שאלה קצת מוזרה... את איזה מים בדיוק אתה מתכנן להטפיל בנגב ? הרי בין קו מפעלי ים המלח - אשקלון לאילת אין כל כך מים מלוחים כדי להטפיל...מים מליחים של מעיינות או אקוויפרים עמוקים גם לא כל כך בנמצא בשבילך.אם אתה כבר מגיע למקום שבו שואבים מים מליחים אז תבקש כמה ליטרים מאספקת מיי השתייה שלהם (יש ברזים גם בנגב). מים ניתן להטפיל במספר שיטות - אידוי ואוסמוזה הפוכה הן היחידות שעולות לי בראש כרגע.באידוי אתה יכול להניח בשמש קערה עם מים מלוחים וקערה קטנה יותר ריקה בתוכה.מעליהן יריעת פלסטיק כדי ליצור אפקט חממה וכדי לספק מקום לאיבוי המים.כדי שהמים יזלו לקערה הקטנה הריקה אתה צריך ליצור הפרש גבהים שיוביל את המים אל הקערה הקטנה,כלומר להניח אבן על יריעת הפלסטיק מעל הקערה הקטנה.שיטה זו טובה אם תתקע באי בודד. שיטה נוספת - ניתן לייצר בשטח מסנן חול אם אתה מוצא חול : בקבוק קולה מלא חול חתוך מלמעלה - עם משהו שיחזיק את החול ביציאה. כדי לטייל בנגב אני ממליץ לסחוב כמות נכבדה של מים על הגב,לתכנן את המסלול שיעבור בנקודות יישוב ולטייל בעונה נוחה אחרי הגשמים (סביבות פורים - פסח) כשהגבים מלאים ולשתות מיי גבים.אני ממליץ לסנן אותם מאצות וכו' בעזרת בד צפוף כגון משולש עזרה ראשונה ולטהר עם טבליות כלור או יוד (אם אתה חושב שיש בכך צורך באותו מקום) ו/או להרתיח מים. בהצלחה