התעצות

juliazulay

New member
התעצות

ברצוני לפתוח מערכת שדומה בעצם לצ'אט, מה שאני רוצה אבל שהיא תהיה WEBית ולא חלונאית , אני רוצה שללקוח יהיה מינימום התקנות של כל מיני פיצ'רים בכדי שהוא יוכל לממש את הצ'אט לדומא מי שעשה את העיצוב שלו בFLASH זה חייב את הלקוח התקנה של הVM בכדי להשתמש בו, ומה שאני רוצה זה מינימום אילוצים מצד הלקוח(כמובן עד כמה שאפשר). אני רוצה להבהיר אין לי כל נסיון בבניית צ'אט, ולכן אני מתיעצת, עד כמה שאני רואה את זה לקוח שולח מידע ללקוח, ואני רק רוצה לשמור את הלקוחות שלי כיצד מנהלים דבר כזה? ויותר מיזה נניח שהמידע שהלקוחות מחליפים בניהם הוא קולי אז המערכת שלי יכולה להשאר WEBית ולא לעבור למערכת חלונאית למי שמכיר יש את תוכנת הפלטוק צריך לבצע התקנה בכדי לממש אותה האם ישנה דרך לממש זאת בשיטה WEBית ולא חלונאית זאת אומרת שהלקוח לא צריך להתקין כלום פשוט נכנס למערכת מזין שם משתמש וסיסמא ומתחיל לממשה. כמה שיותר מידע וכלים שיעזור לי לממש תהליך כזה אודה מאוד על כך וכמובן אני רוצה להיצמד לטכנולוגיות המתקדמות ASP.NET 2.0 + AJAX וכול מה שאתם חושבים רק להישאר בסביבת NET תודה מראש יוליה

פלאש...

פרוטוקול HTTP לא מתאים לסביבה הזו (יש דבר כזה שנקרא comet אבל עדיין לא שמעתי על מימוש לזה עבור הIIS רק עבור שרתי J2EE) פלאש מותקן ביותר מ-95% מהמחשבים בארץ ובעולם, זה מצרך חובה בימינו.

פלאש עדיין עובד על פרוטוקול HTTP

אלא אם כן משתמשים ב-XmlSocket ואם כן אז אפשר להכין תוכנת Server ולהשתמש איתה (או להתממשק לערוצי Chat קיימים).

juliazulay

New member
אני חושבת שזה נושא מאוד מעניין

אשמח לשמוע יותר תגובות קצת יותר ספציפיות על כלים למימוש הנושא ואם אפשר להיצמד יותר לNET קשה לי להאמין שטכנולוגית NET לא מאפשרות לי לממש את הרעיון הזה

מאפשרת לך...

אבל לא מצד השרת. הלקוח צריך לשמור קשר רציף/ארוך עם השרת. צריך תמיכה של השרת בזה (כמו שרתי IRC) וצריך תמיכה מצד הלקוח (ע"י sockets ולא http reqeust)

juliazulay

New member
סורי, קצת לא מובן לי

אשמח לקבל הסבר קצת יותר מפורט, אמרתי אני די חדשה בתחום

למעלה