התפחות

eranmc

New member
התפחות

אוקי לפני כמה ימים שמתי הודעה בקשר להעברת דירה וזה. למי שקרה ולמי שלא: אני בן (16) להורים גרושים שהתגרשו בשנת 1990. במשך השנים אבא שלי לא התייחס אליי רציני, לא קנה, לא פינק, לא היה כאב, וגרם לי לסבל רב. הוא הביא ילד עם אשה הגדולה ממנו באיזה 10 שנים והביאו ילד מחוץ לנישואין. הם היו חיים בבית שאני נולדתי בו (אותו בית שאמי נאצלה לוותר עקב הרבנות היקרה ולזכות במקום בבית בבנה). לפני שנתיים הם עברו לאילת והבית היה שומם. הם נפרדו לפני כמה חודשים ואבי כל הזמן מנדנד לי ולאמי לעבור לדירתו (בעיקר כי הבית שלו ריק מרהיטים וחברה). השבוע החלטנו שנעבור לביתו ולהפתעתנו אבי עזב אתמול את באר שבע וחזר לאילת. היום קיבלנו שיחת טלפון מחברתו לשעבר כי היא באה לגור בדירה. אבי התייחס אליי בזילזול בטלפון (כמו תמיד) ופגע ברגשותי. לאחר 16 שנה של סבל החלטתי לתבוע את אבי, רציתי לשאול מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות. ערן

ציפי ג

New member
אם הבנתי נכון

אביך זנח אותך לאנחות לפני 12 שנה, ומאז התגורר בדירת הוריך, עם חברתו. בעקבות מעבר אביך לאילת, הדירה הנ"ל היתה ריקה. עם פרידתו מחברתו, אביך חזר לדירה, והוא ביקש שתעברו אליה כדי לזכות ברהיטים שלכם ובחברתכם. אמך ואתה עשיתם כן, ואביך, למרבית הפלא התקפל חזרה לאילת. ועכשיו החברה רוצה לגור בדירה. קודם כל: כלל ברזל, לאמך אסור בשום פנים ואופן לגור עם אביך, לא בדירתו לא בדירתכם ולא בדירת החברה. זה עלול לגרום מחדש לכל מיני עניני נישואין גירושין לעלות. שאלות: על שם מי רשומה הדירה בטאבו/במנהל? גם אביך מעונין לחזור לדירה? ולגבי התביעה, אני מציעה לך לחכות עד גיל 18.

eranmc

New member
אוקי הנה עוד פרטים:

קודם כל לשאלותייך: הדירה רשומה על אבי. למה הכוונה אם אבי רוצה לחזור לדירה? אבי רוצה לחיות בחינם, לאכול ולישון כל היום על חשבון האשה. הנה פירוט על העבר: בגיל 0 ובשנה הראשונה זכיתי לרגעים קצרצים עם אבי. עד לגיל 4 הורי חיו כפרודים ואבי היה לפעמיים בן אדם. אך כמו תמיד הוא היה חייב לעשות בעיות. הטראומה הראשונה שהייתה לי היתה בגיל 3 ככה שאבי קנה לי מגפיים ולאחר מריבה עם אמי הוא החזיר אותם לחנות. עקב זאת עד היום אני מתבייש לבקש מאבי כסף. כזכור הייתי בן 3 ולא הבנתי רבות וילד בגיל זה כל מה שהוא חושב זה איפה המגפיים. אני זוכר שבכיתי ימים ולילות עד שאמי נאלצה לעבוד שעות נוספות בכדי לקנות לי את המגפיים בתקופה הקשה ביותר בחייה בה הייתה עובדות כדי לפרנס את בנה, לקנות לי אוכל, לדאוג לגן ובלה בלה... אחרי הגירושין אבי ניסה לחטוף אותי מספר פעמיים (דבר שגרם לי לטראומות וסיוטים בלילה, הוא פעם איים עליי עם בדואי עם סכין ורק בזכות המשטרה חיי ניצלו). הוא בנסף היה מכה אותי עד גיל מסויים בגלל שהייתי עוזר לאמי. בגיל 5 נאלצו לעזוב את הדירה עקב החלטת הרבנות. עברנו לשכונה אחרת אך בביקורים אבי היה מראה לי איך הוא משתמש בסמים ואני זוכר בגיל 4 הוא דחף לי סיגריה לפה במטבח של הבית, מאז אני לא מתקרב לסגריות ולמעשנים. תתארו לכם ילד בגיל 3 ילד רואה איך מזריקים ומעשנים סמים! באותה תקופה שעברנו לשכונה החדשה אבי הכיר בחורה חדשה שלאחר כמה שנים הביאו ילד מחוץ לנישואין. לאחר 3 שנים עברנו לדירה באותה שכונה של אבא שלי רק ברחוב אחר ברחק של יותר מק"מ. בהיותי בן 8.5 נולד לו הילד החדש אדי (כי אמא שלו מרוב סמים לא יודעת שכותבים עדי עם ע). חברתו של אבי בכל תקופת ההריון גרמה לי לסבל. בגיל 12 תקופה לפני הבר מצווה, אבי לא רצה לעשות יל בר מצווה למרות שהיה לו מלא כסף באותה תקופה. באותו יום של הבר מצווה הוא דאג למלא 2 שולחנות ממשפחתו החדשה (החברה, הילדים, הנכדים, חברים...) וכמבון לא לשם. לפני הבר מצווה הוא דאג לאכזב אותי ולנתק לי את הטלפון. בגיל 14 הוא עבר יחד עם אחי שהייתי קשור אליו לאילת עם חברתו. הפרידה גרמה לי לסבל וירדיה בלימודים. לאחר כשנתיים הוא החליט לחזור לב"ש וכל הזמן דרש מאתנו לבוא לגור איתו. ומפה הסיפור ידוע. ================== אני רוצה לתבוע את אבא שלי על כל עוגמת הנפש של כל השנים, הוא הרס לי את הילדות ואני רוצה לדאוג שדבר כזה לא יקרה בשנית והלראות דוגמא. אשמח לשמוע הצעות :)

