התעצמות תסמינים

גיא26

New member
התעצמות תסמינים

שלום, שמי גיא ואני בן 26(כמעט 27). בעבר השתתפתי בפורום, והפסקתי עקב דאגה שההשתתפות תגרום להתגברות המחלה. אני פונה שוב לאחת ולכולם, ומתוודה שקשה לי. אני נמצא חודש לפני חתונה, וה-OCD מרקיע שחקים, לגבהים שלא הכרתי. המחשבה הטורדנית הראשית היא מוות שלי , או של אדם קרוב ודאגה מתמידה. אני לוקח קלומיפראמין(מרוניל) ונעזר גם בדפירל (לקשיי שינה) ואף בוואליום(שלעיתים נדמה שאינו משפיע כלל). איך לעזאזל ממשיכים לחיות כך? האם מישהו נתקל בתופעה שתרופות לבד לא עוזרות? יש לציין שאני "בוגר", טיפול פסיכולוגי ממושך. שאלה אחרונה? איך מתמודדים במקום עבודה ואינטראקציה עם אנשים? תודה, אשמח להשתתף יותר בעתיד.

.אחת

New member
אהלן גיא שוב. קודם כל, ברור שכל

אירוע מלחיץ כמו חתונה שהיא אירוע מלחיץ עבור רוב האנשים, מגביר את תופעות הOCD שהיא בעצם הפרעת חרדה. מבחינת יעילות תרופות: יתכן בהחלט שתרופות מסוימות לא יעזרו לך, ותרופות מסוימות כן. יתכן גם שאף תרופה נוכחית לא תעזור, וצריך לשים יותר דגש על טיפול פסיכולוגי יעיל. לא כל פסיכולוג מבין בOCD ויודע לטפל בזה, כך שאפשר להיות בוגר טיפול מאוד מאוד ממושך כולל שנים על גבי שנים שלא הועיל... יש מספר תרופות לOCD ויש כאלה שפרוזאק לא עוזר להם, ומרוניל כן, או מרוניל לא אבל סרוקסט כן, או סרוקסט לא, אבל ציפרמיל כן, וכו´ וכו´. בנוסף יכול להיות הבדל מבחינת השפעה במינון. כלומר שכדור אחד לא יעזור, שני כדורים לא יעזרו, שלושה כדורים כן. זה מה שהיה אצלי למשל. תרופות אמורות לעזור לך. אם אתה לא חש הטבה עם התרופות הנוכחיות שאתה לוקח, הגיע הזמן לחזור לרופא, לדווח לו על כך ולבקש שינוי אם בסוג ואם במינון. במקביל אני ממליצה על טיפול פסיכולוגי אפקטיבי לOCD אם זה מתאפשר. בנוגע לשאלה על אינטראקציה עם אנשים, אתה יכול לפרט את כוונתך? כי או סי די מתבטא בצורה שונה אצל אנשים שונים, אצלי למשל זה אף פעם לא הפריע, כי הכל היה אצלי בתוך הראש, ואף אחד לא חשד בכלל. אם תוכל לתת עוד פרטים אני מקווה שנוכל לעזור כאן בפורום. אחת

KOMA2

New member
לגיא היקר!

למרות שאני רק בת 17 אני מבינה בדיוק למה אתה מתכוון. למרות שלא עמדתי אף פעם לפני החופה (בהזדמנות זאת אגיד תודה לאל) אני מתארת לי שזה "טריפ של החיים" חוויה גדולה ומרגשת מאוד שהיא נקודת מפנה משמעותית בחיים. אני מקווה שלא הלחצתי אותך. לכן הדבר מביא למין היסחפות לתוך מערבולת של או סי די בגלל רמת ההתרגשות הגבוהה מאוד מאוד .יכול להיות וזאת רק הנחה שלי שהחתונה המתקרבת גורמת לך לרגשות פחד שהם מתחת לפני השטח ואולי אתה לא מודע להם כמו מה אם אני אתחתן ואישתי הטרייה תיהרג? (חס ושלום) או מה יקרה עכשיו שאני מתחיל התחלה כל כך חדשה בחיים שלי יקרה לי משהו נורא? אתה צריך לשנן לך כל פעם שההתקף בא שהחשדות האלו למרות שהם אפשריים הם לא מוצקים והסיכויי שהם יקרו הוא נמוך. נסה להבין שהפחדים האלו באים באופן מוגבר ומוכפל והם לא "טהורים". כלומר זה לא הפחד נטו זה גם המחלה. ועוד טיפ שלא האמנתי בו אבל הוא מאוד עוזר לי,אם מה שאמרתי קודם לא מרגיע אותך תיקח נשימה עמוקה אבל ממש עמוקה תמלא את הריאות עד שאתה מרגיש שאתה מתפוצץ ואז תחכה 7 שניות ותוציא את כל האוויר לאט ככל שאתה יכול. תעשה את זה בקצב קבוע ותתרכז רק בדבר אחד בנשימות. הדבר אמור להביא לך הרגשת רוגע פיסית ונפשית. תנסה למתוח את הרגליים ות היידים כאילו קמת עכשיו משינה מאוד לא נוחה והכול תפוס. אחר כך תשחרר אותם במקביל לנשימות.לי זה בדרך כלל עוזר. בקשר לאנטרקציה בין אנשים יש לי טריק שפיתחתי בעצמי אבל הוא ממש לא חדש- כשאתה מדבר עם מישהו ובדיוק באה לך המחשבה הזאת תנסה לא לחשוב עליה. נכון ,זה נשמע אבסורדי אבל כבר למעלה מעשור למדתי למקד את המחשבות שלי רק על נושא השיחה הנתון אפילו שזה בלתי נסבל אל תיתן לעצמך מאית שניה לחשוב על זה שאתה לא צריך לחשוב על זה. זה בכלל ברור? אחר כך כשתיהיה לך דקה פרטיות תנסה לחשוב על המחשבה באופן מזורז ככל שאפשר בלי להלחיץ את עצמך. אני מאחלת לך רק הצלחה ואושר והרבה מזל טוב! KOMA

מתוקה1

New member
לגיא

גיא רציתי לאחל לך תחילה מזל טוב לחתונה אני לא מומחית אולם כנראה שהמתח לפני החתונה עושה את שלו לכולם ולא רק לך. בכל אופן מקווה שתירגע ומאמינה שאחרי הלחץ של החתונה דברים יסתדרו עבורך ושוב מזלללללל טובבבבבבבב לך ולאישה!!! מתוקה 26 ( כמעט 27)

למעלה