התפטרות לפני תום חוזה

Shape Shifter

New member
התפטרות לפני תום חוזה

שלום , אני אשמח לכיוון
. המצב הוא כזה. התחלתי לפני 8 חודשים לעבוד בחברה , לאחר 8 חודשים פניתי ללימודים ובעקבות זאת חיפשתי משרה חלקית כאשר מצאתי הודעתי על התפטרותי. ע"פ החוזה עליו אני חתום ואני מצטט :"ישראל ישראלי מתחייב לעבוד בחברה במשך שנתיים לפחות החל מיום חתימת ההסכם. במידה ויפסיק עבודתו בחברה , ללא הסכמת החברה , לפני תום השנתיים כאמור , ישלם העובד לחברה ביום הפסקת העבודה או במועד אחר שיקבע ע"י החברה פיצויים מוסכמים וקבועים מראש בסך 3 משכורות" שאלות: 1) האם סעיף זה קביל , ואם כן האם לאחר הגשת מכתב ההתפטרות אותו הגשתי אוכל לבקש לחזור למקום העבודה ובאם יסרבו האם זה אומר שאני פטור מהקנס. האם הם מחוייבים לקבלי בחזרה , יש לציין שאני עובד מוערך. 2) האם הקנס הזה קביל 3) אם כן מה ניתן לעשות. אני מאוד אשמח לתשובה תודה.

קנס

התשובה לשאלתך תלויה בשאלה האם קיבלת הכשרה מיוחדת בתחילת עבודתך. אם כן - החברה רשאית להפחית חלק יחסי מעלות ההכשרה וזאת בהתחשב בתקופה שנותרה עד לתום ההתחייבות. הפחתת 3 חודשי שכר, אם נקבעו באופן שרירותי, אינה חוקית. אם אתה מתפטר החברה אינה חייבת לקבל אותך שוב לעבוד אצלה.

Shape Shifter

New member
שלום , עוד שאלה

קודם כל תודה רבה , ההכשרה שעברתי היא קורס שהם הוציאו אותי אליו שלא ביוזמתי הוא קורס שנועד לשרת אותם. הם טוענים שה"כניסה לזרם עבודה" נחשבת להכשרה. מה הכוונה "בהתחשב בתקופה שנותרה עד לתום ההתחייבות."החלק היחסי הוא עבור התקופה שעבדתי? או התקופה שנותרה עד לתום ההתחייבות? תודה רבה ושבת שלום.

החישוב הוא

לפי עלות ההכשרה. לכן, ככל שעבדת יותר זמן הקנס יהיה קטן יותר. קנס שאינו מידתי (לא פוחת עם הזמן לא יקבל את אישורו של בית הדין). מכל מקום, על מנת לגבות ממך שלושה חודשי שכר יהיה עליהם לפנות לבית הדין. שים לב שעליך לתת הודעה מוקדמת.

לי יש מקרה קצת שונה שקשור בקנס

גם אצלי החברה רוצה קנס . אני עובד דרכה באאוטסורסינג והחברה שבא אני עובד - הלקוח רוצה לקלוט אותי . על דבר כזה כתוב שאני חייב מספר משכורות אם זה יקרה. האם הקנס קביל ? כלומר האם בית הדין יחייב אותי לשלם להם דבר כזה או שזה לא חוקי ?

למעלה