התפלאתי

skooby

New member
התפלאתי

שלום ומזל טוב ליומלת של הפורום שלכם!!! התפלאתי לראות שהכל כתוב כאן בעברית, היתי בטוחה שגם ההודעות הן בלדינו, על מנת לשמר את השפה. שוב מזל טוב

אסטרלו

New member
../images/Emo140.gifתודה על הברכות.

גם אבותינו כתבו לאדינו באותיות עבריות. התקיימו כאן מספר דיונים באילו אותיות לכתוב והוחלט על עברית.

רותי ב.

New member
../images/Emo51.gif על הברכות

ההודעות הן מבחינת התוכן גם בעברית וגם בלאדינו (כתובה עברית לרוב, כמו שכתבו גם לפני מעל 500 שנים את הלאדינו) למה את חושבת שהשפה לא נשמרת אם היא כתובה עברית?

skooby

New member
תודה על התגובה

זה היה קצת בורות מצידי לחשוב דבר כזה. הקרבה היחידה שיש לי לשפה הזאת היא האהבה הגדולה שלי לספרות ולשירה הספרדית בכל הזמנים. כנראה שאני רגילה לראות את מה שאני קוראת באותיות לטניות לכן התפלאתי כל כך לראות את הכל כתוב בעברית כאן. תודה,

terigo

New member
בראשית היה הלאדינו

נכתב באותיות רש" וכתיבה קורסיבית הנקראת גם סוליטראו ובהמשך הנהיגו את האות העברית המרובעת. האותיות הלטיניות להערכתי נכנסו בתקופת "אביב העמים" כאשר כולם רצו להיות אוניברסליים... ואולי גם בהשפעת מהפכת "אתא-טורק" שחולל בתורקיה....

Sarika

New member
ספניולית=ג'דזמו=ספרדית-יהודית=לדינו

שפת היהודים שצמחה בספרד בימי הביניים, היתה מורכבת בראשיתה מקסטיליאנית עתיקה, עברית, ארמית, ערבית ויוונית היא נכתבה באותיות רש"י וסוליטראו. לאחר גירוש ספרד והתישבותם של היהודים באימפריה העותומנית, נוספו ללאדינו מרכיבים שמקורם בשפות המדוברות באימפריה. לקראת סוף המאה ה-18 החלה התמערבות שהשפיעה גם על הקהילות היהודיות, הם גילו פתיחות להשפעות התרבויתיות, צעירים נשלחו לבית ספר אירופיים כדי ללמוד שפות מערביות דבר שהביא לשמוש באותיות הלטיניות.

skooby

New member
תודה רבה על ההסברים!!!!

זה כל מעניין! כל כך הרבה דברים שלא ידעתי. תודה

למעלה