התפכחות

#שיבולת#

New member
התפכחות ../images/Emo18.gif

אז ככה. מי שלא שם לב עדיין, אנחנו במלחמה. משום-מה בחרנו באסטרטגיה קצת משונה ונדירה במלחמות - "איפוק". אבל אני רואה ששרון מתחיל להבין שזה לא עובד ככה, ומדיניות החיסולים היא בינתיים הרעיון הכי טוב בשנים האחרונות, ובמיוחד במלחמה שבה אנחנו נמצאים. אבל משום-מה אני עדיין שומעת פה ביטויים כמו "הידברות", "הסכמים", "מדינה פלשתינית", ועוד. הבנתם את הרעיון. תגידו לי, באיזו עוד מדינה נורמלית שומעים דברים כאלה בזמן מלחמה??? במלחמה - יש שתי אפשרויות. או שמנצחים, או שמפסידים. אם ננצח, אז כבר אפשר לדבר. כשהם יהיו כפופים לנו, נוכל קודם כל לנטרל אותם מהנשק (שאנחנו עצמנו הבאנו להם), ואולי, אולי נהיה נדיבים ונרשה להם להישאר לגור בארץ שלנו, תחת השלטון שלנו, כמובן, ו"על תנאי". שבת שלום שיבולת

קלייר

New member
תמיד היתה מדיניות חיסולים/מה הם

תמיד היתה מדיניות חיסולים,אך לא דיברו עליה כמו עכשו,כאחת שמכירה מקרוב את הנושא,חיסלו חדרו לכל מקום וחיסלו גם בארצות ערב וחו"ל,אז חמודה לא חידשנו דבר,לזה את קוראת מלחמה ?זו מלחמת התשה ,מלחמה היא עקובת דם וקורבנות רבים,כן נמשין להאמין בהדברות,ויש לתת לעם הפלסטיני מדינה את צריכה להתעורר חמודה,ואין מנצח במלחמה כולם מפסידים ובגדול, והם נמצאים תחת השלטון שלנו ,ואולי נהיה נדיבים ונתן להם לגור פה,? עד ממש חצופה עוד לא תרמת דבר למדינה חוץ מהפצת שנאה ,המדינה שלנו נכון,גם העם הפלסטיני גר פה וחלק גדול מהם נולד פה,אז זכותם לגור פה בלי תנאים,יש לתת להם מדינה לגור בה,ואוי לנו מאנשים כמותך תלחמי קודם תחושי מה זאת מלחמה אמיתית לפני שתביעי דעה כה קיצונית

ההתפכחות היא של הציבור הרחב בישראל

ולא של פוליטיקאי זה או אחר. שמיר, שבשום אופן לא הסכים להכיר באש"ף ובערפאת כפרטנר, נזרק מראשות הממשלה ע"י ציבור הבוחרים בישראל. כלומר, הסכמי אוסלו היו רצון הציבור כאן. זהו אותו ציבור שבמשך קרוב ל-50 שנה עבר תהליכים חברתיים רבים והחל להזדהות עם סבלם של הפלשתינים (שבעבר הזכרתו בפני קהל נחשב למעשה בגידה), ושאף להוציא אותם מהבוץ, עד כמה שאפשר מבחינת היכולות שלנו, על מנת שמצפוננו יוכל להיות נקי יותר מבעבר. אבל מסתבר שהחברה הפלשתינית נמצאת בשלב אחר לגמרי. מדובר בציבור שרובו לא שמע מעולם את המילים "חילוניות" "חופש דת" "דמוקרטיה", ולכן צירוף המילים "ישראל-שטן" בתוספת כמה הבטחות על בתולות בגן עדן - יגרמו לרבים ממנו לפוצץ את עצמם באותה התלהבות שבה אנו הולכים לאכול פיצה. וישנו גם ערפאת - שלא שינה מאומה באסטרטגיות שלו במשך כל שנות חייו. טרור או "מאבק מזויין" כלשונו - היה תמיד דרך לגיטימית להפעלת לחץ, ולא חשוב כמה לחיצות ידים נעשו לפני כן. גם אני חושב שהסכמי אוסלו היו טעות פטאלית ולא הועילו במאום לישראל, נהפוך הוא, הם גרמו ל"פתחלנד" שכעת קשה מאד למגר אותו - אלא שזו היתה הבחירה של הציבור הישראלי, שהחל לחלום מוקדם מדי. כנראה שלפח הזבל של ההיסטוריה עומדים בקרוב להיכנס עוד כמה ניירות מקומטים...

למעלה