התעצבנתי
שאלת גן

מעיןבר

New member
התעצבנתי ../images/Emo46.gif שאלת גן

קצת רקע לפני שנה קנינו דירה מקבלן. הדירה היתה אמורה להיות מוכנה ב- 30 ביוני. לאור הקניה עברנו לגור אצל חמותי והכנסנו את הילדה לגן פרטי באיזור רמת גן. הגן נפלא ואנחנו מאוד מאוד מרוצים מהטיפול למרות העלות הגבוהה (2270 לפני חי-גן או פעילויות מיוחדות שעליהן אנחנו משלמים תוספת). בפסח רשמתי את אדוה למעון ויצ"ו לשנה הבאה באיזור מגורינו החדש. באמצע מאי קיבלנו הודעה שאכלוס הדירה נדחה לסוף נובמבר. פנינו לויצ"ו בבקשה לבדוק דחיה של כניסה לגן ואל הגן לבקש שהילדה תישאר שם עד סוף נובמבר. נאמר לי שאין בעיה, עלי לשלם מקדמה מוקטנת (300 ש"ח במקום 500 ש"ח) ושאני אזדכה בתשלום נובמבר במקום בתשלום אוגוסט. היום ניגשתי להסדיר את התשלום לקראת ספטמבר. בעלת הרשת טענה שהמידע שניתן לי היה טעות. עלי לשלם מקדמה מלאה ואני לא מזדכה היות שאנחנו עוזבים בסוף השנה. גם דמי ביטוח (250 ש"ח) עלי לשלם לשנה מלאה. הייתי קצת בהלם, ניסיתי לברר, אבל היות שהייתי לחוצה להגיע למקום אחר השארתי צ'קים והלכתי. תוך כמה דקות התעשתתי ואני ממש זועמת. אני חשה שהגן מנצל בציניות את המצוקה שלי. הודענו מספיק זמן מראש שהרישום הוא לא לשנה מלאה. היות שזה גן של קטנטנים (מגיל 3 חודשים עד שנתיים, אדוה התחילה ב- 3.5 חודשים, כיום בת שנה וחודשיים) וראיתי שהתחלופה של הילדים גדולה, לא נראה לי שהמקום שלה לא יתפס במהרה ע"י תינוק אחר (תינוקות לא נולדים רק כדי להיכנס לגן בספטמבר). היינו לקוחות טובים, הבאנו לגן הורים נוספים עם המלצות חמות, ועכשיו אני ממש מרגישה שמתעלמים לחלוטין מכך שנתנו התראה ארוכה מאוד מראש ובסה"כ היינו בסדר. אינני רוצה להעביר את הילדה שלי נסיעות לגן רחוק במשך 3 חודשים ולטרטר את כל הבית, במיוחד כי הגן באמת נפלא והיא מאוד אוהבת את הילדים והצוות. אבל אני מרגישה שממש עשקו אותי. מצבנו הכלכלי כרגע קשה למדי והבדלי העלות הם משמעותיים מבחינתי. נטיית הלב שלי היא לגשת לקבל בחזרה את הצ'קים, לדבר עם ויצ"ו ובכל זאת להעביר אותה לגן החדש כבר בספטמבר. מה אתן הייתן עושות?

אפרתש

New member
מדובר על 700 שקל?

הבנתי נכון? 500 דמי מקדמה שלא תזוכי עליהם למרות מה שהובטח, 200 דמי ביטוח. (בהנחה שכ50 שקל את צריכה לשלם על החודשים שהילדה בגן). מאד מאד מרגיז, אבל נראה לי חבל לטרטר את הילדה ואתכם בשביל 700 שקל. כן שווה לדבר שוב עם הגננת, ולהביע את רגשותייך.

מעיןבר

New member
לא בדיוק

מדובר על 750 ש"ח. מצבינו הכלכלי כרגע בכי רע וה- 750 ש"ח הללו משמעותיים לנו מאוד. מבחינתי זה סכום כסף ענק לתת למישהו שלחלוטין לא מתחשב בי. יש עוד עלות גן של 2270 לחודש לעומת 1700 בויצ"ו, כלומר 570 ש"ח על פני 3 חודשים זה עוד 1710 ש"ח. מזה צריך לקזז עלות זמן ונסיעות שאני לא יודעת איך
.

לאה_מ

New member
אז כלכלית התשובה ברורה, לא?

אם את אומרת שהבעיה הכלכלית מאד משמעותית, כי אז באמת אולי הטרטור של הנסיעות למעון המרוחק מתגמד לעומת ההפרש הגדול בתשלומים (החודשיים והחד פעמיים) בין הגנים. אני מסכימה עם אפרת שיש מקום לחזור לגננת ולומר לה איך את מרגישה (בדיוק במילים בהן תארת לנו את הרגשתך - זה היה מאד משכנע
), לא משנה מה החלטת בסופו של דבר. אני חושבת שזה פידבק שחשוב לתת אותו. לא יודעת מה הייתי עושה במקומך. יתכן מאד שהייתי נוטה להכניס לויצ"ו כבר בספטמבר. בכל מקרה, בהצלחה במעבר הגן והדירה, בכל קונסטלציה שתבחרו

