התערבות שופט בהסכם?

מצב
הנושא נעול.
התערבות שופט בהסכם?

התערבות שופט בהסכם?
אנחנו מכינים הסכם שאותו נגיש לבית המשפט. עפ"י ההסכם, הילדה תגור אצלי והילד הקטן אצל האמא. במידה ונרשום שההוצאות על הילדים יתחלקו שווה בשווה, כך שאני אשלם את ההוצאות על הבת שגרה אצלי והאמא את ההוצאות על הילד שגר אצלה, האם יכול השופט להתערב ולשנות? למשל להכריח אותי בתשלום מזונות למרות שההסכם הוא כמובן מתוך שיקול דעת ובהסכמה?

תשובה

התערבות שופט בהסכם?
אנחנו מכינים הסכם שאותו נגיש לבית המשפט. עפ"י ההסכם, הילדה תגור אצלי והילד הקטן אצל האמא. במידה ונרשום שההוצאות על הילדים יתחלקו שווה בשווה, כך שאני אשלם את ההוצאות על הבת שגרה אצלי והאמא את ההוצאות על הילד שגר אצלה, האם יכול השופט להתערב ולשנות? למשל להכריח אותי בתשלום מזונות למרות שההסכם הוא כמובן מתוך שיקול דעת ובהסכמה?
תשובה
הוא יכול להתערב אם ההסכם אינו לטובת הקטין, אבל ההתערבות מוגבלת לכך שהוא לא יאשר את ההסכם. אין בסמכות ביהמ"ש לשנות את ההסכם. ביהמ"ש לא עושה הסכם במקום הצדדים.

תשובה

ומה דעתך?
מה הסיכוי שלא יאשר הסכם כזה?
תשובה
תלוי בבית המשפט שיאשר את ההסכם, אבל עליך לקחת בחשבון שיתכן ולא יאשרו כלל את הסדר המשמורת שבו אתם מפרידים בין הילדים מבלי לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בדבר השלכות ההסדר על טובת הילדים. לגבי המזונות - באם יאשרו את הסדר המשמורת סביר להניח שבית המשפט יבדוק את הכנסותיכם ולא יאשר באופן אוטומוטי הסדר שפוטר לחלוטין מתשלום מזונות לילד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה