התעסקות יום יומית

מידרדרת

New member
התעסקות יום יומית

כחדשה בפורום מאוד מענין אותי למה הצורך בהתעסקות יום יומית בכך שאין אלוהים. אתם לא מאמינים תיפרשו. לא חסר כופרים שהתאסלמו אפילו. אז מה הענין? האם יש לכם צורך להוכיח בינכם שאין אלוהים?! הרי כמעט רובם פה כופרים. אז למה להוכיח. למה להתעסק בדבר כזה? אני לא מאמינה בישו .. אני גם לא מצהירה את זה לעיני כל... אשמח לתשובות!!

מתוך תקנון הפורום

אין להציף את הפורום בוויכוחים אינסופיים על השקפות עולם. בשביל זה יש את פורום חופש ואתאיזם.

לא נראה לי שקיימת התעסקות שכזו להוציא תהיות ושאלות המועלות ע"י חברים חדשים שמטבע הדברים יוצרים שיח בנושא.

אפילו נניח וזה היה כך

אז מה?
אני לא חושב שאני כותב כאן כדי למצוא חיזוקים לדרכי (בודאי לא אחרי שנים של כתיבה) אבל אני כן מוצא חשיבות בללבן את הסוגיות הללו מזויות שונות כמו גם להעביר את המידע שקיבלתי מקודמי.

אגב הערה, בתור חדשה כדאי מאוד לשים לב לשמות הניקים ולנסות להכיר את הנפשות הפועלות מאחורי הניקים לפחות באופן וירטואלי, זה עוזר מאוד להבין את הדברים וההקשר שלהם.

בשביל לנסות להבין "למה"

צריך קודם להבין "מה".

את שאלת למה קיימת תופעה מסויימת, ובתגובה התבקשת להסביר למה נראה לך שהיא בכלל קיימת, נראה לי שאך מן הראוי שתעשי כן כדי להסביר את עצמך.

שימוש בהנחות יסוד חסרות שחר כבסיס לדיון, היא אחת הסיבות הנפוצות ביותר לדרדור רמתו, לכן חשוב מאד להיזהר מפני אפשרות כזו.

אנוסה888

New member
יש ענין לתת ביטוי לאנשים

יש הרבה אנשים שזה להם המקום היחיד שהם יכולים לדבר על דברים שאסור להם לדבר בחברה שהם חיים בה.
האנשים שעוברים קשיים ימצאו תמיכה בלשתף את חבריהם הוירטואלים בקשייהם.
יש כאלה שיש להם ספקות ומחפשים תשובות ...

אחריםנמצאים עדיין בשלב של "עיכול" ולכן ידברו יותר על המשמעות של איבוד האלוהים. וזה לגיטימי.

איבוד האל הוא טלטלה גדולה מאוד לאנשים שחונכו להאמין. טבעי הדבר שיכתבו על זה, ויתעסקו בזה, כלשונך.

איו ברירה !

רוב האנוסים באו מאיזשהו מקום [האמינו לצערינו בעבר ] לכן משלך מישו אינו רלבנטי
[מלבד נשמות גבהות כמוני ]
כנראה [לפי שמך..] גם את שיכת לזה
ואשר על כן חיבים עיסוק אובססיבי בנושה להוציאכם מאפילה לאור גדול !

moshe010

New member
מה לעשות שזה המכנה המשותף בינינו

ובדיוק בשביל זה קם הפורום לתת תמיכה וירטואלית לאנוסים
שיוכלו לדבר על נושאים וחוויות שהם לא יכולים לדבר עם אחרים

אז מה יותר טבעי מאשר לדבר על אמונה ואיבודו, שזה למעשה המכנה משותף ביננו

מה רצית שנדבר על סרטים, בשביל זה יש פורום סרטים

רעביש

New member
נראה שענו לך

ההתעסקות סביב נושאים דתיים 24 שעות זה כן נראה לך שפוי ?!

עץ שתול

New member
זה לא נכון!

הנושא כבר פסה ודילג על רובנו.
אלו שמעלים את הנושא הם בדרך כלל: או חדשים שטבעם אינם ידועים. או כאלה שנכנסים לכאן כדי ללבן את הסוגיא לעצמם ואולם הם אינם בשר מבשרנו. או סתם טרולים מעפנים.
אבל אלה הוותיקים, הניקים האיכותיים, לא תראי אותם מתעסקים בנושאי דת ואמונה, רובם כבר נעולים על עצמם, והם אינם מחפשים תמוכים וחיזוקים מהצד.
אני חושב שהיות ואת חדשה בעסק, הרושם שנוצר אצליך הוא מוטעה, וזה נובע מחוסר הכרת המשתתפים והחברים לאורך זמן ועקביות כתיבתם.

חילול השם...מה זה עבורכם?

עבורי להשמיד מזון זה חילול השם. אני עובדת בסופר ויש לי הוראה מפורשת לזרוק את הלחם ואת המאפים של היום הקודם ולא לתת למסכנים שבאים לחטט בזבל.
אני נותנת ולא זורקת. למה? כי לזרוק זה חילול השם בעיניי ואני פוחדת שהוא יעניש אותי.
ומה זה חילול עבורכם?

מזגזגת2

New member
בעיני

חילול ה' זה לראות ילדים שזורקים עטיפות של ממתקים ברחוב.
ועטיפות של "איגלואים" בפרט.

השבוע ראיתי אברך מעיף אריזה ריקה של מעדן חלב מחלון של רכב....

מה קשור חילול השם?

אני מתחילה להרגיש כאן בפורום "חרדים שחרדים"

זה אולי לא ערכי, לא מנומס, לא מוסרי, הזדמנות למעשה טוב. לזרוק לחם את מה זה מחלל? ואיך נדחף לפה השם?

מזגזגת2

New member
אני התכוונתי

חילול השם (name) :)

אבל אם לא היינו חרדים שחרדים לא היינו אנוסים

מזגזגת2

New member
אהממ...

אבל אני רואה שכתבתי ה'...

ועל זה נאמר: "אין עצה ואין תבונה נגד ה'.."

למעלה