 7 IVF מטופלת משנת 92. מוגדרת כפוליציסטית עם אל וסת ( ללא מחזור ), אין בעית זרע. עברתי אין ספור טיפולים שכללו: רק זריקות , זריקות + הזרעות וIVF . אין בעיה של כמות בשאיבה רק באיכות ,וכמות הביציות מופרות ואחר ששורדות אחרי יום קטן (דוגמה :22 נשאבו,16 הופרו ורק 4 שרדו אחרי יום)וכמובן לא היתה השרשה. לאורך כל הדרך הרופא אמר שזה ענין של זמן וסבלנות ושאני לא נכנסת לסטטיסטיקה אבל בסוף נצליח - והוא צדק. אני עדין מקווה וחולמת על ילד נוסף לפחות אבל עם הגזרות החדשות החלום מתרחק. עצוב לי להגיד את זה אבל הנחמה היחידה שלי היום, זה שאני בהריון כואבת עם חברותי שעדין לא הגשימו את חלומן. בשבילי הורות זה צורך קיומי לא פחות מאוכל שתיה ועוד. . . אפשר גם לצרף את המכתב שלי שמפורסם בפורום.

למעלה