התפטרות בזמן הריון

מצב
הנושא נעול.

תותית 20

New member
התפטרות בזמן הריון

התפטרות בזמן הריון
שלום אני בהריון באמצע חודש חמישי, עובדת באותו מקום עבודה באיזור התרכז ברצף כ 4 שנים. עקב הצעת עבודה שקיבל בעלי באזור הצפון הרחוק (כ 150 ק"מ מהמרכז) אנחנו נעבור דירה כשאני אהיה בחודש שמיני וכמובן שאאלץ להתפטר כחודש וחצי לפני הלידה הצפויה. שאלותי : 1. האם אני אהיה זכאית לשכר בשלושת החודשים שלאחר הלידה ? ואם כן האם אני מקבלת השכר ישירות מביטוח לאומי? 2. אם לאחר שלושת חודשי חופשת הלידה המשולמים אני עדין לא מוצאת עבודה, האם אני זכאית לדמי אבטלה ? (הרי גם מעבר של יותר מ 60 ק"מ וגם לאחר חופשת לידה). תודה

תשובות

התפטרות בזמן הריון
שלום אני בהריון באמצע חודש חמישי, עובדת באותו מקום עבודה באיזור התרכז ברצף כ 4 שנים. עקב הצעת עבודה שקיבל בעלי באזור הצפון הרחוק (כ 150 ק"מ מהמרכז) אנחנו נעבור דירה כשאני אהיה בחודש שמיני וכמובן שאאלץ להתפטר כחודש וחצי לפני הלידה הצפויה. שאלותי : 1. האם אני אהיה זכאית לשכר בשלושת החודשים שלאחר הלידה ? ואם כן האם אני מקבלת השכר ישירות מביטוח לאומי? 2. אם לאחר שלושת חודשי חופשת הלידה המשולמים אני עדין לא מוצאת עבודה, האם אני זכאית לדמי אבטלה ? (הרי גם מעבר של יותר מ 60 ק"מ וגם לאחר חופשת לידה). תודה
תשובות
1. יולדת זכאית לדמי לידה מהביטוח הלאומי בלבד. בכל מקרה, ולא רק במקרה שלך, יולדת אינה מקבלת שכר מהמעסיק. הזכאות לדמי הלידה נקבעת בהתאם לקריטריונים של הביטוח הלאומי הדורשים תקופת אכשרה, שמשמעותה - מספר החודשים ששולמו לך דמי ביטוח לאומי. תקופת האכשרה צריכה להיות: * אם שולמו בעד היולדת דמי ביטוח לאומי במהלך 10 חודשים מתוך 14 החודשים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון - היא תהיה זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות). * אם שולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון , היא תהיה זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות). מכיוון שהינך מועסקת מעל 14 חודשים עד ליום בו את מפסיקה את עבודתך בזמן ההריון - הרי שתהיי זכאית לדמי לידה. מצרפת לך קישורר לאתר הביטוח הלאומי. 2. אני בספק אם תהיי זכאית לדמי אבטלה מידיים שכן אינך מתפטרת לצורך טיפול בילד או לאור הרעת תנאים (שאלו הן סיבות המזכות בגמי אבטלה מידיים). כמו כן תקופת חופשת הלידה לדעתי לא יכולה להחשב כתקופת המתנה, לכן, לדעתי יתכן שתזדקקי לתקופת המתנה של 90 יום בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה. בכל מקרה, בדקי זאת בביטוח הלאומי. מצרפת לך קישור גם לעניין דמי אבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה