התפוז חולה

התפוז חולה

עץ התפוז שלי חולה העלים שלו מתקמטים ומתכסים במעיין פרווה מה לעשות???

bel011

New member
להעלות צילום של העלים כי ככה קשה

לדעת מה בדיוק יש לתפוז

עד שאני אשיג מצלמה...

עד שאני אשיג מצלמה דיגיטאלית, אצלם, ואעלה את הצילום כבר ימות לי העץ העץ נותן פירות אבל העלים, כפי שתיארתי, מתקמטים ומתעגלים כלפי פנים, ומכוסים במעין "עובש" בצבע לבן/אפור אני חוששת שהלימון שלייד יידבק

טסונמי1

New member
אים העלים ניראים כך

קנה קונפידור במשתלה -הוראות על הבקבקון-לאחר הטיפול לא ניתן לאכול מהפרי כ5 שבועות!

איך מרססים עץ??

בתכל'ס. למשל, האם כדאי לעשות לו גיזום רציני לפני כן, כלומר לנסר חלק גדול מהענפים ולתת לו ללבלב מחדש, ובאופן כזה לחסל חלק גדול מהנגע. פשוט נראה לי די היסטרי לרסס עץ שלם. מה מומלץ? כמובן, בהנחה שמדובר בעץ הדר, האם זה הזמן הנכון לגזום? והאם לגזום בכלל? ואיך?

crazyflower

New member
לא מרססים - מגמיעים

מגמיעים למהול במים ולהשקות סביב העץ או לשפוך ישירות בבור קטן מתחת לטפטפת ולכסות באדמה הוראות ומינונים באריזה לגבי גיזום - אם זה דומה לתמונה של טסונמי - הייתי גוזמת את החלקים הנגועים אם זה פחות חמור, תניחי לחומר ולחורף לעשות את שלהם העלים המקופלים לא ייתישרו - צריך לשים לב שלבלוב חדש נקי ואם לא להגמיע שוב וכמובן זכרי - הפרי אסור למאכל אחרי ההגמע האם אפשר - לקטוף קודם

נצל"ש .!!

אופעעלמה הגרעין אבוקדו לא נובט כבר!!!?? הוא כבר יותר משלוש שבועות שם

רוּפֵן

New member
היי, מיקמיק

מציע שתמתין לאבוקדו יותר בשלים. האבוקדו שמופיעים כעת בשוק, נקטפים מאוד צעירים וייתכן שהגלעין לא יתפתח לנבט ושתיל.. המתן לאמצע העונה, לאבוקדו כמה שיותר גדול ולא 'בוסר', ואז זה יצליח. זה כמו לקטוף זרעים ירוקים מצמח ולנסות להנביט אוצם..., הם צריכים להבשיל קודם.

למעלה