התפטרות לאחר מיזוג

M00sad

New member
התפטרות לאחר מיזוג

שלום, אני עובד בחברה תקשורת שהתמזגה עם חברה תקשורת אחרת. קיימת שמועה לא מאוששת שהתפטרות לאחר החלפת בעלים (בעקבות המיזוג), מזכה את המתפטר בפיצויי פיטורין למרות שהוא יזם את ההתפטרות. האם יש דברים בגו? תודה רבה.

יש דברים אחרים בגו

במועד המיזוג מגיעים לעובדים פיצויים, אלא אם המעביד החדש התחייב בכתב לשלם הפיצויים בבוא העת. אינני יודעת עד כמה זה רלבנטי לגביך שכן לא ברור לי האם המעביד התחלף. חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 [תיקון אחרון 24/7/06] . . ======================================== עובד שעבר ממקום עבודה למקום עבודה אצל אותו מעביד ונתחלפו המעבידים במקום העבודה הנוכחי, זכאי לקבל פיצויי פיטורים מהמעביד הקודם בעד תקופת עבודתו אצלו או במקום העבודה הקודם כאילו פוטר העובד ביום חילופי המעבידים כאמור; קיבל המעביד החדש כאמור על עצמו, על פי התחייבות בכתב כלפי העובד, את האחריות לפיצויי הפיטורים שהיה העובד זכאי לקבלם מהמעביד הקודם כאמור, יהיה המעביד הקודם פטור מתשלום הפיצויים ויראו לענין חוק זה את תקופת עבודתו של העובד אצל המעביד הקודם או במקום העבודה הקודם כאילו עבד במקום העבודה הנוכחי.

M00sad

New member
אני אתן קצת יותר פרטים...

מדובר בחברת 012 קווי זהב שבתחילת החודש נמכרו 100% אחזקותיה לשאול אלויביץ' ובכך הושלם ואושר המיזוג עם חברת אינטרנט זהב. לדעתי (חסרת הידע המשפטי), מדובר בהחלפת בעלים שמזכה עובד שהתפטר בפיצויי פיטורין וכן מצאתי פסק דין שתומך בדעה זו: הסתדרות העובדים הכללית החדשה נ' התעשיה האוירית בע" מ (פס"ד רמת"א).

למעלה