ציפי ג

New member
הצעתי לך לחכות עד גיל 18

כי עד גיל זה אתה צריך את הסכמת אמך לצורך כל תביעה. אני מבינה שהיו לך חיים רעים מאוד עם אביך, ויש לך טענות כרימון כנגדו. אני מבינה שאתה רוצה פיצוי כספי. אבל אני חושבת שלחכות שנתים, זה הגיוני. שאלתי למי שייכת הדירה, כיון שאם הדירה של אביך, הוא יכול להרשות לחברתו להתגורר שם יחד אתכם, אלא אם כן, חתמתם על הסכם כלשהו הנותן לכם בלעדיות, או היתה כוונה כזו שלכם ושלו. אני מבינה שאתם לא משלמים לו שכירות על המגורים שם. הואיל והרהיטים שלכם, לחברתו אין זכות להשתמש ברהיטים שלכם. האם הדירה היתה רשומה על שם אביך קודם לנישואין?

eranmc

New member
אמא שלי נאלצה להסכים.

אבל בעקרון היא תומכת ביותר. בעיקר הסבתא והחברים. הבית רשום על אבי. אני יודע שהוא לא חייב להכניס אותי אבל הוא גם לא חייב לשחק בי. אמת שאני רוצה פיצוי כספי אבל זה יותר מזה. לאחר כל מה שהוא עשה לי לפעמיים הכסף לא מכפר.

עצה ../images/Emo104.gif

יש לך רק אם אחת, אבל גם רק אב אחד. בדבריך, יש כעס רב על הדרך שבה אביך התנהג כלפיך, אבל בתאור שאתה נותן מעורבות עובדות עם מידע שהגיע אליך ולא שחוית בעצמך. מבלי להכנס כרגע לשאלה אם אתה יכול - או לא - לתבוע את אביך, אני מציע שתנסה להשאר מחוץ לריב שבין אביך ואמך.

עצה אחרת ...

אני מציע לך להתייעץ עם היועצים (המשפטיים והאחרים) של המועצה הלאומית לשלום הילד. קח קישור לאתר שלהם. (כרגע לא הצלחתי להיכנס לשם. אם לא תצליח - יש להם גם טלפונים).

jhon86

New member
תגובה אישית

מבלי להבין עד תם את כל הפרטים ברור הסבל והכאב הרגשי דע כי תביעה נגד הורה היא בדיוק ההיפך מתהליך של ריפויי אישי אמיתי אתה חווית גורל-נסיבות מרגע שעמדת על דעתך כל העובדות מציפות אותך ועמם רגשות עזים ביותר כפי שכתבת אם יש עצה טובה היא להתרחק מהמציאות של הדמויות והאנשים המעורבים ובנות את זהותך ועצמך באופן שבו תוכל לעבד את החויות עם עצמך ואולי עם מישהו מיומן בתחום של הבנת בני אדם וסיטואציות דומות שיש לך אמון בו רק כך הכאב וכעש ימוגו אפשר לשים שמן במדורה ואפשר מים הטאו אומר תיהיה כמו מים מים הם הזרימה הם ההכלה הם היכלת להיות היפך האש כעש היא אש היא שורפת וגם ליתים מכלה את המדליק אותה כי אין לדעת כיצד תתפשט הרבה הצלחה

eranmc

New member
אמממ יפה!!!

באמת יפה!!! ובקשר לתביעה, לא יעזור לאבי בדין. אני מעדיף לגרור את התיק הזה עוד שנים. כמו שסבלתי 16 שנה עכשיו תורו לסבול. ואני אשמח לראותו חסר דירה, חסר כל! כמו שאני נזרקתי לרחוב בגיל 5. אבל שוב החיבור יפה :)

למעלה