mummy

New member
אחרי שהייתי מוציאה את כל העצבים

הלגיטימיים לגמרי בבית - או בכל מקום אחר כמו כאן למשל - הייתי מתקשרת שוב למנהלת הרשת, מבקשת פגישה מסודרת. מגיעה רגועה, נחושה ואסרטיבית ומציגה לה את הצד שלכם, בדיוק כמו שהצגת לנו כאן בצורה מאוד רהוטה, ברורה, ומשכנעת, ומדברת איתה ועל ליבה כדי שתתחשב בכם. צריך לזכור שבצד השני גם יש בנאדם, ואני מאמינה שאם מוצאים את הדרך, אפשר להגיע אליו (אליה במקרה הזה). בלי איומים, תחנונים וסחיטות רגשיות ואחרות - תשאירי את כל אלו לסוף אם שומדבר אחר לא יעבוד, כולל לתזכר אותה בדרך אגב שאתם זוג צעיר שמתכנן עוד 5 ילדים לפחות (... סתתתאם) ויש לכם מאות חברים הורים לילדים בגילאים האלו ועוד בפוטנציה, שישמחו לשמוע על הניסיון שלכם איתה... וברצינות: נראה לי שעדיף להתחיל בלי איומים. מספיק להזכיר לה שגם אם הייתה טעות בהתחלה, על סמך האינפורמציה שקיבלתם אז עשיתם את כל ההתארגנויות והתכנונים שלכם. להבדיל אלפי הבדלות, אפילו בסופר השכונתי שלנו לא מתווכחים איתך אם בטעות הדביקו מחיר שגוי על המוצר, אלא סופגים את הטעות. היא מנהלת הרשת, וזו רשת פרטית. צריך להיות לה מנדט מלא להתחשב בכם.

מעיןבר

New member
המון תודות ../images/Emo24.gif

השיקול הוא לא רק כלכלי. למרות שבמספרים מאוד מאוד ברורים. חשוב לי שאדוה תוכל להמשיך במסגרת שהיתה כל כך טובה אליה. הגן והמטפלות באמת נפלאים והיינו כל כך מרוצים כל השנה. גם הקרבה הפיזית (3 דקות הליכה) היא בהחלט משמעותית ומקילה עלינו מאוד בכל מה שקשור בהורדה בבקר ואיסוף בערב. שמחנו שנוכל להישאר בגן הזה עוד 3 חודשים, עבור מסגרת טובה וחמה בהחלט העדפנו לשלם עוד כסף מתוך ידיעה שזה הטוב ביותר לנו ולילדתנו ולוותר על הרבה מותרות אחרים. היום בבקר היה פשוט מכעיס ונראה לי שהבנתן למה. אנחנו נדבר שוב ונפרוק את מה ששנינו (אישי ואני) מרגישים.

מעיןבר

New member
לא תאמינו../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

הם התקשרו לבקש עוד 440 ש"ח עבור חוה"מ סוכות
אתן מבינות
בגלל שהן עובדות בחוה"מ אני צריכה לשלם! לי נאמר שיזכו אותי עבור ימי החג בהם היא לא תהיה ובמקום הם דורשים תשלום נוסף
ביטלתי את ההרשמה של אדוה לשנה הבאה לאלתר. יש גבול למה שאני מוכנה לבלוע בשם טובת ילדתי. אני מאמינה שיהיה לה טוב בגן החדש בו היא תהיה כל השנה. לנו יהיה קצת קשה עם הנסיעות, אבל זה עדיף לי על פני המרירות שאני מרגישה ברגעים אלה.

אני לא הייתי מסתפקת במכתב

והייתי גם מבקשת לקבוע פגישה עם הסמכות הגבוהה ביותר בניהול הגן (או זאת שמעליה, אם זו רשת גנים), כדי להגיד מה שיש לי פנים אל פנים, בצורה שקטה ואסרטיבית. מכתבים אפשר לזרוק לפח אחרי השורה הראשונה, בן אדם שיושב מולך, הרבה יותר קשה. בהצלחה,

מעיןבר

New member
נשלח לבעלת הרשת

אני מצפה לתגובה כלשהי. אם לא תהיה אני אגיע אליה.

מעיןבר

New member
היא התקשרה אלי הבקר ../images/Emo45.gif

מסתבר שהיה קצר בתקשורת. הבחורה אתמול בטלפון היתה אמורה לספר לי שוויתרו לי על המקדמה ורק להסדיר את ענייני החג אבל פתחה במשפט הלא נכון וכבר לא היה לה סיכוי לומר לי את מה שחשוב באמת
היא התנצלה, אני התנצלתי שצעקתי (היא ממש לקחה קשה את המכתב) ואני מאוד מאוד שמחה שלא רצתי לפרסם במדורי צרכנות או אפילו בפורומים נוספים. אנחנו החלטנו שלא נשלח את אדוה לגן בחג אלא ניקח חופש ולא נשלם...

mummy

New member
הי, הנה הסופר השכונתי שלנו.... ../images/Emo8.gif

מילים כדורבנות. אני אבדוק בבית אצל נציג התקשורת האלקטרונית אם יש מישהו שם שיכול ורוצה לעשות עניין מהסיפור הזה. בהנחה שאת רוצה כמובן. אם כן, אני אשלח לך מסר בקרוב. ובלי קשר אליו, נדמה לי שיש מקום לשלוח את זה למדורי צרכנות שיכולים לגרום למנהלת הרשת להתגמש יותר במהירות. מצער שזה בסיס המוטיביציה שלה(ם), אבל אין סיבה שלא להשתמש בזה לדעתי.

למעלה